Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 02:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wykrywacz do 350zł
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2006, 18:38 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Poszukuje wykrywacza do militariów ew. czasem do drobnicy za niewielkie pieniądze, czy moglibyście mi coś poradzić i skomentować poniższe aukcje:
http://www.allegro.pl/item117410346_wyk ... r_200.html
http://www.allegro.pl/item118177500_c_s ... jary_.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2006, 19:14 
Podporucznik
Podporucznik

Oj chyba nie. C-Scope'y są dobre ale chyba nie na nasze ziemie :/ Jeżeli chcesz pokopać szczególnie militarke ale i drobnice, to polecam ci wykrywacz marki Rutus First (wersja na 4 ogniwa AA). Zasilanie nie duże, na militarke leci jak pszczoła do miodu, a i drobnicą nie pogardzi (wykopałem nim 12 guzików, pfeningi i sygnet srebrny cywilny [wszystko na jednej miejscówce]) Jego cena waha się do około 400zł uzywany, więc powinieneś jakoś dociągnąć (nie spiesz się z kupnem wykrywacza, to ci tylko zaszkodzi) jeżeli chcesz pokopać drobnice to strzeż się przed wykrywkami typu PI (nie mają dyskryminacji) Jak cos to GG albo PRIV.
JEżeli się w czymś pomyliłem to prosze mnie poprawić :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 lipca 2006, 21:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Poprawiam, C-Scopy są bardzo dobre na nasze jak i również każde inne ziemie. Te oferowane na aukcji są przestarzałe i raczej zdezelowane i tylko w tym tkwi ryzyko. Obydwa są wykrywaczami typu TR i mają częściową dyskryminację - dyskryminują drobne śmieci żelazne, stalowe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 08:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano sobota, 3 maja 2008, 16:55 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 09:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi. Moglibyście mi coś powiedzieć na temat bounty hunter'a discovery 1100, tracker'a II oraz pioneer vlf.
Jak zauważyliście jestem zupełnie początkujący i nie zależy mi na jakimś sprzęcie z prawdziwego zdarzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 09:07 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 12:45 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 09:20 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Przez ten czas miałem mnóstwo wydatków, ale co ja będe ci się tłumaczył, po prostu mam trochę kasy i chcę kupić jakiś prosty wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 11:48 
Podporucznik
Podporucznik

Norbi, i tu sie mylisz bo chodziłem też z Armandem Discoverer'em, Tesoro Silver Umax'em też, jablem nie latałem ale wiadomo, w akcji oglądałem ACE 250 no i z moim rutusem latam cały czas. Zamiast się zapytać to od razu walisz pod nogi zarzut. Poza tym za 400zł to on by chyba Tesoraka nie kupi :wq Kurcze niektórzy dorośl to tylko pouczać i rozkazywać potrafią :n A z moim rutusem mówie jak jest, wiem że to wykrywka na militarke, ale wszystkie monetki srele PRL'e duperele i inne też bierze. Może zasięgi troszke za małe, ale przecież monetka 0,5m pod ziemią nie leży.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 15:16 
Generał Broni
Generał Broni

Swir jak chcesz kupić Pioniera to ja mam na sprzedaż ;) Na militarkę jest dobry, z drobnica też sobie radzi. Tylko nie ma dyskryminacji. Jak na początek moze być, za taką cenę jak najbardziej. Na pewno lepszy niż Jabel. Ale Rf też jest b.dobry.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 lipca 2006, 15:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Zastanawiam się jeszcze nad CS550, może ma ktoś jakieś doświadczenia z tym wykrywaczem?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 sierpnia 2006, 12:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

bisu odpusc sobie first sie nie nadaje na drobnice.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 sierpnia 2006, 13:03 
Generał Broni
Generał Broni

:jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump Hahahahaha to mnie teraz ubawiłeś :jump :jump "firts nie nadaje się na drobnicę" :1 Kup sobie Firsta, idź na pole i wtedy pogadamy :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 sierpnia 2006, 13:17 
Podporucznik
Podporucznik

No wiem, że to nie wykrywka na drobnice tylko na militaria. Są i na pewno lepsze itp. Ale jeżeli chłopak nie ma zbyt dużo kasy i chce sobie pokopać drobnice "przy okazji" to chyba nic złego ;) W końcu od wykrywki do 400zł nie można oczkiwać niczego wielkiego. Po prostu mówię że jeżeli chodzi o drobnice względem First'a to jestem zadowolony ;) No ale to była tylko propozycja.

PS. Sam zastanawiam się nad kupnem 2 wykrywki ale typowo na drobnice. Myśle że kase powinienem uzbierać tak do końca 2007r :luv No ale sie zastanawiam co to będzie, bo będe chciał przeznaczyć na wykrywkę około 1000zł. Pomyślałem nad 3 modelami różnych firm: Tesoro Silver Umax, Rutus Ultra II, Garrett ACE 250.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Jaki z tych wykrywaczy doradzilibyście ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 sierpnia 2006, 13:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

Lipek napisał(a):
firts nie nadaje się na drobnicę" :1 Kup sobie Firsta, idź na pole i wtedy pogadamy

Tak się składa, że łażę z dwoma kolegami (można nazwać to stałą ekipa na wykopki) - jeden ma ace drugi firsta - i powiem tyle - nie masz waść racji - first jest bardzo fajnym detektorkiem również na drobnicę. Dużo łazimy w terenie i mogę się w temacie wypowiedzieć obiektywnie - sam go nie posiadam, więc nie piszę na zasadzie "co mi tu będą mój sprzęt opluwać"
Jak widziałeś jakąś "nogę" w akcji, która nie znała swojego sprzętu to Ci sie nie dziwię, że tak sądzisz - ale dodaj chociaż łaskawie "moim zdaniem".

Pozdro
IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 sierpnia 2006, 13:49 
Podporucznik
Podporucznik

Może po prostu ci którzy na niego narzekają, trafili na żopną miejscówke albo kupili model z jakąś wadą ? I od razu zwalają winę na wszystkie modele First'a

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]