Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 14:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fisher z eBay-u
PostNapisane: sobota, 28 października 2006, 21:38 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam
Jestem zainteresowany zakupem wykrywacza z USA przez serwis aukcyjny eBay.
I tu mam pytanie czy ktoś z forumowiczów zamawiał w taki sposób detektor??
Jak wygląda sprawa przesyłki i cła??
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję :)
pozdr. Rafał
:jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 października 2006, 23:47 
Generał Brygady
Generał Brygady

Detektora akurat nie zamawiałem, inne rzeczy tak - zależy pewnie od wartości towaru, ale w moim przypadku koszty operacji były bardzo wysokie - przelew do stanów, opłacenie przesyłki. O cle możesz zapomnieć, nikt Cię ścigać nie pownien jeśli towar dotrze via poczta. Ciekawostką jest to, że Amerykanie najchętniej sprzedają na ebayu towary w obrębie USA, ew. do Kanady i trudno się z nimi dogadać tak aby wysłali gdzie indziej :n Na pocieszenie dodam, że większość banków w Polsce realizuje przelewy do USA, no chyba, że korzystasz z PAYPALa - wówczas nie ma problemu..

Pozdro

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 października 2006, 09:25 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Ja ostatnio pytalem o koszty przesylki z USA do Polski, taka otrzymałem odpowiedź:

Cytuj:
hello!
thank you for your interest in the metal detector. the cost of shipping to poland is: $19.25 for surface mail 4 to 6 weeks, or $24.00 for airmail 4 to 12 days.

Wiadomo wiec ile to mniej wiecej kosztuje, jednak radzilbym zapytac konkretnego sprzedawce ile dokladnie bedzie kosztowala taka przyjemnosc i czy w ogole wysyla poza USA.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 października 2006, 11:39 
Zybinek laleczny

Kilka razy kupowałem, różne rzeczy na ebay i zauważyłem (odczułem w kieszeni), że od chwili wejścia Polski do Unii dla przesyłek z poza Unii o wartości powyżej 60$ USD naliczane jest cło. Przepisy mówią, że cło jest naliczane od przesyłek od wartości, powyżej 45 EURO
W moim przypadku było to 3% liczone od wartości przesyłki powiększonej o koszt przesyłki.

Paczki z poza Unii o zadeklarowanej wartości na poziomie 60$ nie są clone.

Należy również pamiętać, że od każdej oclonej paczki ( zadeklarowana wartość + koszt przesyłki + cło) należy zawsze odprowadzić 22% VAT!

Podczas zakupu należy pamiętać, aby przesyłka z USA zawsze była nadawana z opcją śledzenia kolejnych etapów trasy przesyłania. Są to wtedy z reguły przesyłki ubezpieczone.

Koszty przesyłki możemy sami sobie wyliczyć na stronie;

http://ircalc.usps.gov/

Trasę przesyłki można śledzić tu;

http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=global&page=0035trackandconfirm

Niedawno pani na poczcie poinformowała mnie podczas reklamacji zagubionej przesyłki, że jeżeli ktoś ma do nas wysłać wartościową paczkę z USA bez numerów umożliwiających jej śledzenie „to niech lepiej od razu wrzuci ją do kosza, to przynajmniej zaoszczędzi na kosztach przesyłki"!!!

BARDZO DUŻO PACZEK WYSYŁANYCH Z USA BEZ NUMERÓW GDZIEŚ PO DRODZE GINIE!

Amerykanie najczęściej sprzedają na ebay tyko do USA i Kanady, dlatego przed zakupem, warto zapytać czy przedmiot zostanie wysłany do polski i ile będzie kosztowała przesyłka.

Niedawno został uruchomiony Polski PayPal a więc zalecam kupować tylko w tej opcji – jeżeli towar do nas nie dotrze to mamy bardzo duże szanse odzyskać nasze pieniądze!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 października 2006, 14:38 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

interesuje mnie ten oto wykrywacz (przepraszam za link do trwającej aukcji) http://cgi.ebay.pl/Fisher-DEEP-Coin-Str ... dZViewItem
tak więc widzę, że będę musiał zapłacić cło :cry: i kto wie co jeszcze
U nas cena tego wykrywacza w promocji to 3199zł (bez torby, słuchawek i innych popierdułek, ale pewnie dociera do nabywcy)
Muszę więc sobie to przemyśleć. Jestem ciekaw co wy byście wybrali.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 października 2006, 16:04 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

Tyel tylko, że jak ktoś napisze
Cytuj:
gift - used electronic wartosci ok 50-55 $
to w przypadku gdy wykrywacz zaginie w transporcie, taką właśnie kwotę dostaniesz w odszkodowaniu :( Nie można przecież podać wartości jako 50 dolców (!), potem ubezpieczyć go na 600 i liczyć, że się wszystko uda :666 Podobnie jak Zybinek, polecam płatność Paypalem. Sprzęt swoją drogą świetny :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 13:28 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pomijając wszystkie problemy wynikające z zakupu na eBayu to wykrywacz będący przedmiotem całego tego zamieszania nie jest wart zachodu (jedno za największych nieporozumień jakie miałem w swoich rękach), a bezużyteczne gadżety dodatkowe są tylko po to by kupujący miał wrażenie, że robi interes życia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 15:03 

No to bomba! Każdy ma tu inne zdanie, co jest zresztą normalką na tym forum :jump
Nie chcę się wdawać w recenzowanie sprzętu, bo przecież nie o to tu chodzi, ale podtrzymuję swoje zdanie, że należy uważać bo detektory czasem giną w drodze. Ja mam na koncie dwie takie wtopy, więc wiem o czym piszę :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 15:12 
Porucznik
Porucznik

witam .pytanie do Raned. :cry: :) po czym wnosisz,że to nieporozumienie,wiele osób ma Fishery i nie słychać ,aby ktos płakał z tego powodu.wiele lat temu to właśnie ten sprzęt był dostępny,nawet wcześniej niz Tesoro.wiele osób ma b.stare modele,i trwają do dziś :666 .pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 16:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kup, wypożycz, pochodź trochę z tym modelem to potwierdzisz moją opinię (o ile wiesz o co w tym wszystkim chodzi).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 16:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Polecam przeczytać: http://metaldetectorreviews.net/detecto ... trike.html
Wykrywacz uzyskał tam 3,9 punkta na 5 możliwych i porównując z innymi jest to wynik słaby.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 16:38 
Porucznik
Porucznik

witam,propo zachwalania czegokolwiek,to nie o to tu chodzi,ktoś poprosił o porade,a spotkał się z dyskusją,dość niestosowną,wiadomo jeśli ktoś chce kupić sprzęt taniej,jest to zrozumiałe,więc nie potępiajcie tego, a raczej trzeba to uszanować.ja osobiście sciągam,dla siebie z UK.i raczej to nie powinno nikogo interesować.pozdrawiam ps.propo czy ja wiem chyba wiem, ale czytając to forum mam wątpliwośći.propo Fishera to jestem całkiem przekonany,że jest na liscie dość wysoko.pozdrawiam jeśli kogoś uraziłem to wielkie sorry. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 16:50 
Porucznik
Porucznik

witam zapomniałem napisać,mnie nie interesują,czyjeś testy,dla mnie jest ważne to co mam w ręku,jeśli ja bym robil testy,to np.mój sprzęt znalazł by się na pierwszym miejscu,a tak nie jest i zdaje sobie z tego sprawę.więc czym są testy,pozdrawiam[/b]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 16:55 

Witam!

Chyba trochę tu zbaczamy z tematu, ale wydaję mi się, że Denar wyraził tylko swoją opinie apropos Fisherów i ma do tego prawo.. Każdy wie, że jest on dilerem Tesoro, ale czy to automatycznie musi oznaczać w tym wypadku brak obiektywizmu?
Inna sprawa, że na podanej przez niego stronie są bardzo różne opinie, ale te które są rzeczowe, są pozytywne :)
Mi osobiście detektor się spodobał i uważam go za jeden z najlepszych Fisherów :1
Wszystkim którzy zastanawiają się nad tym właśnie sprzętem, bądź już go posiadają i chcą go w pełni poznać i wykorzystać, polecam tę stronkę http://home.insightbb.com/~johnhetti/co ... /index.htm
I tutaj kilka opinii uzytkowników http://www.tomstreasures.com/fisherreviews.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 października 2006, 17:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie jestem przeciwny sprowadzaniu wykrywaczy przez indywidualnych użytkowników, sam sprowadzam i wiem z czym się to wiąże i nie zawsze jest to najtańsze rozwiązanie.
Wobec wykrywaczy jestem wymagający, nie wypowiadam się na temat wykrywaczy, których w ręku nie miałem, a chyba wiadomo, że miałem prawie wszystkie. CoinStrike miałem i bardzo mnie rozczarował szczególnie zasięgiem i układem menu. Cenię firmę Fisher, znam jej wszystkie produkty, ale nie jestem fanem i używam inne, skuteczniejsze wykrywacze. Chciałbym wypróbować ich najnowszy F-75, ale nie wiem czy się pokuszę na ten dość duży zakup i może tym razem poczekam na opinie innych.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]