Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 23:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: POTRZEBUJĘ POMOCY BARDZO WAŻNA SPRAWA !!!!
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 16:53 
Porucznik
Porucznik

Witam.
Mam problem ponieważ chcę kupić mojemu bratu na urodziny wykrywacz(dzieciak mnie błaga od pół roku) "nie mam" się oddzielnie pisze - błąd ortograficzny!!! niestety dużych dochodów i niestać mnie aby mu kupić wykrywkę np. za 800zł.Chciałbym mu kupić dobry wykrywacz może być nawet używany do 400,450 zł to jest niestety maksymalna kwota jaką mogę wydać.Przeglądałem oferty na Allegro oraz przeszukiwałem w necie ,natknełem się na firmę Armand ale z tego co słyszałem mają kiepskiej jakości sprzęty chociaż są tanie np.380zł. Ja wolałbym zakupić taki który pozwoli mu poznać techniki szukania żeby sam nabył doświadczenia ale też znajdywał .
Może jest małe wyjście bo chłopak woli szukać hełmów,uzbrojenia itd.niż monet i innych małych drobiazgów.Myślałem żeby mu kupić może wojskowy wykrywacz nie jest drogi ale nigdy niemiałem z nim doczynienia i błąd ortograficzny!!! jak przeszukuje ,przyznam że osobiście nieznam się dobrze na wykrywaczach .
Chciałbym dzieciakowi sprawić radochę a sobie towarzystwo do poszukiwań dlatego proszę aby wszyscy ktorzy przeczytali ten post jeśli mają jakieś doświadczenia z wykrywaczami firmy Armand dodali kilka słow a także ci którzy wiedzą jaki jest dobry za małe pieniądze też dodali coś od siebie a także jeśli w jakikolwiek sposób mogą pomóc wiedzą ,linkami,doświadczeniem żeby coś skrobneli (zajmie to tylko chwilę) a mi może bardzo pomóc.
błąd ortograficzny!!! Z GÓRY DZIĘKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI.

ps.do Bacchus pomyliłem tematy mógłbyś ten z giełdy usunąć?(Dzięki)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 21:46 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zdecydowanie odradzam wykrywacz saperski (WP3). Widziałem go w akcji i jest raczej kiepski. :n Armandy też nie cieszą się dobrą opinią. Jeśli w grę wchodzą same militaria to niezłym rozwiązaniem by był Jabel (przy samodzielnym montażu koszt poniżej 100 zł, gotowy ok. 200). W granicach 400 zł można też kupić używanego Rutusa First - nadaje się zarówno na monety jak i na militaria.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 22:27 
Porucznik
Porucznik

A może ktoś używał wykrywacza firmy PENelektronik PIONIERA i wie cos na ten temat.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 22:29 
Porucznik
Porucznik

A co do Jabel to cena kusi jest niska przed chwilą zajrzałem na ich stronkę ,tyle tylko że niechcę na wszelki wypadek podczas montażu czegoś sknocić.
Co do Rutusa ja ktoś chciałby sprzedać to jestem gotów negocjować .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 22:32 
Weteran
Weteran

Po pierwsze przejżeć forum
Po drugie - wojskowy wykrywacz - szkoda zniechęcać chłopaka
Po trzecie - Armand - może coś się na lepsze zmieniło?

Używany Rutus F - zdecydowanie - moja bardzo subiektywna opinia. Jabel też niezły pomysł (a gdyby miał go sam składać - to połączenie pożytecznego z przyjemnym, jest zawsze bardzo wychowawcze)

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 22:53 
Porucznik
Porucznik

Dobra zakupię tego Jabla i zobaczymy co z tego mi wyjdzie .Ale nadal jestem ciekawy tych wojskowych wykrywaczy wkońcu mają za zadanie wykrywać miny o różnej wielkości(chociaż może nie głęboko).Co do Armanda to jednak chyba nic się niezmieniło i jest to "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! tani i do bani wykrywacz jeśli się mylę niech ktoś się wypowie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 11:02 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Jesli chcesz to moge Ci pomoc lub wrecz zlozyc elektronike i cewke tego Jabla (jestem wlasnie na etapie zakonczenia swojego)- oczywiscie nieodplatnie ;).
Pomimo tego, ze miezkam obecnie w 'Stolicy Polski B' ;) , to mam znajomego, ktory czesto jezdzi do Wa-wy, zatem problem transportu odpada. Kwota ponizej 100PLN za cala wykrywke jest raczej dyskusyjna, gdyz do samej ceny kitu (a propos- nie kupuj u producenta, bo zaplacisz za przesylke, sprobuj w sklepach z elektronika) doliczyc nalezy cene drutu na cewke (to akurat przyslowiowy pikus, pare PLN) oraz material na wysiegnik i obudowe cewki, a to juz zalezy od inwencji tworczej ;). Ale w 150-200 PLN spokojnie sie zmiescisz, stosujac nawet wypasiony teleskopowy kijek ;)

pozdrawiam

Grzegorz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 11:16 
Kapral
Kapral

A kto widział a akcji Bounty Hunter VLF - w sklepie w W-wie kosztuje nowy 500 PLN. Nie ma zbyt wielu bajerów i jest dosyć skromnie wyposazony nawet w porównaniu do BH Tracker IV, ale cena jest dosć niska.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 13:34 
"Spammerus maximus"

M_10 napisał(a):
A kto widział a akcji Bounty Hunter VLF - w sklepie w W-wie kosztuje nowy 500 PLN. Nie ma zbyt wielu bajerów i jest dosyć skromnie wyposazony nawet w porównaniu do BH Tracker IV, ale cena jest dosć niska.

W akcji nie widziałem ale miałem BH Trackera IV przez kilka miesięcy i powiem tylko tyle że cieszę się że go już nie mam.
Poczytaj starsze posty
Pozdrawiam
Hans

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 14:17 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Bounty Hunter VLF - w sklepie w W-wie kosztuje nowy 500 PLN.

To zdaje się chińczyk tylko firmowany przez BH.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 18:40 
Moderator
Moderator

Sprawilem synowi Trackera IV /elektronika i cewka/ i klolem na niego-pomimo ze syn wyciagal monetki,teraz...wystawilem go na Allegro-aukcja trwa-ale musialem pogrzebac tym sprzetem i po dniu wprawiania sie zaczely wyskakiwac i mnie monetki.Tak ze nie jest taki zly.Choc nie porownam go z Dukatem czy Rutusem.

PIONIER PEN elektronik-to praktycznie to samo co Dukat-jest jedynie pozbawiony trybu statycznego/czyli przelacznika w raczce/
Obudowa , cewka i elektronika sa identyczne-zdaza sie ze klienci kupuja go dorabiaja statyka i sprzedaja-zysk-200zl
Mam tez Dukata-sprzet jest trudny-pierwsze kilka dni twierdzilem ze szajs-az go "wyczulem"-wykrywacz idealny na np.Jure-gdzie czesze sie skaly i stoki/ze wzgledu na wage/ oraz wyciaga z ziemi wszystko-dyskryminacji chyba nie rozgryzlem do konca-a w tym terenie nie byla potrzebna.

Sadze ze dla mlodszego brata bylby dobry-glownie chodzi o wage.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]