Teraz jest środa, 1 lipca 2026, 11:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Słuchawki bezprzewodowe w praktyce
PostNapisane: czwartek, 8 lutego 2007, 23:53 
Kapitan
Kapitan

Kilkukrotnie pojawiał się temat słuchawek bezprzewodowych i jakoś szybko upadał, co sugeruje, że chyba nikt takich nie używa? Dziwię się trochę, bo od czasu spopularyzowania Bluetooth'a (2.4 GHz) wydaje się, że powinno pojawić się wiele takich urządzeń. Sam jestem zainteresowany (Boże, kolejne ładowarki do zabierania ze sobą...)

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie odkrył i przetestował odpowiedni zestaw do wykrywki?

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 00:17 
Specjalista
Specjalista

Więc ostatni serfując po internecie trafiłem na stronę XP Metal Detectors. Ta firma w akcesoriach oferuje właśnie bezprzewodowe słuchawki, nawet w niektórych zestawach droższych modli tej firmy bezprzewodowe słuchawki są w zestawie z wykrywaczem. Stąd można wnioskować, że skoro firma produkująca dobre wykrywacze zdecydowała się wypuścić takie słuchawki to generalnie pomysł jest wykonalny. Tym niemniej problem pozostaje otwarty... nie wiadomo jakie częstotliwości najbardziej wpływają na pracę wykrywacza. Z jednej strony bezprzewodowe słuchawki to ogromna wygoda, z drugiej nie chciał bym aby taka wygoda była kosztem stabilności sprzętu. Najlepiej byłoby w warunkach laboratoryjnych (może u Proscana lub Mranda) przy podłączeniu cewki do aparatury pomiarowej, uruchamiać różne rodzaje słuchawek bezprzewodowych pracujących an różnych częstotliwościach. Po przebadani kilku różnych wykrywaczy i kilku rodzajów słuchawek na pewno można by wysunąć jakieś wnioski, pytanie tylko kto dostarczy cały ten sprzęt do testów :)
Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 00:54 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Etam ;) Ja używałem tych XP i mogę powiedzieć, że fajna bajka.. Choć jak dla mnie liczy się jakość samych słuchawek a nie to czy są z kabelkiem tudzież bez :)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]