Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 04:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Garrett ACE 250 - kolejny sprzęt ??
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 13:23 
Podporucznik
Podporucznik

Witam wszystkich.

Wczoraj na chacie PS został poruszony temat ACE 250. Mianowicie chodzi o to, czy warto sie na niego przesiadać z Rutusa First ?
Sprawa wygląda tak że przykładowo szukam 2 wykrywacza, ma on być typowo na monetki z dobrymi osiągami i ergonomią.
Rutus Ultra II- polski dobry wykrywacz, dobre osiągi no i super service :1 Sprzęt uniwersalny.

Garrett ACE 250- firma zagraniczna z "tradycjami" wykrywacz raczej na drobnice, wyświetlacz LCD i kanarkowaty kolor :1

Czy warto dodać te kilkadziesiąt PLN i kupić ACE 250 ? Czy ACE 250 może zostać monetkowym następcą po Rutus'ie ? Chodzi o to że wykrywka ma być na dłuższy czas.Ogólnie zależy mi na tym aby użytkownicy Garrett'a wymienili "+" swojej maszyny, ale i także przedstawili jej wady. Tak samo rzecz biorąc z Rutusem

;)

Za wszelkie odpowiedzi (i podpowiedzi) z góry dziękuję.

PS. Żeby nie było trucia to już od razu mówię że cały dzień siedziałem w archiwum i na te tematy czytałem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 13:25 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

witam!
Bierz Garetta bo się zaraz zrobi że tu jakaś kryptoreklama itp.
pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 13:40 
Podporucznik
Podporucznik

Arek nie przesadzaj ;) , temat ma być prosto z serca i bez żadnych kłótni, bez żadnej reklamy itp. Dla tego też napisałem żeby ujawniać także i minusy sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 22:35 
Porucznik
Porucznik

Lokalizacja: pochodzę z Puszczy Zielonej a mieszkam w Puszczy Białej ;)
Witam
Wygląda na to, że idziesz tą samą drogą, którą ja szedłem. Zaczłąłem od firsta i przesiadłem się na Ace 250. Kopałem tylko drobnicę. Ace 250 jest od firsta lżejszy ale w trudnym terenie jego mała waga i eliptyczna, "bardzo dziurawa" cewka moga sprawiać trudności w przemiataniu (np. na rżysku). Zasięg ma nieznacznie większy od firsta. Zasilanie takie samo. Wyświetlacz ze wskazaniem głębokości i przwodności wykrytego przedmotu oraz "monetkowy gong" to chyba największe plusy tej wykrywki. To tego selektywna, "wycinana" dyskryminacja i super pinpoint. Ogólnie-może nie porażający ale zawsze krok do przodu jeżeli chodzi o drobnicę...
pozdrawiam
R

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:06 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki Rav79 za odpowiedź :1 Sam nie wiem czemu, niektórzy mówią że to wykrywka z niskimi zasięgami, która nadaje się do szukania pod dywanem. Ja co prawda jestem innego zdania. Widziałem co ACE 250 potrafi wyciągnąć, a dokłądnie to jeden kolega z PFE który go posiada. Ale tym razem chodzi mi o wykrywke na dłuższy czas. Coś co mogło by mnie zadowolić przez najbliższe lata. Myśląc o tym mógł bym jeszcze trochę poczekać i dozbierać więcej przędzy, i kupić coś z Tesoro lub/albo Whites'a. Jeżeli chodzi o Tesoro wiem że wybrał bym Cibole. Co do whites'a polecano mi Prizm II. Nie wiem jak to jest z jego ergonomią, ale zapowiada się że sprzęt spokojnie nada sie na drobnice. Do Whites'a zniechęca mnie jedynie cena serwisu :n Tak więc z racji tego że może być trudno ze średnim tempem zdobycia jeszcze ok. 600zł na np. Tesoro Cibole wybrałem Ultre II i ACE 250. Chyba że sami sądzicie żeby jednak troche jeszcze zaczekać i te pieniądze dozbierać do lepszego sprzętu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:15 
Generał Broni
Generał Broni

Wiesz to zależy jak długo musiałbyś czekać, żeby dozbierać kase. Czas leci a fanty nie odrastają. Taka prawda niestety, konkurencja jest ogromna. Może się okazać, że zanim uzbierasz to nie będzie za bardzo czego kopać :666
ACE 250 mi się bardzo podobał. Ma super dyskryminację i "gonga" (od razu wiadomo, że jest coś fajnego pod cewką :1 ). Chodziło się z nim ekstra, po kilku godzinach ręka nie bolała. A kolor olej. To jak w samochodach-lakierem się nie jeździ.
O Ultrze 2 na tym i innych forach napisano już wiele. Szczerze mówiąc nie wiedziałbym od razu, który wybrać. Wydaje mi się, ze Rutus ma ciut lepsze zasięgi. No i serwis-tu nie trzeba nic mówić.
Najpierw uzbieraj kase, a potem się zastanów. Bo jak nie ma kasy, to zadawanie kolejnych 10 pytań o różne wykrywacze nie ma sensu.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Ja osobiscie bym dozbieral kase
a co do prizma i ace to chyba Matejko maluje takimi pedzlemi , cos Ci pewnie podpowie :1
A co do cen serwisu to chyba cos pokreciles ? drogo ??

pozdrawiam
gwene

ps
a fantow starczy jeszcze na pare pokolen tylko trzeba sie dobrze przygotowac i poglowkowac

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: niedziela, 10 września 2006, 23:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Co do Prizma to Matejko biega, ale z Prizmem V (bardzo chwali) a nie II, a to spora różnica - cenowa też.
Prizm II porównywalny jest własnie z ACE 250 (albo na tym forum albo na forum O jest taki post), a spora różnica cenowa jest wynikiem nie totalnej wyższości technologii tylko wojną cenową między dystrybutorami ACE. ACE jest teraz TANI.
Nie, nie jest to zabawka. Mam od kilku dni ACE150 i to też nie jest zabawka do szukania pod dywanem.
Pozdrawiam
Darek

p.s. dobra, znalazłem ten post, ale wklep tam PRIZM w wyszukiwarce to jest jeszcze parę:
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=296630

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 00:39 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam!!
Czuję się "wywołany do tablicy".

DarekD ma racje, łażę z Piątką, a nie Dwójką - to różnica.
Moja kobitka natomiast, pomyka z ACE250.

Bisu, powiem Ci tak...
Przesiadka z RF na ACE250, to jak przesiadka z autobusu do autokaru.
W zasadzie, żadna różnica - oba jadą, tylko komfort inny. :D
ACE ma bardziej rozbudowaną elektronike - oczopląsu można dostać od tych wszystkich kwadracików na wyświetlaczu.:)
Na pewno jest lżejszy, na pewno wygodniejszy - ale osiągi ma podobne do RF.

Jeśli już chcesz sie przesiadać, to odkładaj kase i kup sobie coś naprawde konkretnego. Nie mam tu na myśli Prizma V, jak sie przesiadać - to do samolotu.
Odkładaj, aż nazbierasz na używanego XLT. Wtedy będziesz miał wykrywacz na kilka lat.
Spokojnie, i bez emocji - to co znajdujesz, nie zależy od klasy sprzętu... Fart i wiedza się liczą - sprzęt masz dobry. ;)

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 18:53 
Podporucznik
Podporucznik

Ooo "XLT marzenia milonów" :jump . heh no Kurcze tylko uzbierać te powyżej 3000 PLN to bym zdechł prędzej :D Chyba jednak posłucham tutaj kolegów, i kupie Tesoro Cibola. No ja od sierpnia uzbierałem do teraz 200zł, ale od czegoś trzeba zacząć :1 Urodzinki bendą bierzmowanie itp. hehe no i sprzedaje niektóre fanty, oczywiście te które nie są dla mnie aż tak ważne jak monetti, plomby itp. Więc zawsze jakaś kasa wpadnie, no chyba że polecicie jakijś inny sposób zarobkowania ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 19:37 
Podpułkownik
Podpułkownik

Bisu napisał(a):
Ooo "XLT marzenia milonów" :jump . heh no Kurcze tylko uzbierać te powyżej 3000 PLN

no bez przesady za uzrywanego to nie 3tyś. te kilka stów możesz spuścić.
Bisu napisał(a):
sprzedaje niektóre fanty, oczywiście te które nie są dla mnie aż tak ważne jak monetti, plomby itp.
jak chcesz zarobić w ten sposób musisz częsciej bywać w terenie ;)

Bisu napisał(a):
Więc zawsze jakaś kasa wpadnie, no chyba że polecicie jakiś inny sposób zarobkowania

trzeba było się w wakacje tak jak ja do roboty wybrać , ja zbierałem czereśnie :666 troche się do roboty porzyłozyłem i 1,5tyś wpadło w 16 dni ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2006, 20:31 
Podporucznik
Podporucznik

No mam tutaj w temacie na myśli nowy sprzęt (gwarancja) :1

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]