Teraz jest sobota, 27 czerwca 2026, 22:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Uniwersalny wykrywacz
PostNapisane: sobota, 16 grudnia 2006, 15:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam wszystkich
Potrzebuje wykrywacza na kolorowa drobnice i na militarke , do 1500 zł , przedtem mialem Dukata 2.3 , sprawowal sie bardzo dobrze ale juz czas zmienic na cos leprzego. Zastanawiam sie nad zagranicznym producetem wykrywaczy ale błąd ortograficzny!!! ktore modele maja uniwersalne wlasciwosci, ale moze byc tez Polski. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Uniwersany ...
PostNapisane: sobota, 16 grudnia 2006, 18:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Polecam Prospectora, ma tryb statyczny i dynamiczny, prostą obsługę no i ... wygląda jak wykrywacz. Obecnie nowy podłokietnik i rurka szybko złączna z regulowaną długością!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 grudnia 2006, 18:05 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

W tej cenie z nowych zachodnich nie dostaniesz nic prawdziwie uniwersalnego. Najlepsza w tej klasie cenowej byłaby pewnie Tesoro Cibola :hmmm
Z polskich, bezapelacyjnie Rutus Solaris, uniwersalny z trybem dynamicznym, statycznym i mixerkiem :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 grudnia 2006, 21:55 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czytalem ze cibola to bardziej na monetki sie nadaje , zastanawiam sie nad solarisem ale ma jeszcze wyjsc nowy model rutusa ciekawe kiedy ?:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 grudnia 2006, 19:44 

Witam!

Z tego co mi wiadomo to jeszcze troszkę trzeba poczekać, ale i tak nie jest to następca Solarisa :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 grudnia 2006, 22:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Prosze o wiecej propozycji wykrywaczy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 17 grudnia 2006, 22:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja od kilku dni mam Rutusa Ultre 2 dzis byłem na pierwszym wypadzie troszkie mialem problemy ale juz ok jutro ide znow sporo osob je ma i kazdy jest zadowolony.

P.S nowy wykrywacz rutusa to bedzie ramowy ma pokazac sie na poczatku wiosny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 00:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

To czyli juz nie bedzie kontynuacji Ultry ?, tylko nowy wykrywacz ramowy ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 01:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Czesc Ja z czystym sumieniem polecilbym ci Whitesa XL (wczesniejsze model to 6000 xl) Za takie pieniadze moze uda ci sie upolowac uzywanego Pozdrawiam

Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 grudnia 2006, 01:02 przez MarcinSto, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 01:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja mam All-1.W sumie to dynamik dedykowany na drobnicę, ale chodzi na niewysokiej częstotliwości 5khZ, więc na duże rzeczy ma całkiem niezłą czułość.Znalazłem nim sporą ułamaną część mosiężnego świecznika na głębokości , bagatela jakichś 70 cm !! miałem tylko saperkę więc darłem w pozycji półleżącej , bo trzonek się skończył.Myślę że większe klamoty wynajdzie ci spokojnie nawet na gł. 1m.Jedyną niedogodnością jest to iż dynamikiem jak wiadomo trzeba poruszać , a w gęstych krzakach lub chodząc np po dnie okopu, nie jest to łatwe.Choć akurat tym wykrywaczem nie trzeba aż tak szybko machać.Co do zasięgu na monety to na dyskr 4,5/10 w powietrzu wykrywa współczesne 5gr z odległości 32 cm, dając pełny stabilny i powtarzalny sygnał.Na dodatek konstruktor tego urządzenia udostępnia wszystkie materiały na jego temat, tak więc każdy niemal ze zdolnościami elektro-trechnicznymi może sobie go zrobić do zastosowań własnych.Jest jeszcze wersja z dodatkowym trybem statycznym nazywa się Bartek, dotąd najnowszą wersją jest bartek IV , niestety tutaj nie ma udostępnionej dokumentacji.Komercyjna firma która odkupiła prawa autorskie do projektu all-1 sprzedaje go za 840zł.Drugą Opcją jest Rutus Ultra II, tyle że trochę czasu zajmie zanim się nauczysz jego obsługi, jednak potwierdzam ,że jest to dobry wykrywacz.

A Armand zamiast polecać Prospectora, niech wymyśli jakiś sprzęt który będzie wart tego 1000pln które trzeba wydać na Prospectora.Miałem w rękach kilka Polskich wykrywaczy...niestety z półki z napisem VLF/TR Armand wypada bardzo blado :n

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 19:38 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zenek_Bębenek napisał(a):
Ja mam All-1.W sumie to dynamik dedykowany na drobnicę, ale chodzi na niewysokiej częstotliwości 5khZ, więc na duże rzeczy ma całkiem niezłą czułość.Znalazłem nim sporą ułamaną część mosiężnego świecznika na głębokości , bagatela jakichś 70 cm !! miałem tylko saperkę więc darłem w pozycji półleżącej , bo trzonek się skończył.Myślę że większe klamoty wynajdzie ci spokojnie nawet na gł. 1m.Jedyną niedogodnością jest to iż dynamikiem jak wiadomo trzeba poruszać , a w gęstych krzakach lub chodząc np po dnie okopu, nie jest to łatwe.Choć akurat tym wykrywaczem nie trzeba aż tak szybko machać.Co do zasięgu na monety to na dyskr 4,5/10 w powietrzu wykrywa współczesne 5gr z odległości 32 cm, dając pełny stabilny i powtarzalny sygnał.Na dodatek konstruktor tego urządzenia udostępnia wszystkie materiały na jego temat, tak więc każdy niemal ze zdolnościami elektro-trechnicznymi może sobie go zrobić do zastosowań własnych.Jest jeszcze wersja z dodatkowym trybem statycznym nazywa się Bartek, dotąd najnowszą wersją jest bartek IV , niestety tutaj nie ma udostępnionej dokumentacji.Komercyjna firma która odkupiła prawa autorskie do projektu all-1 sprzedaje go za 840zł.Drugą Opcją jest Rutus Ultra II, tyle że trochę czasu zajmie zanim się nauczysz jego obsługi, jednak potwierdzam ,że jest to dobry wykrywacz.

A Armand zamiast polecać Prospectora, niech wymyśli jakiś sprzęt który będzie wart tego 1000pln które trzeba wydać na Prospectora.Miałem w rękach kilka Polskich wykrywaczy...niestety z półki z napisem VLF/TR Armand wypada bardzo blado :n
Pozdrawiam

Wiem, że jest spora grupa zakochanych w Allu... i na miłość nie ma lekarstwa. All nie ma statyka, nie ma porządnej mechaniki! Lubię Pana Alla, za to, ze jest opiekuńczy dla początkujących konstruktorów. Twoja odpowiedź jest w stylu" All jest najlepszy dla mnie, bo to właśnie ja mam Alla. "Twoje argumenty są nie merytoryczne i tym samym beznadziejne. Prawdopodobnie masz niedowidzenie i nie wiesz jak wygląda Prospector, bo byś nie porównywał produkcji "garażowej" do normalnego sprzętu.
Ciekawe co to za "komercyjna firma", co nie ma własnych wzorów do produkcji?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 21:19 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Panie Armand, miałem wątpliwą przyjemność obcować na żywo z Pańskim sprzętem.Co do produkcji garażowej, to proszę spojrzeć na swój produkt, bo plastikowa obudowa uniwersalna,niezbyt udane nadruki, oraz przesadna ilość manipulatorów nie adekwatnych do funkcji sprzętu ...czy to jest wg.Pana profesjonalizm?? jedyne do czego się nie można doczepić w Armandach, to całkiem wygodny stelaż..ale nic poza tym.Poza tym , po co zaciera Pan oznaczenia układów ?? Doświadczony elektronik , gdyby chciał bez problemu by doszedł jakiego typu układy tam siedzą.Zresztą ..po co kopiować Pańskie produkcje..skoro są niezbyt udane ?? Także proszę nie mówić o moim wykrywaczu że jest "garażowy" gdyż wygląda o niebo lepiej niż ten Pański Prospector, o osiągach nie wspomnę, nawet bez trybu statycznego bije Armandy na głowę.Prawda jest taka , że oprócz wykrywaczy zaprojektowanych przez P. Aleksandra (Alla) , wykrywaczy Pana "Mranda", HS, oraz sprzętu Rutusa reszta wykrywaczy "polskich" nie wypada zbyt dobrze, a Armand, plasuje się na szarym końcu.Jeśli polepszy Pan zasięgi swojego sprzętu, zmodyfikuje dyskryminację , tak żeby pracowała poprawnie w terenie ( a nie tylko na stole podczas testów,a nawet i to ciężko jest osiągnąć) , to wtedy można będzie ew. powiedzieć , że jest to dobry sprzęt i komukolwiek go polecać.Myśli Pan , że jest Pan jakimś tam wielkim fachowcem w dziedzinie, czytałem o tym że chełpi się Pan tym , że siedzi pan już długo w branży detektorów.....widać nie napracował się Pan zbytnio w tym czasie, bo Pańskie wykrywacze odzwierciedlają tą "wysoce rozwiniętą technologię"....niech mi Pan wytłumaczygdzie jest ta nowoczesna technologia w Pańskich wykrywaczach, bo jakoś mi się wydaje , że zatrzymała się jakieś 15-20 lat temu :n .Gdzie te Pańskie wielkie osiągnięcia w dziedzinie detekcji metali, bo Ja skonstrowałem jak Pan wspomniał w garażu lepszy detektor, niż Pan ze swymi wysoko wyspecjalizowaną technologią...."Mechanikę" robiłem SAM także dziwnym trafem nie ustępuje tej w armandach.Wydaje mi się że to tłumaczy wszystko.Widzę też jak wyglądają Armandy... i jakoś szału nie ma ...Też wymyślę detektor o marnych osiągach, wrzucę w niego 20 potencjometrów linijkę z diód, niedziałająca dyskryminację, zrobie to wszystko w technologii SMD , a później nazwę to techniką rodem z 21 wieku....bo przecież Pan tak robi i sobie chwali...nieprawdaż ?? To że Pan Aleksander jest taki "dbający" jak to Pan ujął wynika tylko z inteligencji tegoż człowieka, który zdaje sobie z tego sprawę , iż nie otaczają go sami laicy, i gdyby ktoś "w temacie" zechciał by zrobić sobie b. podobny detektor jak ten który zaprojektował, to by doszedł do tego co i jak.Dlatego nie rozumiem tak jak napisałem wcześniej takich mistyfikacji z zacieraniem oznaczeń na scalakach...laik i tak nie zrobi sobie wykrywacza, a do kopiowania jest sporo lepszego sprzetu niz Armandy...no chyba że Pan myśli , że to taka wielka sztuka sklecić sprzęt o miernych osiągach... :n Jednym słowem niech Pan wrzuci na luzz , bo czasem chełpi się Pan tymi swoimi marnymi zresztą detektorami , conajmniej tak jakby zbudował Pan reaktor atomowy, lub wymyślił nową technikę rozszczepiania atomów.

Ps. Proszę darować sobie snucie hipotez, że jestem zamaskowanym dilerem "konkurencyjnego sprzętu"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 grudnia 2006, 23:00 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

witam
obserwuje wątek i powiem ze kolega z forum ZB ma racje i chłopie jestem z Tobą , miałem w rękach już armanda i nie jest to super sprzet... są z nimi problemy... powinien pan bracsię za modernizacje tych sprzetów , popatrzy pan na firme z panem konkurującą a chodzi mi tu o Rutusa ... co rusz nowe propozycje i oferty , i ciągle firma idzie do przodu , a pana ... wiele do życzenia ... Teraz coś o konstrukcjach innych speców np. HS-3 p Smętkowiskiego posiadam jego wykrywacz i jest BOMBA , nad jego elektornika siedziałem ze znajomym juz troszke i powiem ze ta konstrukcja jest ściągnieta z innych zachodnich wykrywek , można ją porównać do .... hmmm jest to konstrukcj a 2 zachodnich wykrywaczy , troszke byliśmy oblatani w temacie gdyż znajomy robił dokumentacje c- scope i powiem ze ten wykrywac zjest tak zbudowany ze trudno go skopiować powiem wiecej bardzo trudno, chodzi tu głównie o kable ... BRAK PŁYTKI GŁÓWNEJ !!!! no cóż smętka tez jest trudno skopiować ... , ale z armandem mało jest problemów najmniej sprawia cewka , ktorej konstrukcj ajest tez bardzo prosta , a za pomoca Armanda przez 3 lata znalazłem 1 lotke od mozdzierza,12 łusek, 3 łuski od fłaka ... i klucze ojca które mu sie zgubiły po ciemku... wiec czy jest sens kupowac taki sprzęt?? a nie chce mowic ile HSem znalazłem...

a tak "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! skąd on ma KWATERMISTRZA ?? moge napisać wieksze głupoty mając 17 lat... niż enygener...

POZDRO i przepraszam z a błędy oraz jeżeli obraziłem pana A.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:18 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Wyjątkowo wciągnął się Pan w "nie temat "początkowego pytania. Cieszę się, ze wykonał Pan sobie wspaniały wykrywacz na podstawie Alla. Ale również cieszę się, że nie udało się Panu skopiować Prospectora na skutek zatarcia scalaków. Moja praca nie poszła na marne. I choćby Pan za chwilę napisał tu książkę na temat swojego garażowego dzieła technicznego i przy okazji mszę pożegnalną na temat mojego wykrywacza to zapewniam Pana, że ledwo nadążam z produkcją i również szykuję nowy model na wiosnę. A tak przy okazji, to mam nadzieje, ze ma Pan trochę więcej godności i nie skopiował Pan kształtu sondy moich wykrywaczy, tak jak zrobił to GeoScan i Pana ukochany All.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: .
PostNapisane: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Rutus Solaris spełnia Twoje załozenia i w tej cenie byłby nowy.
Z używanych za 1500zł. wyrwiesz sporo innych sprzętów - "uniwersalnych" też.
Tak czy inaczej moze warto poczekać chwilę aż miną SWIETA a SEZON jescze się nie zacznie?
Darek

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]