|
Oba maiłem w rękach, i trochę się nimi bawiłem. Jeden ze znajomych chodzi z MXT już od dłuższego czasu. Cóż, te wykrywacze rzeczywiście są w Polsce mało popularne. Dziwi to tym bardziej, że MXT był hitem White’sa w Stanach, a M6 również ma się tam bardzo dobrze.
Od siebie mogę powiedzieć, że to bardzo solidne wykrywacze i odziedziczyły po innych White’sach to co najlepsze: ergonomię, wyświetlacz identyfikacją numeryczną i słupkami, solidną konstrukcję oraz spust (chociaż spełnia on różne funkcje, poza samym namierzaniem). Mają też bardzo długi czas pracy na jednym komplecie baterii (ok.60 h).
Osobiście niewiele mogę powiedzieć o ich skuteczności, gdyż nie miałem okazji wystarczająco długo protestować ich w terenie, tym niemniej są to wykrywacze które bardzo mi się podobają i uważam, że są niesłusznie niedocenione. Również znajomy od MXT jest z niego bardzo zadowolony a i efektów nie brakuje.
Zdecydowanie więcej o White’sach dowiesz się od Mranda, którego opinię oraz informacje techniczne również ja z chęcią przeczytam.
Pozdrawiam
SiD
|