Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 01:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: White's mxt traker
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 14:09 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Pozwoliłem sobie kupić White's mxt traker, mało się o nim mówi a szkoda, jest to dość ciekawy wykrywacz i w miarę prosty w obsłudze. Częstotliwość pracy 14 khz trzy programy pracy (monety biżuteria, relikt i militaria, i szukanie naturalnego złota).
Każdy program możemy sobie modyfikować po przez zmianę czułości i dyskryminacji i to w jednym ułamku sekundy pokręcając pokrętłem dyskr. czy czułości. Ma automatyczne śledzenie gruntu i blokadę śledzenia gruntu. Spust trójpozycyjny do przodu tryb dyskryminacji do tyłu namierzanie. świetnie wyszukuje drobne przedmioty z biżuterii, wynika z wysokiej częstotliwości pracy 14 khz. Cewki w nim są takie same co w DFX.
Byłem z nim chwilę na plaży i powiem tak że jest skuteczny, dyskryminacja działa super identyfikacja znaleziska działa tak jak w DFX, a co ważne jest lekki i wyważony.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's mxt traker
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 15:46 
Chorąży
Chorąży

ROBERT65 napisał(a):
, dyskryminacja działa super identyfikacja znaleziska działa tak jak w DFX, .

no chyba nie do końca
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 15:52 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam, też się nad nim zastanawiałem i swego czasu przeczytałem wszystko co było na różnych forach. Mam prośbę jak się już do niego przyzwyczaisz to napisz czy to prawda że :
1) jest hałaśliwy tzn wydaje dużo fałszywych dźwięków nawet przy lekkim podkręceniu
2) na zasmieconym terenie trzeba z nim chodzić bardzo wolno (maskowanie)
to chyba były jedyne zarzuty jakie na jego temat wyczytałem ale jak to zwykle bywa gadających głów dużo a użytkowników niewielu.
Obie te przypadłości mam w Explorerze i to mnie powstrzymało od kupienia MXT.
pzdr
juras

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: White's mxt traker
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 16:02 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

hektor111 napisał(a):
ROBERT65 napisał(a):
, dyskryminacja działa super identyfikacja znaleziska działa tak jak w DFX, .

no chyba nie do końca
pzdr

Na pewno nie. W MXT są bloczki (16) wskazujące swoją wysokością (1/4, 1/2 i cały ) jak prawdopodobne jest wskazanie VDI i to nie są SignaGraph. Bloczki występuja w trybach monety i zabytki a nie występują w prospectingu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 stycznia 2008, 19:48 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Odnośnie dyskryminacji to wszyscy wiedzą jak jest w White's i w innych wykrywaczach, pisząc o dyskr. miałem na myśli szybką i płynną zmianę jej parametrów, uważam że to bardzo dobre rozwiązanie w celu dostosowania jego trybu do specyfiki poszukiwania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 17:55 
Chorąży
Chorąży

Witam!

Na zaśmieconym terenie trzeba wolno chodzić każdym sprzętem.
MXT to Profesjonalna maszyna bym bardzo długo testowany i udoskonalany..
Jest świetny na drobnice i monetki ale radzi sobie też z grubszą zwierzyną
prosty w obsłudze mało ustawień dla większości to duży plus :1

pozdrawiam reglass

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 stycznia 2008, 21:40 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Kolega juras pytał czy nie jest hałaśliwy, otóż nie jest, próbowałem go na plaży, teren wybitnie zasmiecony, ustawiłem go na relikt dyskr. lekko ponad 2, pozycja spustu do przodu i wykrywacz daje nam tylko sygnały na które dyskryminacja pozwoli, a pozostałe sygnały poniżej dyskr. wyświetlają się na wyświetlaczu pod postacią numerów bez sygnału dzwiękowego. Jeżeli chodzi o fałszywe sygnały raczej nie zauważyłem i uważam ze to jest kwestia ustawienia gruntu. wykrywacz ma automatyczne śledzenie gruntu, dla obytych proponuję nastawę lock, oczywiście z okresową korektą w zależności od warunków gruntowych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 10:48 
Specjalista
Specjalista

Mam za sobą dwa sezony z tą maszynką i jedyne co mi w niej przeszkadza to zbyt głośna identyfikacja tonowa, zwłaszcza na all co w niektórych sytuacjach czyni ją mało dyskretną. pozostają więc słuchawki, ale wtedy traci się kontakt z otoczeniem. Ja zakleiłem otwory głośnika bezbarwną taśmą samoprzylepną, sygnały są wciąż dobrze słyszalne i już nie tak hałaśliwe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 11:02 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jak się w terenie spisuje, póki co nie mam okazji go sprawdzić w polach bo zima, napisz parę słów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 15:19 
Chorąży
Chorąży

[quote="Hary DZ"]jedyne co mi w niej przeszkadza to zbyt głośna identyfikacja tonowa, quote]
to MXT ma tone id????? :que :drap

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 12 stycznia 2008, 19:16 
Specjalista
Specjalista

owszem, przy spuście w pozycji środkowej. W zasadzie krótko i na temat napisał już Kolega reglass. No i ten HyperSat w trybie Prospecting.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 stycznia 2008, 22:27 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mam pytanie, czy ktoś stosował w MXT cewki typu DD Eclipse Eliptikcal, lub inne większe?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 1 lutego 2008, 10:43 
Podporucznik
Podporucznik

Każdy wypad z tym wykrywaczem owocuje kilkoma plombami ołowianymi wielkości 0,5 cm i mniejszymi. Przedtem trafiały się stosunkowo rzadko ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 2 lutego 2008, 02:43 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam
Posiadam DFXa ,zakupiłem ostatnio w promocji MXT i zdecydowanie pardziej przypadł mi do gustu ,byłem kilka razy w terenie przechodzonym DFXem i wyszły nowe fanty.Miałem wcześniej też M6 i wcale to nie są bliżniacze wykrywacze z MXT,ten drugi wypada zdecydowanie lepiej w stosunku do M6 zupełnie inaczej zachowuje się w terenie.Posiadam sondę DD Eclipce 6x10 ale nie testowałem z MXT w DFX jest zdecydowanie bardziej stabilna na ciężkim gruncie jak oryginalna ale gorsze jest namierzanie, lada dzień zobaczę jak się będzie zachowywać na MXT.Obiszę swoje doznania po powrocie z terenu .Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 lutego 2008, 17:35 
Podporucznik
Podporucznik

Dzisiaj zrobiłem sobie krótki spacerek po polach, które uważałem za przeszukane. Tzn innymi sprzętami sygnały trafiały się sporadycznie. Po dzisiejszych odwiedzinach z MXT co parę metrów miałem sygnał. Najczęściej malutkie plomby i cienkie blaszki, których poprzednie wykrywacze czemuś nie widziały ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]