Teraz jest wtorek, 10 marca 2026, 00:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Minelab Manticore,Deus II czy???
PostNapisane: wtorek, 3 marca 2026, 11:00 
Podporucznik
Podporucznik

Witam.
Koledzy i koleżanki po baaardzo długiej przerwie chciał bym ponownie zacząć zabawę z wykrywką.Planuje kupic konkretny sprzęt ale taki żeby nie było za ciężki i mogła nim również machac moja 10letnia córka która złapała bakcyla w temacie poszukiwań.Wykrywacz będzie służył raczej rekreacyjnie na niedługie weekendowe wypady.Raczej pola i lasy a w wakacje plaże nad polskim morzem.Chce kupić sprzęt bardzo dobry by nie kopać za każdym razem gwoździ czy innego dziadostwa.Dawno temu miałem Explorery,Etraki i rutusy i byly to dobre wykrywacze jsk na tamte czasy..Który z tych wykrywacz był by lepszy Manticor czy Deus .Chodzi również o identyfikację głosową ' kiedyś minelaby ją miały teraz podejrzewam że też
Czy te wykrywacze maja funkcję fabryczne,(włącz i szukaj)które na początek spokojnie wystarczą do zabawy.
Dzięki za wszelkie info i sugestie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Minelab Manticore,Deus II czy???
PostNapisane: niedziela, 8 marca 2026, 19:53 
Podporucznik
Podporucznik

Ani jeden ani drugi, to bardzo zaawansowane wykrywacze ,trzeba poświęcić sporo czasu na obeznanie się że sprzętem, z manticore ostatnio przeszukiwałem teren z nisko przewodnikami w poszukiwaniu denarków, naprawdę robi robotę, ale żelazo czasami trzeba rozkopać .Xp deusa 2 nie wiem czy córka wykorzysta potencjał.A może xp Deus 1?
.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]