Teraz jest czwartek, 2 lipca 2026, 20:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Solaris czy garrett gtp 1350
PostNapisane: czwartek, 2 marca 2006, 21:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

mam paru kumpli i chcemy kupic jakis lepszy wykrywacz oni uparli sie na rutusa solarisa ja jestem przeciwny i chcę kupic garretta gtp 1350 wiem że garrett kosztuje troszke więcej ale ze stanów moge sprowadzic napiszcie co o tym sądzicie
dzięki za pomoc

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 marca 2006, 21:55 
Weteran
Weteran

a co kolega szuka ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 marca 2006, 22:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

wszystko militaria monety

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 marca 2006, 22:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

napisze innaczej do czego lepszy jest solaris do miliatariów czy do szukania monet

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 marca 2006, 23:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

GTP nie posiada trybu statycznego co mocno utrudnia szukanie militarki.Solaris ma dynamikę,statykę,mix.Czyli jest dużo bardziej uniwersalny.Niestety w wykonaniu i wyglądzie odstaje od GTP o dekadę.Ale nie przekłada się to na wyniki ;)
Pozdrawiam,
wicja1.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Solaris czy garrett gtp 1350
PostNapisane: piątek, 3 marca 2006, 00:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

ANDOR napisał(a):
mam paru kumpli i chcemy kupic jakis lepszy wykrywacz oni uparli sie na rutusa solarisa ja jestem przeciwny i chcę kupic garretta gtp 1350 wiem że garrett kosztuje troszke więcej ale ze stanów moge sprowadzic napiszcie co o tym sądzicie
dzięki za pomoc

Sądzę, że kumple powinni kupć Solarisa. Natomiast Ty, powinieneś sprowadzić sobie Garreta.
Czas pokaże różnice, znaleziska będą mówić "same za siebie".

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo
ps.: Nie kłóć się z kumplami. Jeśli wykorzystasz moją pomoc, będziesz kiedyś pożyczał od nich Solarisa. :D
Kumasz, ANDOR :que :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 marca 2006, 08:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dzięki
czekam na inne opinie uzytkowników

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 marca 2006, 22:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wegług mnie kupowanie jednego detektora na kilka osób jest błędem. Żeby była dobra zabawa to każdy musi mieć swój sprzęt. Ale zapewne Ty z kumplami już z góry ustaliliście jak będziecie się nim dzielić i go używać. Przy okazji spytam ilu właścicieli będzie miał ten sprzęt? Chociaż to ma drugorzędne znaczenie bo ja sobie nie wyobrażam dzielić swoją wykrywkę z kimkolwiek, no może tylko ze swoją dziewczyną. W odpowiedzi na Twoje drugie pytanie jaki sprzęt wybrać napiszę, że jeśli sprzęt będzie miał kilku właścicieli to zapewne będziecie często korzystać z serwisu i tu bardziej odpowiednim będzie Solaris. Oprócz tego jest on bardziej uniwersalny. A własciwie dla czego bierzesz pod uwagę tylko te dwa wykrywacze? W tej klasie cenowej ja bym kupił coś innego. A nie lepiej za te pieniądze kupić np. dwa Rutusy firsty i może wystarczy wam jeszcze na jednego Jabela?
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 marca 2006, 23:09 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja z wielką przyjemnością wspominam, czasy kiedy to w 4-5 osób i jednym PI jeździliśmy na wyprawy.
Bylo to trochę lat temu i wyników specjalnych nigdy nie mieliśmy ale bylo za to wiele emocji i dobrej zabawy w naprawdę milym gronie, ognisko na koniec, planowanie kolejnej wyprawy, czasem jakiś trunek...
Cieszyl się czlowiek byle luskami, znalezienie monety bylo prawdziwym świętem. Wykrywacz nosiliśmy na zmianę byly też przepychanki o to kto ma kopać, i kilka glów nad dolkiem w oczekiwaniu co się w nim ukaże.
Później byly już lepsze wykrywacze, lepsze fanty ale klimat tych pierwszych wypraw jest dla mnie niezapomniany i życzę wam ANDOR równie milych przeżyć.

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 marca 2006, 23:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Żeby nie bylo, że nie na temat to również uważam że z tych dwóch solaris będzie dla Was lepszym rozwiązaniem ze względu na glęboki tryb statyczny przy militariach, będzie Was w końcu kilku do kopania glębokich jam :)
Poza tym znajomy ma solarisa i ma świetne trafienia - ale to oczywiście kwestia nie tylko sprzętu.

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 07:42 
Kapitan
Kapitan

W kwestii technicznej się nie wypowiem, ale rzeknę słów kilka w temacie organizacyjno-społecznym.
Otóż, wasze stosunki koleżeńskie zostaną wystawione na ciężką próbę!!! Wiem co mówię. Mieliśmy z dziewczyną przez 1. sezon jeden wykrywacz na spółkę - Rutka First Plus. Ponieważ oboje jesteśmy napaleni, a moja dziewczyna bardziej nieustępliwa, kończyło się tak, że ja chodziłem ze szpadlem dopóki jej ręka nie usychała od machania. Ale najgorsze było to, że upragnione wyprawy zmieniały się w kłótnie pośrodku lasu :wq Normalnie takie z obrażaniem się na siebie i oddalaniem "w przeciwną stronę", huehehehe! Doprawdy, tylko dwie osoby, ale za to dwa zdecydowane charaktery - i konfilkt gotowy. Rozwiązaliśmy go niedawno i w 2. sezon wchodzimy już z dwoma piszczałkami - każde z nas ze swoją ;) Choć pewnie będę musiał kopać więcej dołków...

pozdr, M.

P.S. A jednak drobna uwaga techniczna - kupując 2 wykrywki uważajcie na to, aby pracowały na różnych częstotliwościach. Bo 2 sprzęty na tej samej się niestety zakłócają - i zabawa do d... Nie można się zbliżyć do siebie, silny "crosstalk".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 09:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

dzięki za podpowiedzi
szanowni poszukiwacze jakibyście mi zaproponowali wykrywacze zamiast solarisa i garretta 1350

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 09:40 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja bym zdecydowanie wolał solarisa.Słyszałem i widziałem,że jest spox :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 marca 2006, 15:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam