Teraz jest wtorek, 30 czerwca 2026, 13:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Denarius - piszczący problem
PostNapisane: sobota, 24 czerwca 2006, 23:35 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam wszystkich Forumowiczów! Posiadam od niedawna wykrywkę Denarius i wszystko byłoby o'k gdyby nie to, że na ostatnim wypadzie do lasu zaczęła się dziwnie zachowywać. Ta fanaberia polega na tym, że piszczy bez wzgledu na to gdzie go skieruje, a wzbudza się przy przemiataniu nawet wtedy gdy skieruje ją w niebo. Teraz szczegóły, :pomysl piszczy zupełnie spontanicznie - kiedy chce, choć oczywiście nad metalem również. Sytuacja ulega znacznej poprawie gdy potencjometr treshold skręcę w kierunku zera - no ale chyba nie o to chodzi. Dodam, że próbowałem różnych ustawień i niestety bez większych postępów. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł, może bateria, właściwa regulacja, czy też od razu do serwisu. Wykrywacz jest ze stycznia tego roku i był mało użytkowany, ja chodziłem z nim jakieś 4 razy, w tym 3 pierwsze bez zarzutu po czym coś się zrąbało. Może ktoś z Was miał podobne problemy. Za info z góry wielkie dzięki, pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 czerwca 2006, 02:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Geoscan tylko na forum Oblicza Historii ma dobrą "prasę". Dlaczego? Bo jest tam moderatorem :fon

Skoro wykrywacz jest na gwarancji to dzwoń, pisz, odsyłaj. I daj znać jak Ci poszło.

I używaj wyszukiwarki.

:pa

proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Denarius - piszczący problem
PostNapisane: niedziela, 25 czerwca 2006, 19:30 
Generał Brygady
Generał Brygady

stachoo napisał(a):
piszczy zupełnie spontanicznie - kiedy chce, choć oczywiście nad metalem również. Sytuacja ulega znacznej poprawie gdy potencjometr treshold skręcę w kierunku zera

Nigdy nie posługiwałem się produktami Geoscana ale spotkałem takie atrakcje w innym sprzęcie - w loctansie są takie efekty jak cewka się rozszczelni i nałapie się do niej woda - wystarczy deszcz lub przejście po mokrej trawie - co ciekawe punkty rozszelnienia każdy normalny człowiek mógł wtedy uznać za pomijalne - a tu proszę :n :n - trzeba było kleić cewkę...

Powodzenia

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 czerwca 2006, 20:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeszcze jeden szkopuł namierzyłem. W trybie statycznym, po namierzeniu metalu gdy wstrzymam machanie zupełnie to sygnał milknie - minimalnie drgnę wykrywką i znowu wyje - ale czy tak powinno być? Oczywiście jak przełączę na tryb dynamiczny to widać różnicę w trybach, tak więc chyba jej się nie poprzestawiało... Dawałem sobie z tym radę, ale może to ktoś z czymś powiąże. Co do rozszczelnionej sondy to nie jestem pewien bo w lesie było suchutko, choć parno! Generalnie to odnosze teraz wrażenie, że zmniejszył się zasięg a dyskryminacja jest tylko kolejnym pokrętłem w kopułce, ale to pewnie tylko wrażenie. Skończy się zapewne na serwisie, jak coś się ruszy w temacie to Wam napiszę. Wielkie dzieki za rady. :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: odp
PostNapisane: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 08:43 
Chorąży
Chorąży

najlepiej go wyslij do servisu mozesz tez wyczyscic gniazdo laczace sonde z panelem i delikatnie poruszaj kablem przy gniazdach jesli masz gwarancje nierozkrecaj naprawa potrwa do tyg mysle sam kiedys mialem taki problem z geoscanem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 czerwca 2006, 20:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ostatnie testy mojego wykrywacza wykazały objawy cudownego uzdrowienia, wiele wskazuje na to, że przyczyną mogła być rzeczywiście wysoka temperatura (czyt. temat postu: wysoka temperatura). W międzyczasie dzwoniłem również do serwisu gdzie polecono mi regulację polegającą na stopniowej zmianie ustawień (grunt - bez auto, potencjometr grunt na 6 i stopniowo w dół, zaś treshold na 0) i tak aż wróci do normy - potrzebny czas na dostrojenie, czy coś w tym rodzaju. Przy okazji spytałem o problemy z dyskryminacją przy monetach i polecono mi ustawienia: balans na 6, czułość na 1, zaś dyskryminację na 0) - tych ustawień jeszcze nie sprawdziłem, ale od czego jest urlop... Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam i życzę miękkiej gleby pod szpadlem oraz pełnej fury fantów! :1

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]