Van Worden napisał(a):
Witam!
Zbliża się niechybnie wiosna, czas więc wyjąć z szafy sprzęt i potrenować "na sucho" ;)
Jako, że Eksplorerowcy mają dodatkowe zajęcia bo oprócz trenowania ze sprzętem, muszą jeszcze przed sezonem trenować mięśnie :666 , w prezencie wiosennym dwa programiki:
Pozdrawiam
VW
Witam, pytanie cytuję Rękopis.." ale pytanie jest skierowane do wszystkich użytkowników XS II. Jakie ustawienia na czysty teren i zaśmiecony przy szybkim przemiataniu.
Swojego XS-a II posiadam i użytkuję drugi sezon i oswoiłem się z rozróżnianiem typowych sygnałów i takich trochę mylących, które dopiero po pierwszym kopnięciu dają gładką odpowiedź.Sam raczej szybciej zawijam niż wolniej ale przy zanotowaniu odpowiedniego sygnału badam wolno miejsce jego pojawienia się.
Mam problemy jednakże z dobraniem właściwego programu.Próbuję ustawienia z angielskiego forum minelab ale ostatnie równoległe poszukiwanie z XS jedynką prawie mnie załamało. Na tym samym polu sygnał mi co chwila zerował się przy czułości 22, po obniżeniu do kilkunastu było bez zmian. Yu_piter natomiast chodził bez tego problemui twierdził, że wg niego to pole nie było wcale zaśmiecone. Czy zerowanie było spowodowane ustawieniem gain na 10? dyskryminacja była na -12. To jedno pytanie. Drugie to jaki program na szykie przemiatanie?
pozdrawiam