Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 04:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: HS3 lub inny...
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 10:30 
Kapitan
Kapitan

Co polecacie na monety o dobrym lub b.dobrym zasiegu, koniecznie z dyskryminacją w cenie do 1000 pln
Pytanie jest dośc pilne ,własnie miała dojsć do skutku transakcja i miałem sie stać dumnym posiadaczem HS3 ale w końcu nie doszła i ręce mi opadły ,nie mam sił i ochoty szukac na stronach producentów bo kazdy tam jest najlepszy ,kazdy polecaja i ogólnie same plusy.Więc proszę zaproponujcie coś ciekawego,dobrego i w/w cenie ,może jakieś uzywane zachodnie ?TYlko jakie
A i jeszcze jedno gdzie kupić HS3 ?Czy Smentkowski ma swoja stronę w necie lub jakieś namiary na ten wykrywacz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 10:35 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Poszukaj w dziale detektory - sporo się o tym pisało, nawet bardzo sporo... :skromny

Ja nieodmiennie polecam Neo3 Loctansa - w tej kwocie się zmieścisz. Dyskryminacja i czułość na malutkie drobiazgi - rewelacja.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 10:45 
Kapitan
Kapitan

Robi napisał(a):
Poszukaj w dziale detektory - sporo się o tym pisało, nawet bardzo sporo... :skromny

Ja nieodmiennie polecam Neo3 Loctansa - w tej kwocie się zmieścisz. Dyskryminacja i czułość na malutkie drobiazgi - rewelacja.

Wiem że sporo było napisane ale nikt jednoznacznie sie nie wypowiedziała reszta z nim nie zgodziła co do typu i producenta ,generalnie kazdy chwali to co ma (i bardzo dobrze)A co do Loctansa to na stronie producenta nie mogłem znależć żadnych parametrów sprzetu ,wiec jak to jest z zasięgami?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 11:03 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

A kto Ci się jednoznacznie wypowie? Kto z nas kupuje wykrywacz za 1000 PLN więcej niż od 2-3 producentów? Raczej nikt, dlatego porównanie kilku ofert jest praktycznie formalnie niemożliwe... Jak zauważyłeś - każdy chwali to co ma, dlatego Twoje pytanie jest bez sensu... :skromny - i tak nie uzyskasz odpowiedzi. B+

Co do Loctansa - nie podaje zasięgów - i bardzo dobrze. Uwierz mi, że w dobrym sprzęcie nie tylko o to chodzi! Super zasięg - to pogorszenie innych parametrów wykrywacza (większa cewka = omijanie małych przedmiotów, więcej zakłóceń - fałszywych sygnałów, niestabilność itp. :gil ) i o ile to nie jest Minelab Explorer XS pracujący na iluś tam częstotliwościach, to cudów nie oczekuj. ;) W wykrywaczu liczą się również inne parametry, funkcje i tego nie da się porównać jak samochodów na zasadzie "ile wyciąga maxa, ile ma do setki i ile pali?"... :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 11:15 
Kapitan
Kapitan

Pan Henryk Smętkowski nie ma strony internetowej. Wykrywacz można zamówić przez telefon.
Ostatnio zamawiałem dla znajomego i moze dzisiaj bedzie :lol: Dzwonił do mnie w środe i mówił ze wysyła.
Trzeba było na niego czekać prawie 2 miesiące ale to sezon urlopowy ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 11:46 
Pułkownik
Pułkownik

Witam Kris!
Z tego co wiem,to HS3jest lepszy na militaria a nie na monety.
Czytając posty dotyczące HS3,to przeważnie byly militaria na pierwszym miejscu.
No moze na monety tez się nadaje, ale to jest juz tylko Twój wybór.
Pozdrawiam SZPERACZ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 12:08 
Kapitan
Kapitan

Dostałem wlasnie wiadomość, ze mam w domu awizo na paczke.
Cena HS-3 z sondą 25cm + przesyłka to 822,40zł.
Jezeli miałbym szukać tylko monet, to kupiłbym jakiś zachodni wykrywacz.
Taki, który miałby bardzo dobre rozróżnianie metali, dyskryminacje, tak żeby nastawić sie tylko na metale kolorowe i takie wykopywać. Szkoda czasu i sił na sprawdzanie każdego sygnału :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 12:18 
Kapitan
Kapitan

Toper napisał(a):
Dostałem wlasnie wiadomość, ze mam w domu awizo na paczke.
Cena HS-3 z sondą 25cm + przesyłka to 822,40zł.
Jezeli miałbym szukać tylko monet, to kupiłbym jakiś zachodni wykrywacz.
Taki, który miałby bardzo dobre rozróżnianie metali, dyskryminacje, tak żeby nastawić sie tylko na metale kolorowe i takie wykopywać. Szkoda czasu i sił na sprawdzanie każdego sygnału :lol:

No własnie o to chodzi tylko jaki to detektor z rozróżnianiem metali i przyzwoitymi zasięgami

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 12:27 
Kapitan
Kapitan

Robi napisał(a):
A kto Ci się jednoznacznie wypowie? Kto z nas kupuje wykrywacz za 1000 PLN więcej niż od 2-3 producentów? Raczej nikt, dlatego porównanie kilku ofert jest praktycznie formalnie niemożliwe... Jak zauważyłeś - każdy chwali to co ma, dlatego Twoje pytanie jest bez sensu... :skromny - i tak nie uzyskasz odpowiedzi. B+

Robi nie załamuj mnie ,szkoda by było utopić 1000pln na bezużyteczny sprzęt z którym nawet nie będzie się chciało wychodzić w teren A co do Loctansa to naprawdę nie podasz tych zasięgów? ;)
Ile trzeba czekać na niego?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 12:39 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

O raju! A jaki sens mają te zasięgi? Raz wykopię boratynke na 5 cm, raz na 10, raz na 15, a i zdarzało się, że i na ponad 20 cm! Czy to jednak świadczy o tym, że "boratynki sięga z 2X cm"? Według mnie nie - mogłem jakieś ominąć. Poza tym z linijką nie biegam - moje obserwacje zasięgu są właśnie na tej zasadzie - że głęboko wykopię daną monetę. Dwie moje największe srebrne monety (po około 30 mm średnicy) wykopałem z ponad 30 cm. I tyle - to pamiętam, bo to były piękne monety. Na dwudziestozłotówki z Nowotką uwagi nie zwracam z ilu cm je wykopuję. Powiem Ci tylko tyle, że jestem bardzo zadowolony z wykrywacza - bo jest on głównie na monetki i w tym świetnie się sprawdza! :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2003, 12:49 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jesli chodzi o monetki to ja polecilbym RUTUS FIRST. Dane producenta sa wiarygodne. Chodzilem z nim 2 miesiace po plazy i jest rewelacyjny, co prawda nie ma dyskryminacji na metale kolorowe ale jest dyskryminacja odrzucajaca duze przedmioty. Oprocz plazy chodzilem z nim w terenie, po polach i lesie i rowniez spisal sie dobrze, militaria, pokowy i takie tam smieci (nie bylo czasu na dalsze wypady). Jest to moj pierwszy wtykrywacz i jestem z niego zadowolony, poniewaz cena jest niska a osiagi porownywalne z innym drozsztym sprzetem. Powodzenia :pa

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]