Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 07:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: przesiadka z ace250 :)
PostNapisane: sobota, 26 stycznia 2008, 15:15 
Starszy Sierżant Sztabowy

Witam
Myśle, że nadszedł czas by zmienić sprzęt na lepszy... wybór padł na "Rutus Solaris" ale nie jestem do końca pewny czy to dobry wybór. Szukam raczej drobnicy i zależy mi na tym by sprzęt nie był "trudny" w obsłudze ponieważ w terenie jestem raz na 2-3 tygodnie. Może znajdzie się coś lepszego w cenie 1100zł? Wszelkie sugestie mile widziane. Z wątku poniżej wyczytałem dużo pochwał dla solarisa, ale przy obecnym nadmiarze sprzętu ciężko się zdecydować. Prosze o pomoc
pozdr. cb

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 stycznia 2008, 15:48 
Generał Broni
Generał Broni

Jak na drobnicę to w cej cenie chyba lepsza będzie Cibola :1
Nowa jakieś 200zł droższa niż twój pułap ale używaną na pewno w okolicach 1000zł znajdziesz - w obsłudze też skomplikowana nie jest.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 stycznia 2008, 23:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

rutus by odpadał fajny sprzęcior ale jest trochę skomplikowany i jeśli chodzi o drobnice ma podobne możliwości, acibole widziałem dziś na all.. za 1050zł uzywaną

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 00:26 
Sierżant
Sierżant

Witam. Do zeszłego tygodnia miałe ACE250 i mam nadal Solarisa. Używałem obu w tym samym czasie. Ace- świetnie spisywał się na plaży i tylko tam (jak dla mnie). Solaris wcale nie jest taki trudny w obsłudze. Jak ja kupowałem (jako mój pierwszy wykrywacz) też miałe dylematy czy dam radę . Na szczęście poznałem kolegę, który kupił go wcześniej i instrukcję obsługi wyrył na blachę. Ja wszedłem na 'gotowca' w jeden dzień. Jak poustawiasz odpowiednio na początku później nie taki diabeł straszny a wyniki b. dobre. Straszą na forach strojeniem do grutu itp. ale to żaden problem. Polecam szczerze Solarisa, chociaż sam chcę dokupić inny i mimo pytań na forum - jakiś 100% podpowiedzi o lepszym nie mam. Nie wiem co jest z tą obsługą wykrywaczy -mam brak doświadczenia z innymi- ale też boję wydać się kilku tys. zł jak czytam o tych trudościach z ustawieniami. Wydaje mi sie, że Solaris jest prosty w obsłudze, ja kręcę tylko gałkami a elektronicznych ustawień od pierwszego razu nie dotykam (chodzę tylko na dynamiku). A wyniki bdb. Zwrócił się z nawiązką a używam go od marca 2007 ( tylko w niedzielę) w tygodniu nie mam czasu. POLECAM. Tym bardziej, że jak widzę cena spadła. Kolosalna różnica do ACE250. :1
Pozdrawiam
Żebro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 stycznia 2008, 01:29 

Wielkie dzięki za odp :) teraz pozostało czy kupować używke czy nowego ... ale do tego już sam dojde.
Jeszcze raz dzięki
pozdr. cb

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 12:29 
Sierżant
Sierżant

Kup Nowy. Cena dobra. Za używkę też sobie każdy liczy bo wcześniej kupił go drożej( np. JA), Poza tym niby wszyscy maja "jak nowy", "bez śladów użytkowania" itp, ale widząc co ja wyprawiam z wykrywaczem ( może tylko ja) - wolałbym nowy. Chodzi się w różnych warunkach pogodowych - często cały mokry, ubłocony, cewka po drzewach napie...a - elektronika fisiuje, - przyjeżdżam czyszczę i jak nowy.
pozdrawiam
Żebro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 12:52 
Generał Broni
Generał Broni

@ŻEBRO
Nie każdy robi tak jak ty więc nie można generalizować ;)
Niektrórzy obchodzą się jak z jajkiem.
Czasami warto używkę kupić bo jeżeli się chce trochę zaoszczędzić na inne wydatki (saperki,łopatki,butki,kurciaja) - wszystko zależy od indywidualnych upodobań.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 stycznia 2008, 13:24 
Sierżant
Sierżant

No nie chcę generalizować i piszę że " może tylko ja" Ale prawda jest taka, że jeżeli chce kupuć Solarisa to zbyt wiele nie zaoszczędzi w tej chwili i cenie nowego - na używce. Chyba, że ktoś będzie chcial poniżej 800zł. W innym przypadku to pozorna oszczędność. Ale może tylko mi się tak wydaje. A poza tym to nie moje pieniądze i nikomu nie mogę kazać kupować nowej. Może rzeczywiście zamiast nowego - używany + saperka + buty +....coś tam innego. Ale jak się taki używany zepsuje to buty i saperke na aukcji będzie trzeba wystawić....
Ale poszukać trzeba używki bo może ktoś potrzebuje pilnie kasy i chce "dobrą" cene za prawie nowy sprzęt. Swojego nie polecam bo wyeksploatowany - ale działa skutecznie.
POWODZENIA w poszukiwaniach, zkupach a później w "WYKOPKACH" :1
Żebro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 lutego 2008, 21:27 

Dzięki za rady ale ja juz wybrałem :) sprzęcik dzisiaj został wysłany do mnie i mam nadzieje, że w poniedziałek dojdzie cały. Padło na używke.
pozdr. cb

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]