Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 17:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Armand - co sądzicie o wykrywaczach tej firmy?
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2006, 21:21 
Szeregowy
Szeregowy

Armand - co sądzicie o wykrywaczach tej firmy?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2006, 22:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cześć,
znajdź "SZUKAJ" (po lewej stronie na górze), potem wpisz "ARMAND" jako słowo wyszukiwane, jako forum wybierz "Detektory, magnetometry, radary" i wybierz "POSTY" a nie "TEMATY".
I czytania trochę już masz :)
Sporo informacji znajdziesz też tutaj:
http://www.odkrywca-online.pl/forum.php - też działa wyszukiwarka
Powodzenia
Darek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2006, 22:50 
Starszy Sierżant Sztabowy

Moge powiedziec to i owo na temat penetratora. Hmm ja nie miałem wyboru i dlatego musiał nim szukać. Ogólnie to nie jest najgorzej. Dla jakiegos nie profesionalisty może byc, ale jesli masz na oku cos innego, sprawdzonego to odpuśc sobie armanda. Czasem jest bardzo czuły, nie wiem jak inne ale jak szybko sie macha penetratorem to piszczy, trzeba wolno i omijac wszystkie patyki. Jeśli chodzi o zasiegi to.... sam nie wiem co o nim myslec :skromny Czasem jabelek ma lepszy zasiegi niz armand :cry: Jeśli chodzi o konstrukcje to jest bardzo dobrze. Wszystko fajnie składane, mocowanie kabelko mocne, czasem moga sie popsuć mocowania rurek, ale da sie wymyślec cos innego :za
Tak na koniec.. jak masz zamiar wydac 600 - 700 zł na armanda to pomyśl o czyms innym. A jeżeli to używany za 300-400 to może byc ok.
Jak masz jakieś pytania to wal, postaram sie odpisać. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 09:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mialem do czynienia z prospectorem czyli najwyzszym modelem,kupilem go jako nowy od producenta wiec wykluczam mozliwosc ze byl zepsuty,dyskryminacji nie mozna bylo uzywac w ogole bo w tym trybie byl bardzo niestabilny,wyl caly czas bez powodu,wystarczylo zmienic odleglosc cewki od gruntu na kilka cm i juz wariowal,takie szukanie to byla meczarnia,zasieg jako taki na te polke wykrywaczy ale trzeba bylo chodzic na allmetalu tak ze kopanie kazdego sygnalu..jak na cene 1000 zl za cos takiego to troche za wiele..Szczesliwie sie go pozbylem za pol ceny po pol roku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 10:36 

Zapomniałem dopisać ze w penetratorze dyskryminacja to ściema totalna. Nic nie omija :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 12:39 
Moderator
Moderator

Mialem i zdecydowanie odradzam , totalna porazka, dyskryminacji nie ma, wzbudza sie od byle musniecia, wymiana baterii wymaga zestawu narzedzi, a zasiegi ponizej krytyki ( mialem model pod nazwa rambo ), przy tym nawet w3p to porzadny wykrywacz, bo przynajmniej stabilnie chodzi i zasiegi w porywach lepsze :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 21:18 
Major
Major

a ja jeszcze mam prospectora , kupiłe jako nowy , ogólnie to na początku nawet się cieszyłem, że coś popiskuje. O dyskryminacji to nawet nie ma co myśleć, to raczej pseudodyskryminacja. Byłem z nim w terenie może z pięć razy i wyniki były takie raczej mizerne. Jedo jedynymi zaletami jest to, że jest stosunkowo lekki i dość estetycznie wygląda. Na te parametry na pewno złapało się trochę osób.Później jak posmakowałem whitesa a potem minelaba to już do niego nie wróciłem. Chciałem go puścić do ludzi za pół ceny ale chętnych nie było. Stoi teraz w schowku i czeka aż może któreś z moich dzieci będzie chciało się tym pobawić.jeżeli ktoś z szanownego grona chce spróbować osobiście jego pracy to odstąpię za jedyne 450 złociszy. Dla początkującego może się jeszcze przydać, a jeśli mu się hobby poszukiwacza nie spodoba to przynajmniej nie straci większej kasy na sprzęt.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 22:49 

Argo - teraz wymiana baterii jest bardzo prosta, odkrecic dwie nakrętki i tyle. tylko dwie bateryjki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2006, 09:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Roman89 napisał(a):
Argo - teraz wymiana baterii jest bardzo prosta, odkrecic dwie nakrętki i tyle. tylko dwie bateryjki.

Zobaczysz czy bedzie taka prosta wymiana jak Ci sie odlamie te pokretelko plastikowe (ten czarny motylek)od lebka sruby np. w lesie..
Mnie sie raz tak stalo..Sa bardzo slabe.Potrafia sie ukrecic i wcale nie trzeba duzej sily by to urwac..Po moim mailu do producenta przyslal mi kilka gratis :666
Generalnie wykrywacz nie jest najgorszy jesli nie zalezy komus na dyskryminacji,na plazy ladnie ciagna euro no kopac trzeba bylo kazdy sygnal..kazdy gwozdzik, drut,jedynie folie alu mozna bylo poznac po dzwieku ale tylko w niektorych przypadkach.Mam jakis sentyment do tej wykrywki mimo wszystko,z nim sie zaczela moja przygoda poszukiwan.. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2006, 10:28 

I moja też :luv

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]