Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 19:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: nowe wykrywacze Whites MXT E-Series i Whites Matrix-M6
PostNapisane: wtorek, 16 stycznia 2007, 21:16 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czy ktos trzymal w reku nowe detektory, Whites MXT E-Series i Whites Matrix-M6? Cos o nich nikt i nic nie pisze. Przeciez warte uwagi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 stycznia 2007, 01:21 
Specjalista
Specjalista

Oba maiłem w rękach, i trochę się nimi bawiłem. Jeden ze znajomych chodzi z MXT już od dłuższego czasu. Cóż, te wykrywacze rzeczywiście są w Polsce mało popularne. Dziwi to tym bardziej, że MXT był hitem White’sa w Stanach, a M6 również ma się tam bardzo dobrze.
Od siebie mogę powiedzieć, że to bardzo solidne wykrywacze i odziedziczyły po innych White’sach to co najlepsze: ergonomię, wyświetlacz identyfikacją numeryczną i słupkami, solidną konstrukcję oraz spust (chociaż spełnia on różne funkcje, poza samym namierzaniem). Mają też bardzo długi czas pracy na jednym komplecie baterii (ok.60 h).

Osobiście niewiele mogę powiedzieć o ich skuteczności, gdyż nie miałem okazji wystarczająco długo protestować ich w terenie, tym niemniej są to wykrywacze które bardzo mi się podobają i uważam, że są niesłusznie niedocenione. Również znajomy od MXT jest z niego bardzo zadowolony a i efektów nie brakuje.

Zdecydowanie więcej o White’sach dowiesz się od Mranda, którego opinię oraz informacje techniczne również ja z chęcią przeczytam.
Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 stycznia 2007, 01:34 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Witam!

grzes - Owszem są tu osoby, które takowe posiadają i masz zupełną rację pisząc, że są to wykrywacze godne uwagi :)
Jedna korekta - to M6 jest stosunkowo nowy.. Jest to młodszy brat MXT, świetny na kolorek i bardzo czuły o rewelacyjnym zasiegu, podczas gdy MXT pokazuje ząbki także na militaria i głębokie kolorki ;) Te sprzęty były już opisywane na różnych forach.
Najlepsza kombiancja, która zaspokoi każdego poszukiwacza to Np. Whites MXT lub M6 i DFX.. Wymienne cewki plus jedne z najlepszych "snajperek" na świecie.. Po prostu miodzio :skromny :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 stycznia 2007, 20:24 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Zrozumialem, ze wszyscy czekaja na wypowiedz Mranda. A co Mrand o tym mysli?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 stycznia 2008, 17:30 
Specjalista
Specjalista

witam posiadam matrixa m6,chodziłem wczesniej z ace250 i jestem zadowolony ze zmiany,po spenetrowaniu miejscówki ace 250 poprawiłem matrixem no i kolejne fanty wyskakiwały niewidoczne dla ace, chodzi głównie o monetki i drobne kolorki,polecam wykrywkę,jedyna wada to jak na mój gust jest trochę za głośny ale to nie problem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 stycznia 2008, 19:47 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

kupiłem nie dawno MXT i byłem już parę razy z nim w terenie, jest dobry zasięgi ma jak Tesoro a wiem jakie ma Tesoro bo mam i sporo z nim chodziłem dobrze identyfikuje i jest stabilny. Konstrukcja wykrywki jest solidna i nie pożera baterii. Bardzo dobrze zbiera małe srebrne monetki co nie które wykrywacze ich nie widzą na większej głębokości. Ja osobiście chodzę na relikt, bo nie trzeba tak machać cewką. Ogólnie bardzo dobry wykrywacz

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]