Teraz jest sobota, 4 lipca 2026, 07:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: advantage czy x-terra30?
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 17:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

czesc
wiecie moze cos o tych minelabach , który lepszy? ktos z was chodził już z x-terra30? chociaż jest on nowy to moze juz ktos sprawdził jego możliwości? jak byscie mi doradzili np w wyborze ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 17:26 
Specjalista
Specjalista

Xterra to nowa i ciekawa konstrukcja. Dokładnych testów nie znam, pewnie daje takie osiagi jak wiekszosc dobrych wykrywaczy w tym przedziale cenowym. Podejzewam, ze oba nadaja sie bardziej na monetki. No i Xterra jest zaoewne przyjemniejsza w obsludze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 17:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

mówisz na monetki a co np jak bym chciał znalezc jakis heł albo karabin to jak kiepściej<lol> juz z nim?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 17:39 
Specjalista
Specjalista

wiesz, nie jestem najlepsza osoba do udzielania takich odpowiedzi bo sam jestem przed zakupem wykrywacza.
Wracajac jednak do tematu - chodzi o to, ze na zelastwo (militaria) do tego duze zelastwo sa lepsze, ale wtedy juz slabo nadaja sie an drobnice (monetki). Wiec to po czesci kwestia wybory.

Generalizujac wszystkie Minelaby (w tym Xterra) lepiej nadaja sie na kolorowa drobnice i monety
Co do innych firm trudno wydac tak jendoznaczny osad bo maja zroznicowane sprzety.
Oczywiscie, ze Xterra znajdziesz tez hlm i karabin ale do tych zastosowan sa lepsze.
Wiec, jezeli chcesz szukac drobnicy (plaza, jakies pola montekowe itp, bizuteria) i czasem troche militariow to Xterra bedzie ok, ale jak wolisz glownie militaria to poszukal bym czegos innego.

Jesli chodzi o poszukiwanie militariow (co mnie tez troche interesuje) to odstrasza mnie fakt, ze te karabiny itp trzeba gdzies trzymac, przeksztalcic dom praktycznie w muzeum i jeszcze mozna na jakis niewypal trafic. A monetki sa i cenniejsze i latwiejsze w przechowywaniu. No ale co kto lubi. Ogolnie jak nie wiesz czego chcesz szukac, bral by cos na monetki albo cos uniwersalnego a nie na militaria. Ale to Twoj wybor - zalezy co Cie interesuje

Moje opinie traktuj raczej orientacyjnie - gdyz jak mowie nie jestem specjalista w dziedzinie wykrywaczy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 18:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

czyli ogólnie mówiąc raz kozie śmierć sie zaryzykuje to sie bedzie wiedziec co nie :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 18:52 
Specjalista
Specjalista

Teoretycznie kazdy wykrywacz renomowanej firmy powinien byc na poczatek zadowalajacy - o ile rozsadnie podchodzi sie do tematu. Oczywiscie z zcasem staje sie coraz bardziej wymagajacym i wtedy moze pojawic sie ochota na cos lepszego... :) Ale moze tez sie znudzic i bedzie szkoda kasy... nie ma jednej recepty. Poczekaj moze jeszcze niech ktos bardziej doswiadczony i obyty ode mnie sie wypowie, nie chce samodzielnie ponosic odpowiedzialnosci za Twoj wybor ;) :jump :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 22:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

hehe odpowiedzialność to tylko ja moge ponieść ale tak "w ogóle" piszemy oddzielnie!!! - błąd ortograficzny!!! to dzieki ze sie interesujesz heheh

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 lutego 2006, 22:55 
Specjalista
Specjalista

Jak byś bardziej określił co Cie interesuje czyli czego bedziesz szukal i gdzie bedziesz szukal oraz do jakiej kwoty pieniedzy to bedzie latwiej cos podpowiedziec. Miales juz stycznosc z wykrywaczem wczesniej?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 lutego 2006, 11:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tak łaziłem z trzema wykrywaczami ale nie dłuzej jak dwa dni pojedyńczo :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lutego 2006, 17:40 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

hej
moze ja pomoge chociaz troszke ostatnio kupilem sobie x-terre mniejsza z tym jaka ;) jak ty rowniez i ja jestem poczatkujacym jezeli chcesz wykrywke uniwersalna to polecalbym 30 poniewaz 50 sie jedynie troszke rozni od tej pierwszej to jednak jezeli zakupisz ja z cewka 18,75khz bedziesz mogl wykopywac bardzo malutkie przedmioty z ok 20 cm ale cewka sie nie bedzie nadawala na militarke natomiast 7,5khz jest bodra na to i to trzydziestka sprawuje sie podobnie z cewka standardowa siega monetke z jakis 20 -25 cm dla poczatkujacego polecalbym wlasnie ja :1 nara

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:43 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

a jak kupiłes tą 30? i jakie np znaleziska wykopałes z jej pomoca?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 lutego 2006, 23:01 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

np.1cm monetke na 10 cm (srebrna)
20 - 26 mm siega z 18 do 22 cm
przedmiot zelazny 10 na 10 powyzej 35 cm :1
x-terra 30 ma jedna wade mianowicie slabo wykrywa zloto i srebro ale wskazuje ze jest jakis metal
nara :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 10:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

to jak ja kupie to bedzie dla mnie w sam raz jak na pierwszy wykrywacz w siedemnastoletnim życiu? %)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2006, 10:52 
Porucznik
Porucznik

hammerstein-słomek napisał(a):
to jak ja kupie to bedzie dla mnie w sam raz jak na pierwszy wykrywacz w siedemnastoletnim życiu? %)

Powiem więcej , to nawet będzie bardzo dobry start ;)

pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2006, 11:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

ale to sie mówi dobry start ale na początek gorszy sprzęt bo to poczatki ale to chyba nie jest zły sprzet i wydaje mi sie ze bede kilka/ naście lat z nim mógł chodzić co? jeżeli juz bym miał go kupić:P

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]