Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 00:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: PI GERBER_2
PostNapisane: piątek, 26 marca 2004, 02:58 
Szeregowy
Szeregowy

Witam.
Ostatnio zapragnąłem zrobić sobie wykrywacz PI GERBER którego schemat otrzymałem od któregoś z kolegów na innym forum. Ale ostatnio przeglądając ogłoszenia natknąłem się na ofertę, gdzie sprzedający sprzedaje wykrywacz PI GERBER_2,cena była cos ok. 400pln. I tu mam pytanie do Was, czy ktoś wie coś na temat tej wykrywki :que Chodzi mi szczególnie o to czym się różni od swojego poprzednika :que
Ma może ktoś rozeznanie w tej sprawie :que A może któryś z Was posiada schemat tego ustrojstwa, chętnie bym go sobie obejżał i przeanalizował.Jak na razie wstrzymuję sie z budową tej konstrukcji i liczę na waszą pomoc. Być może Gerber-2 jest ciekawszą konstrukcja o lepszych parametrach.
Pozdrawiam kolegów po fachu :h
Stec.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 kwietnia 2004, 00:04 
Szeregowy
Szeregowy

Witam.
Widzę, że nikt chyba niemiał doczynienia z tym wykrywaczem :o . To może ma ktoś jakąś ciekawszą propozycje :h jaki wykrywacz warto zbudować ? Bo ten chyba se odpuszczę. Może ktoś byłby tak upszejmy i podesłałby na maila jakiś ciekawy schemacik lub dokumentację.
Tylko pliss oby szybko bo sezon w pełni, a ja "nie mam" się oddzielnie pisze - błąd ortograficzny!!! czym szukać :cry: .
Z góry wielkie dzięki :D .
POZDRO!!!

STEC.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 kwietnia 2004, 13:59 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam.Proponuje na początek VLF 770.Opis sondy znajdziesz w odkrywcy "sprzęt poszukiwaczy"Schematy są na mojej stronie internet.www.wykrywacz.to2.pl Pozdrawiam ALL :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 kwietnia 2004, 17:57 
Szeregowy
Szeregowy

Witam.
Wielkie dzięki dla pana Aleksandra :1 . A może ktoś jeszcze zabierze głos w tym wątku i napisze coś więcej na temat swojej samoróbki tzn. może jakieś testy albo co takim sprzętem znalazł i jak się spisuje w terenie??? :D Czekam "również" pisze się przez "ż" - błąd ortograficzny!!! na więcej schematów, tak żebym mógł w czym wybierać :D .
POZDRAWIAM!!!
"STEC"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 kwietnia 2004, 19:42 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam

Zrób jak radzi doświadczony fachowiec p. Aleksander. Wybierz jeden z jego strony i będziesz zadowolony. Nie szukaj wielu schematów bo to nic nie pomoże , a zrobi tylko więcej zamętu, poza tym większość schematów posiada błędy, te są sprawdzone i zawsze łatwiej uzyskasz pomoc podczas budowy.
Co do zasięgów, sprzęt naprawdę jest dobry ,ale zależy od Ciebie jak się do tego przyłożysz.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 4 kwietnia 2004, 19:36 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

roche OFFTOPIC :)

http://www.wykrywacz.to2.pl/s1.htm

-------------- PRZEPRASZAMY SERWIS ZLIKWIDOWANY---------------

...a szkoda :(

Juz kiedys poruszany byl temat w

viewtopic.php?p=19789&highlight=#19789

wlasnie ostatnia odpowiedz jest ALL-a wiec troche szkoda.

Moze zbierzemy sie i zrobimy cos ze schematami tak jak kiedys bylo planowane ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 kwietnia 2004, 08:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam.Stało się jak stało,do likwidacji strony wykrywacz.to2.pl przyczyniły się sprawy błąd ortograficzny!!! nie zależne.Jednak w swoich prywatnych zasobach,posiadam schematy kilku wykrywaczy metali.I udostępnie je każdemu, kto do mnie napisze E-mail[ALL4@wp.pl].W dalszym ciągu pozostane aktywny na obu Forum i będę się dzielił swoimi doświadczeniami,opisami i radami związanymi z wykrywaczami.SERDECZNIE POZDRAWIAM ALL. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 kwietnia 2004, 20:16 
Szeregowy
Szeregowy

nie wiem czy o to samo chodzi ale spotkalem sie z tym modelem ( troche inny niz ten z przetwornica na trafku i inny niz u proscana) inne wartosci elem. dioda zenerka ,3 potki i kilka dodatkowych elementow ogolnie budowa prawie jak wersji poprzedniej oparta na cd4093 , ne555, ua741 i maa502 ale zasiegi ma niezle wyciaga pojedyncze luski z 30 cm cewka ma normalna budowe bo patrzylem i posiada okolo 13 zw. dne 0,4
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]