Teraz jest sobota, 17 stycznia 2026, 02:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Xterra-70 delikatny, czy mam pecha?
PostNapisane: piątek, 11 września 2009, 22:42 
Podporucznik
Podporucznik

Na początku tego roku kupiłem Xterra-70 Minelab (wcześniej chodziłem z kanarkiem). Różnica w poszukiwaniach między poprzednią wykrywką, a X jest nie do przecenienia, a jednak..... Niestety najpierw w jednej cewce pękło mi mocowanie (nie zauważyłem, że wypadł mi jeden dystans - ale żeby przy lekkim trąceniu rozsypało się całe mocowanie?), a dzisiaj padła mi nagle bez przyczyny druga cewka (komunikat CE). Mam nadzieję, że gwarancja coś pomoże. Mam pytanie, czy macie jakieś sposoby na wzmocnienie mocowań i czy macie dane co do awaryjności tego sprzętu. Przyznaję, że szlag mnie dzisiaj trafił bo przejechałem 250 km, a szukałem zaledwie 45 minut...i myślę o zmianie na coś równie fajnego ale trwalszego

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 września 2009, 22:51 
Moderator
Moderator

No to miałeś pecha :( Mój kolega biega z 70-tką 4 sezon i nic sie z nią nie dzieje

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 września 2009, 10:27 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mi w miesięcznej x-30 ,przy niewielkim uderzeniu urwało mocowanie cewki.Czasami jakby blokuje mi głośniczek(nic nie słychać) i trzeba
lekko uderzyć w wyświetlacz.Idz do kogoś co spawa plastik.Mi gość dorobił nowe mocowanie i jest ok.Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 września 2009, 10:55 
Generał Broni
Generał Broni

potwierdzam awaryjność mocowania cewki w x-terkach :/
miesiąc temu przydarzył mi się taki przypadek w mojej x-terce 50 - mają jakieś felerne wykonanie tego mocowania.

Ale w moim przypadku objęła to gwarancja - napisałem gdzie trzeba - podesłałem fotki potem wysyłka uszkodzonej cewki do serwisu i otrzymałem nową cewkę :D

Ale żeby nie było , że wszystkie x-terry mają ten problem - to dodam , że łaziłem 1.5 roku z 30-tką i nie było problemu - mimo iż naparzałem nieraz o korzenie czy kamloty :P
W 30 za to puściły luty w elektronice :/
Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: awarie Xterra 70
PostNapisane: niedziela, 20 września 2009, 12:26 
Plutonowy
Plutonowy

Po roku padla elektronika a u mojego kolegi po pol roku tez elektronika i po miesiacu znowu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 15:27 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

To nie pech, to zderzenie lansu na forach z rzeczywistością.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 16:05 
Generał Broni
Generał Broni

Dobrze, że zawsze pozostają trwałe i solidne wykrywacze firmy Armand :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 16:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jestem z moją Xterrą od ponad 2 lat i żyje nam się bezproblemowo, a przeszła ze mną wiele..... ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 18:39 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):

Powiem szczerze - Twoje stwierdzenie jest płytkie i ŻAŁOSNE kolego handlarzu i producenei od 7 boleści :n
Jako dystrybutor sprzętu nie masz prawa głosu w tym temacie - szczególnie handlując SZAJSEM !
Sorry za bezpośredniość - ale ileż można czytać Twoje BZDURY n/t sprzętu !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 18:53 
Moderator
Moderator

Dario napisał(a):
Armand napisał(a):

Powiem szczerze - Twoje stwierdzenie jest płytkie i ŻAŁOSNE kolego handlarzu i producenei od 7 boleści :n
Jako dystrybutor sprzętu nie masz prawa głosu w tym temacie - szczególnie handlując SZAJSEM !
Sorry za bezpośredniość - ale ileż można czytać Twoje BZDURY n/t sprzętu !
Popieram :1 Wszyscy wiedza ile Twój "sprzęt"jest warty :n :n .Zachwalaj go na forach np.Mozambiku może uwierzą..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 19:37 
Generał Broni
Generał Broni

Mam X-terrę 505 i jestem zadowolony. Lans lansem, ale wykrywka naprawdę sympatyczna. Czy cewki w nowej serii x-terry są poprawione w jakiś sposób w stosunku do tych w starszych modelach, czy to ten sam produkt ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 20:06 
Podporucznik
Podporucznik

Moją intencją nie było wywołanie niezdrowych emocji. Myślałem, że koledzy mają sposoby na wzmocnienie mocowań (zwłaszcza cewek H i L). Dla początkujacych z tym sprzętem (czyli i ja ) pamiętajcie sprawdzać czy przed montażem nie wypadły gumowe dystanse koło śrubki mocującej.
Jako podsumowanie: Obie reklamacje uwzględniono w ramach gwarancji. Jedną cewkę wymieniono od ręki. Druga poszła do serwisu. ...A nazajutrz wyszła carska klamra!! Pozdrawiam wszystkich fanatyków swoich sprzętów. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 22:11 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Kolego Generale Dario, przeczytaj swój poprzedni post o awaryjności X-Terry. Martwię się, że się tak strasznie rozzłościłeś, ale chyba wyładowałeś się na mnie za kłopoty z tym wykrywaczem, i chyba za to, że złapałeś się na lans. To nie ja jestem producentem X-Terry i nie ja je sprzedaję. Wyładuj się na producencie tego sprzętu i na dystrybutorze. I zdecyduj się czy jestem producentem, handlarzem czy dystrybutorem? Bo ja przyznaję się do produkcji. A dystrybutorów w Polsce mam wielu i ciągle przybywają następni. I nie denerwuj się, że ciągle obnażam awaryjność i wady zachodnich wykrywaczy, ulegają awariom jak każdy wyrób techniczny, są niedopracowane konstrukcyjnie, jak każdy wyrób techniczny, nareszcie zaczęliście o tym otwarcie pisać. Jak nie zgadzasz się merytorycznie z moimi opiniami o zachodnim sprzęcie to wejdź w dyskusję. Już byli w historii ludzie, którzy odbierali innym prawa. Nikt ich dobrze nie wspomina.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 22:17 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

sopel74 napisał(a):
No to miałeś pecha :( Mój kolega biega z 70-tką 4 sezon i nic sie z nią nie dzieje

Dokladnie. 705 i pelne zadowolenie!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 września 2009, 22:30 
Sierżant
Sierżant

mi rowniez w xt-30 pekly mocowania i to tak po konkrecie;/ duzo tez slyszalem od uzytkownikow xt ze w tych starszych modelach pekaja te mocowania dosyc czesto;/

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]