Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 11:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 czerwca 2003, 22:11 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

po wnikliwym zbadaniu rynku i duuuuuuzej pomocy doszedlem do wniosku ze na poczatek dobrym sie okaze Rutus - cena i osiagi chyba ok.WIec zobaczymy jak to bedzie. Pozdrawiam <BR>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2003, 00:08 
Kapitan
Kapitan

też sie nad nim zastanawiam ,więc opisz jak się sprawuje w terenie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2003, 01:09 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

GRATULACJE... Ja swoim pakuję od 2 m-cy z dużą częstotliwością i nigdy nie odniosłem wrażenia, że wypadam gorzej od Kolegów z Cylopami, Geoscanami i innymi. Oststnio nawet po wypowiedzi Pana Arkadiusza (producenta) na forum, po odpowiednim ustawieniu dyskryminy jestem w stanie rozróżniać kolor od małych śmieci ze stali. Na ten przykład guziczek z alu daje zdecydowany sygnał nawet przy 20 - 30 cm a podobna gabarytowa stal siedzi cicho i milczy. Przyznam, że trzeba było trochę się przyzwyczaić ale warto (mniej się kopie). Koega Norbi z Loctansem idzie na łatwiznę bo ma sprzęcik w wyższej półki ale nie słuchajcie Go przy decyzji o wyborze. Każdy przyzna że 500 zł brzmi lepiej niż 1000 zł. Ja tam jestem zadowolony nawet ta wyśmiewana sygnalizacja stanu baterii się przydaje. Ludzie pisali że takie piski za każdym razem przy włączeniu mogą wkurzać, ale to wypowiedź skner co przed kopaniem dla oszczędzania baterii wyłączają wykrywkę :-) <BR>Żadna oszczędność zaręczam. Sam nigdy nie wyłączayłem swojego sprzęciku podczas kopania a baterie są w stanie idealnym do dnia dzisiejszego. Mogę dodać, żę z grupy która kopie razem ze mną ja mam największy procent trafień dla monet. Ciekawe czemu bo kopiemy zawsze razem w tych samych miejscach? Pozdrawiam i polecam
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2003, 18:33 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

A jak Rutus spisuje sie z monetkami?Mysle ze na plazy cos sie znajdzie. Juz nie moge sie doczekac........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2003, 19:19 
Plutonowy
Plutonowy

Też wybrałem Rutusa i nie mogę się doczekać ;-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 czerwca 2003, 02:11 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Skoro już znamawialiście ten wykrywacz napiszcie jak długo trzeba czekac na realizacje zamówienia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 czerwca 2003, 09:19 
Plutonowy
Plutonowy

Ja zamówiłem 21.06 - jeszcze nie ma , ale ma być przed 03.07

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 czerwca 2003, 17:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ha ja czekałem od poniedziałku do piątku. Ale byłem jednym z pierwszych klientów. Jak to kiedyś ktoś powiedział "błogosławieni co uwierzyli a nie widzieli". WARTO BYŁO.
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2003, 19:16 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

To co dzisiaj przezylem jako uzytkownik pierwszego wykrywacza , w pierwszy dzien posiadania bylo czyms niewytlumaczalnym i do tej pory geba mi opada jak na to patrze.Otóz. Wczoraj otrzymalem Rutusa od samego producenta ktory byl przy okazji na ZLocie Pojazdow Hostorycznych w Darlowie(oczywiscie byla masakra). Dzis rano wyciagnalem Arka na maly wypad za miasto, po fachowym opisaniu i pokazaniu jak to dziala zabralismy sie do szukania. Pierwsza byla monetka PRL 2 zl. Ale potem pojechalismy na mala wioske za miasto i na polu znlazlem 5 pfenigow z 1942 roku. Wykrywka spisywala sie extra.Po wyjezdzie Arka zabralem sprzet i pojechalismy z mlodym do lasu. Tam znalazlem lyzeczke i pare pierdól. Ale mlody jest len i pojechal do chaty. Wtedy zaczela sie dopiero jazda z RUTUSEM. Pojechalem w to samo miejsce co z Arkiem i szukalem monetek niemieckich, wpadlo za to kilka polskich 5 zl z 1955 i 2 z 1960. I juz szedlem do samochodu ale zobaczylem duze drzewo i mowie obejde je. I co???qrde znalazlem cos mowie i ciagne i okazalo sie ze byl to Mausser z 1918 kawaleryjski(po opini ekspertow ze zlotu)obok bylo kilkanascie naboi(wywalilem do morza), podkowa i lyzwa. Do tej pory siedze w chacie czerwony jak burak i zaraz ide na plaze na ktorej znlazlem ok 5 zeta dzisiaj. Wiec niech nikt mi nie mowi ze na poczatek kariery z wykrywaczem Mausser jest zly. Powiedzialbym ze jest to OBECNIE HIT NA RYNKU> POLECAM.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2003, 19:18 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

soryyy nie mausserem tylko RUTUSEM. i widzicie sami jaki jestem zakrecony przez dzisiejszy wypad.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2003, 20:07 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam <BR>A powiedz jak z dyskryminacją czy dobrze odrzuca żelazne śmieci typu gwozdzie,skoble

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2003, 23:43 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

z ta dyskryminacja jest tak ze na tej samej odleglosci odrzuca wiekszy przedmiot a lapie monetke, tak ze nie lapie wszystkich smieci tylko te male, zreszta jak sie nie kopie to sie nic nie wykopie bo kto omija wszystkie mylne miejsca ten moze ominac bardzo ciekawy okaz.nara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 00:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Brawo METYSS !! Już zazdroszczę Ci fantów. My z ekipką dopiero w najbliższą sobotę jedziemy pokopać i mam nadzieję iż będzie się czym pochwalić.W beachhunting potrenuję już w sierpniu. Przyznam że nie mogę się doczekać wizyty nad morzem. <BR> <BR>Pozdrawiam i życzę dużo celnych trafień. <BR>
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 08:06 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na plażę obowiązkowo brać słuchawki. Podczas wiatru szum morza zagłusza skutecznie głośnik. <BR>I kapsli mi nie zostawiać w piachu :) <BR>
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2003, 19:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Spokojnie pijam piwko tylko z puszek. Królika wyłącznie z buteleczek ale takowego tam u Was nie dostanę. :-)
[addsig]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]