Teraz jest czwartek, 5 lutego 2026, 16:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ace
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 00:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jako że zdecydowałem sie popełnić pierwszy post więc Witam Szanowne Grono :piwo :1

Zdecydowałem sie również na zakup pierwszego wykrywacza, będzie nim Ace 250, jestem nastawiony na drobnice, lubie swoje rączki niewypały niech gniją w ziemi ;) mam jednak pytanie co do sklepu, w vikingu dodają torbe, przyda się :) i słuchawki, zdecydowanie zamiast słuchawek wolałbym osłone na cewke :roll: , na allegro jest ciekawa oferta (taniej, osłona, torba) lecz nie piszą nic o gwarancji :ups: poza tym nie lubie kupować od niesprawdzonych sprzedawców, kupował ktoś u niego (rewilak) ?
A może zupełnie inne źródło, po prostu nie chce wdępnąć ;) Każda sugestia mile widziana :piwo

Pozdrawiam Kacper.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 01:06 
Moderator
Moderator

Witaj!
Temat,jaki zarzuciłeś dopiero co był wałkowany...nie chce mi się szukać,ale zapamiętałem istotną rzecz,mianowicie porządny serwis obsługuje jedynie egzemplarze zakupione w Viking u.
pzdr!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 01:14 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Widziałem kiedyś podobny temat i autor dostal PW ;) Może zagadać z Vikingiem żeby zamiast słuchawek osłonke dali ? Widze że chwalicie ten sklep i to mi się podoba :1

:pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 10:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

dzowniłem do Rewilaka i to co ustaliłem to jest, że serwis posiadają w Krakowie więc na pewno nie jest to Proscan. Jedyny plus tej oferty to na pewno cena bo znacznie taniej masz wszystko to co oferuje Viking+ osłonę na cewkę no i jeden minus duży czy mały pozostawiam Twojej ocenie - naprawy gwarancyjne nie są realizowane w Proscanie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 11:13 
Podpułkownik
Podpułkownik

kanox kup 150 miałem dwie jeśli chodzi o drobnice ma wyrażne dzwięki do danego przedmiotu 250 rozbudowana ale raczej na niekorzyść z sentymentu zostawiłem sobie 150 moi znajomi swoich 250 pozbyli się po sezonie.po co przepłacać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 12:07 
Podpułkownik
Podpułkownik

też jestem za by sprzęt był jak najlepszy ale nie ma co wpędzać młodych ludzi w kąpleksy że za kieszonkowe nie śą w stanie kupić explorerka.
to tylko moje zdanie jakość za odpowiedją cene dla młodego początkującego człowieka wygrywa 150.popieram pracą z dwoma detektorami nie wiedzą teoretyczną.co zrobisz i tak twoja sprawa najlepiej jak byś mjał możliwość sprawdzenja obu w terenie.teza zaś że kiedykolwiek spotkamy się na tych samych miejscach ze swoimi sprzetami jest tak prawdopodobne jak jednoczesne siedmiokrotne trafienie pioruna w czubek nosa.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 12:25 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Hej !

Jestem zdecydowany na Ace 250 ;) więc już mnie na nic innego nie przekonujcie :1 Jak mnie poszukiwania wciągną, coś zarobie (jak na razie sie ucze) to kupie sobie coś mocniejszego :) o ile nasz kochany kraj nie wprowadzi ustawy przeciwko wykrywaczom :n

Jak będe zamawiał zrobie to w Vikingu :yay

Dzieki za pomoc :piwo

Pozdr Kacper :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 20:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W Krakowie Garretty serwisuje Talcomp , to równocześnie dystrybutor . Nie widzę żadnego problemu z serwisem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 marca 2008, 22:44 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Słuszny wybór! Ja wybrałem ok. dwa miesiące temu ACE 250 (z resztą od kolegi z naszego forum) i już dwie klamry wydarł z jednego okopu (jedną z prawie 40cm). Jabel przez pół roku (no może mniej i dopiero zaczynałem) znalazł jedną bo leżała płytko. Jak się z nim obcykasz to będziesz wiedział co do Ciebie mówi i rozpoznawał co jest pod cewką. Namierza bardzo precyzyjnie i to też super plus. Oczywiście dyskryminacja numeryczna jest fajniejsza ale to inny przedział cenowy. Drobnicę wyciąga aż huczy ;)

Jeśli chodzi o osłonę na cewkę to jeśli nie będziesz chodził o kamienistych terenach to jest nie potrzebna. Słuchawki sobie sprawiłem (przerobiłem stare pilotki, dorobiłem kabel spiralny i takie tam) ale ani raz ich nie ubrałem. Trochę chodzi głośno ale nie jest tak źle. Ja po gwarancji dorobię sobie potencjometr głośności (przecież na pewno się da).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 marca 2008, 23:07 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeszcze nie kupiłem gdyż jest szansa na Solarisa :yay nie chce zapeszać ;) ale jeśli nie Solarka to Ace 250 :piwo :1

:pa

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]