Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 15:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Armand Prospector
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 00:22 
Chorąży
Chorąży

Witam moj kolega chce kupic wykrywacz i sie zastanawia czy opałca sie kupic Armanda Prospectora czy dozbierac do rutusa ultry z gory dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam Stachu ;) :1 ;) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 00:51 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przyznam że nie rozumiem pytania.
1. Prospector jest jednak DROŻSZY od Rutusa Ultry (zakładam ze 2 bo o 1 to juz nie ma co mówić) - więc jakie DOŁOZYĆ?
2. Skoro mówisz o DOKŁADANIU to pewnie mówisz o sprzęcie uzywanym?
A wiec ciekawe czemu Prospector tak bardzo stracił na wartości a Rutus znów nie tak bardzo że to teraz do niego trzeba dokładać?
Tak na zimno? Kiedyś będzie chciał sprzet zmienic (co by za sprzet to nie był - 100%) niech lepiej weźmie coś co nie traci na wartości.. zbyt mocno.
Rutus Ultra2 - nie jest już produkowany- moim zdaniem rynek nie lubi pustki więc albo Pan Rutyna produkcję wznowi, albo wypuści coś nowego (zakładam że lepszego - bo że coś słabszego to nie uwierzę).
Sam się wstrzymuję z zakupem żeby zobaczyć co to będzie - może warto poczekać?
Jeśli nie, to mam już swoje typy na wykrywacz numer2 w rodzinie:)
Pozdrawiam
Darek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 23:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Miałem w rękach już kilkanaście wykrywaczy różnych typów w tym kilka polskiej produkcji.Bierz Ultrę II.Fakt że nie miałem jej nigdy w łapkach, ale miałem solarisa który to jest taką Ultrą II z wieloma dodatkowymi funkcjami i z wyświetlaczem.Niestety do czego by nie porównywać Armanda P. , to dziwnym trafem wypadał nie najlepiej.Gorzej od niego sprawują się tylko niektóre wykrywacze PI.Wykrywacze chińskie, oraz niektóre samoróbki.Takie jest MOJE zdanie, a ty kupisz co checsz.Poprzeglądaj dokładnie różne fora, temat był wielokrotnie poruszany , przez wiele osób, tak więc można liczyć na w miarę bezstronne oceny.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 00:27 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mialem prospectora,wrazenia nie najciekawsze,strasznie wyl w trybie w cudzyslowiu z dyskryminacja.Dynamik ok,ale kopiesz kazdy sygnal,jesynie folie udalo mi sie nauczyc rozrozniac po dzwieku,prosty lekki sympatyczny,na poczatek spoko,gdybym mial dzis wybierac wzialbym rutusa,nawet firsta zamiast.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Do Pana Zenka...
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 01:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zenek_Bębenek napisał(a):
Miałem w rękach już kilkanaście wykrywaczy różnych typów w tym kilka polskiej produkcji.Bierz Ultrę II.Fakt że nie miałem jej nigdy w łapkach, ale miałem solarisa który to jest taką Ultrą II z wieloma dodatkowymi funkcjami i z wyświetlaczem.Niestety do czego by nie porównywać Armanda P. , to dziwnym trafem wypadał nie najlepiej.Gorzej od niego sprawują się tylko niektóre wykrywacze PI.Wykrywacze chińskie, oraz niektóre samoróbki.Takie jest MOJE zdanie, a ty kupisz co checsz.Poprzeglądaj dokładnie różne fora, temat był wielokrotnie poruszany , przez wiele osób, tak więc można liczyć na w miarę bezstronne oceny.

Pozdrawiam

Informuje, że pan Zenek w swojej ocenie wykazuje cechy infantylnej mściwości, gdyż z powodu zatarcia scalaków w wykrywaczu Prospector nie udało mu się skopiować tego wykrywacza. Opis dyskusji w innym wątku. Temat braku merytorycznej oceny "wysiadaczy forowych" był wielokrotnie poruszany przeze mnie. "Oceniacz" stosuje same ogólniki i odsyła do takich samych dyletantów. Ciekawą rzeczą jest, że najwięcej szumu na forach robią młodzi ludzie, pragnący się za wszelką cenę wypromować, nawet nie posiadający zaawansowanego technologicznie sprzętu. Jak się ma kompleksy, to najlepiej je leczyć tanim poklaskiem na forach. Panie Zenku, Pana opinie są tanie i puste. A teraz czekam na Pana książkę o wykrywaczach Armanda i o Pana koszmarach nocnych n/t zamazanych scalaków. Jest Pan godny politowania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 01:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czesc Mialem kiedys Prospectora Nie chce nikogo obrazac czy komus docinac ale szczerze NIE POLECAM NIE POLECAM NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 09:53 
Moderator
Moderator

Poczatkiem lat dziewiecdziesiatych zostalem "szczesliwym" posiadaczem sprzetu pod nazwa Rambo ..........krotka recenzja brzmi- koszmarne badziewie i nigdy wiecej takich wynalazkow .......... przesiadajac sie w trybie awaryjnym na W3P ( bo sezon w pelni, a nic innego nie bylo pod reka), mialem nieodparte wrazenie jakbym sie co najmniej do Whitesa dorwal, nie wiem jakie sa obecne wyroby pana Armanda, ale raz sie bardzo paskudnie sparzylem i wystarczy, a teraz generalnie odradzam innym poszukiwaczom tego typu sprzet.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 grudnia 2006, 10:35 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Zamykam wątek prewencyjnie, bo w kółko będziemy klepać to samo. Nie raz i nie dwa było...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]