Teraz jest czwartek, 2 lipca 2026, 07:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Solaris, All 1, a moze XLT :o
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:15 
Porucznik
Porucznik

Witam
Jakis czas temu postanowilem, ze na ten sezon zmieniam ace150 na cos lepszego.
Na chwile obecna uzbieralem 900zl i zastanawiam sie, ktory z tych wykrywaczy jest najodpowiedniejszy dla mnie.
Pytanie czym sie interesuje ? Otoz bardziej drobiazgami, chociaz na militarke tez bede wychodzil.
Dobrze wiec, gdyby wykrywacz lapal helm i mauserka z jakis 80cm :) ALL1 moge kupic za okolo 500 zl.
Uzywanego rutusa pewnie za okolo 800-900. XLT sprowadzanego ze stanow moze mi sie udac nawet za 1400-1500.
Ktory z nich to prawdziwa rewolucja przy reszcie? Czy roznice miedzy nimi w zasiegach i dyskryminacji sa bardzo duze?
Jakie wadi i zalety maja te wykrywacze.
P.S.
Przegladalem caly wieczor wszytskie posty z archiwum nt. tych wykrywek, ale nie pozwolilo mi to podjac ostatecznej decyzji.
Kupowac od reki All 1, albo solarisa. Zbierac na xlt i starcic czesc sezonu? POMOCY :( :piwo .
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:20 
Pułkownik
Pułkownik

Jakim cudem sprowadzisz XLT za 1400zł?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:25 
Porucznik
Porucznik

Mam rodzine w stanach. Na e bay-u xlt uzywane schodza za 330-450$. Koszt wysylki pokrywa moja ciotka ;)
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:39 
Specjalista
Specjalista

Żadnej z nich nie pracowałem (wykrywką) ani zresztą z żadną inną też nie… ale nie trzeba być specjalistą, żeby stwierdzić, że XLT po prostu nie ma porównania do pozostałych. Nie wiadomo, czy XLT jest najlepszy, ale z całą pewnością jest jednym z najlepszych na świecie. Dwa pozostałe które wymieniłeś to zaledwie te tańsze ze średnich. To tak jak byś się pytał czy, co kupić, czy VW Pasata czy może Ferrari Enzo? Jakiej odpowiedzi w związku z tym oczekujesz? Tylko ty sam możesz sobie odpowiedzieć, czy chcesz stracić część sezonu i kupić XLT. Jeśli chcesz więcej o XLT odwiedź forum Vana na:
http://www.xlt.fora.pl/index.php
Wydaje mi się, że nikt nie udzieli Ci sensownej odpowiedzi na Twoje pytanie, gdyż odpowiedzi możesz udzielić sobie tylko sam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:45 
Porucznik
Porucznik

Oczywiscie ostatecznej odpowiedzi msuze sam sobie udzielic, ale wy mzoecie mi w tym bardzo pomoc. Nie mialem w rece ani nawet nie widzialem zadnego z tych wykrywaczy. Zastanawiam sie jak duza roznica jest miedzy nimi. Takie wlasnie pytanie kieruje do was. Czy rzeczywiscie xlt bije solarisa na glowe. Czy zasiegi bedzie po prostu pare cm wieksze? Zdaje sobie sprawe, ze dyskryminacje ma o niebo lepsza
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 13:58 
Specjalista
Specjalista

Jak już napisałem, różnica jest ogromna, więc czego nie rozumiesz? Nie tylko zasięg w wykrywaczu się liczy, ale zapewniam Cię, że tu będzie spora różnica. Skoro wiesz, że różnica jest ogromna, to co chcesz jeszcze wiedzieć? Zresztą, co podpowiada Ci instynkt, czy wyrywacz za 1000zł jest dużo gorszy od ponad trzy i pół raza droższego XLT? (oczywiście jeśli mowa o nowym)? Naprawdę dla mnie to pytanie nie ma sensu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 14:39 
Porucznik
Porucznik

Ojj nie badz taki uszczypliwy. Czasami mam wrazenie, ze niektorzy tlyko szukaja pretekstu do wojny- a tu przeciez chodzi o oddanie przyslugi. Zastanawiam sie czy roznica jest warta swojej ceny. Spodziewalem sie opinii typu roznica ogromna, ale to mi nic nie mowi - w koncu to odczucie subiektywne. Interesuja mnie fakty typu: XLT odrzuci kapsel w garnku z monetami, a solaris nie odrozni gwozdzia od czolgu ;) Poza tym interesuja mnie rowniez opinie nt. ALL1 vs Solaris - Nie wiem, czy bede chcial marnowac sezon na zbieranie kasy:)
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 15:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

pr00f napisał(a):
Nie wiem, czy bede chcial marnowac sezon na zbieranie kasy:)

Witam !!
Jeśli szkoda Ci sezonu, to kup Solarisa. Szukaj sobie, i spokojnie zbieraj kase.
Jak już uzbierasz ile potrzeba, zawsze można sprzedać Solarisa (kłopotu ze sprzedażą nie będzie - bo to dobry sprzęt). Wtedy kupisz sobie XLT-ka.

Ot, cała filozofia. :D

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 15:15 
Specjalista
Specjalista

Nie jestem uszczypliwy, tylko moim zdaniem sam nie wiesz do końca jaką byś chciał odpowiedź albo o co tak naprawdę pytasz. Czy różnica jest warta swojej ceny – to zależy czego szukasz, w jakim terenie itd. jednym słowem tylko sam możesz to cenić. Dla jednego lepsza dyskryminacja będzie warta nawet dziesięciu tysięcy więcej, dla drugiego w ogóle nie jest potrzebna nawet gdyby miała kosztować 1 zł więcej. I nie jest to sprawa tylko i wyłącznie kwestii pieniędzy ale przede wszystkim rodzaju poszukiwań. Sam mówisz, że ogromna różnica to odczucie subiektywne.

Jeśli chodzi o dyskryminację ta w dwóch pozostałych modelach co wymieniłeś nie umywa się do XLT, pytanie czy dokładna dyskryminacja jest Ci potrzebna? Znowu nie wiadomo co Ci doradzić bo nie wiadomo czy będziesz szukał w zaśmieconym terenie np. monet. Poza tym nie ma dyskryminacji idealnej i nigdy wszystkich śmieci nie odrzucisz.

Piszesz, że nie wiesz czy będziesz chciał marnować sezon… no i niby kto ma wiedzieć za Ciebie?

Podsumowując bez żadnych osobistych uszczypliwości i „wycieczek osobistych”, napisałeś już 4 posty w tym temacie i nadał nawet nie wiadomo co można Ci poradzić bo Twoje pytania są wyjątkowo nieprecyzyjne! Tak jak bym Cię pytał czy kupić sobie Porsche czy Land Rovera nie precyzując czy chce ścigać się na torze czy w terenie… i co można w związku z tym poradzić? Absolutnie nic, bo sama osoba pytająca nie wie czego chce. Jeśli zdobędziesz się na cierpliwość i przez najbliższe 2 tygodnie będziesz z uwagą czytał archiwum forum oraz szukał informacji na stronach zagranicznych przynajmniej będziesz w stanie sformułować precyzyjnie pytania.

Ponad trzykrotna różnica w cenie nie bierze się z sufitu (chociaż i tak czasem bywa) a XLT jest uznanym jednym z najlepszych i najbardziej uniwersalnych wykrywaczy na świecie, choć i tak nie wszyscy lubią ten wykrywacz. Jedynie sam możesz sobie odpowiedzieć czy potrzebujesz taki wykrywacz, czy go wykorzystasz i czy opłaca się marnować część sezonu, po to, żeby np. mimo krótszego sezonu zebrać więcej fantów dzięki lepszemu sprzętowi. Pamiętaj, jednak, że cokolwiek nie kupisz będziesz potrzebował sporo czasu żeby się z nim oswoić, tyczy się to zwłaszcza XLT i jego dużej ilości ustawień.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 15:18 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

SID ma rację, ale bardzo dobrze radzi Ci też Matejko.. Zresztą kto wie, może Solarisem szybciej uzbierasz kasę na XLT? :1

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 15:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Van Worden napisał(a):
Zresztą kto wie, może Solarisem szybciej uzbierasz kasę na XLT? :1

Nie "może' - tylko "na pewno", VW. ;) :luv

Rutusy są strasznie fartowne.
Moją pierwszą wykrywką był RF+, kupiłem nowego (nie lubię kupować używanej elektroniki), sprzedałem go z gwarancją na rok.
Teraz łażę z Prizm V, a po sprzedaży Rutusa starczyło jeszcze na ACE250 dla mojej kobitki. :D

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo
ps.: To nie jest reklama firmy "R", to kawałek mojego życiorysu. - To na wypadek, gdyby ktoś miał jakieś "ale". :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 16:04 
Porucznik
Porucznik

Dobra dzieki. Chyba jednak chwilowo dam sobie spokoj z xlt. W koncu solaris nie powinien bardzo starcic na wartosci, a zreszta moze przypadnie mi on do gustu :)
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 23:24 

No dobra.. Nożyczki poszły w ruch :666
Ze względu na niektóre, kompletnie nie związane z tematem wypowiedzi, zdecydowałem się oczyścić wątek.
Piszący nie na temat, czujcie się ostrzeżeni a Wy szanowni userzy, którzy stracili tu sensowne wypowiedzi, czujcie się przeze mnie przeproszeni :1

Pozdrawiam

VW

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 26 lutego 2006, 23:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jeśli chodzi o mnie, to masz nawet Błogosławieństwo na takie akcje, Van Worden. :D :1
Zapomniałeś "powiesić" kłódki... :pa :jump
Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo :1 :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Spectrum XLT
PostNapisane: poniedziałek, 27 lutego 2006, 21:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Jak nie spodoba sie wykrywacz Spectrum XLT, to mozecie zaproponowac go mi. Tylko ze to ma byc Spectrum XLT-E.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]