Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 14:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Vaquero/Golden uMax
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 22:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mój Garreciak jest już na wylocie a w jego miejsce planuję Tesoro. Chodzi mi po głowie jak w temacie. Pytań mam kilka: jak z zasięgami w obu tych modelach?, czy superstrojenie występuje w Goldenie?, czy prawdą jest, że ww. tesoraki są na wspólnej płytce drukowanej, czyli idąc dalej czy jest możliwa przeróbka montażowego rezystora/potencjometru strojenia do gruntu w Goldenie i założenie zewnętrznego, podobnego do tego z Vaquero. A może jeszcze coś innego mi polecicie? Interesuje mnie tylko kolorek i lubię pokręcić (nie przepadam za guzikologią). Wyświetlacz nie jest konieczny. m.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 4 listopada 2006, 23:31 
Kapitan
Kapitan

Nie powiem na 100%, ale wydaje mi się, że Vaquero ma inną elektronikę od Goldena. Vaquero jest jednym z trzech wykrywaczy w nowej technologii HOT (High Output Technology), z układem dyskryminacji ED180 zamiast ED120.
A zewnętrzny potencjometr strojenia do gruntu chyba zawsze można wstawić - angielska wersja Ciboli ma w opcjach taką przeróbkę (grunt albo stały wg nastawy fabrycznej, albo ręczny).

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 listopada 2006, 07:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki beaviso, A czy wobec tego jest jakiś niezbyt skomplikowany sposób aby "dodać" do Vaquero identyfikację dźwiękową np 7-mio tonową. m.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 listopada 2006, 13:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Przeróbki to możesz robić na Jablu.Firma wykonuje optymalny sprzęt.Gdyby grunt w danym modelu był konieczny i kosztował 50 centów to by go zrobili.Jak chcesz mieć w swoim sprzecie wszystko,to musisz dołożyć kasy sporo.Albo cena albo grunt,ID tonowy,itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 listopada 2006, 21:32 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

W Goldenie uMAX można zastosować superstrojenie. Płytka w Vaquero jest inna. Co do wyprowadzenia dostrojenia do gruntu to zapewne jest to możliwe, tylko, czy nie lepiej jest kupić wykrywacz, który już tą opcję ma? (Vaquero, Tejon, Cortes). Na to pytanie lepiej odpowie Mrand. Nie sądzę aby można było przerobić Vaquero na siedmiotonowość a przynajmniej nie byłoby to proste; i znowu, może lepiej kupić White'sa Prizma V, który ma tą opcję, ale nie ma dostrojenia do gruntu, ani takiego zasięgu jak Vaquero.
Coś za coś jak już pisał anRO.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 listopada 2006, 21:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki Denar,
Więc czakam na Vaquero. Jak tylko się pojawią u Ciebie, daj proszę znać - tak, jak się umawialiśmy. m.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]