Teraz jest środa, 4 lutego 2026, 14:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tesoro Vaquero test.
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 18:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na forum proscana pojawił się śmieszny, nierzetelny test mający zdyskredytować ten wykrywacz i moją osobę. Wykrywacz do testu wg. opisu użyczył SiD (ciekawe, czy był obecny przy teście).
Pozwoliłem sobie na wykonanie małego testu używając Vaquero z półki. Test przeprowadzony w mieszkaniu, z dala od włączonych urządzeń elektrycznych. Ustawienie, grunt maks.w lewo, czułość maksimum, dyskryminacja minimum, bez słuchawek i strojenie standartowe tj. ze słabo słyszalnym tonem wiodącym. Wg. mojego odczucia wykrywacz zachowywał się stabilnie.
Używanie amerykańskich monet do testów uważam za idiotyczne, dlatego użyłem monet bardziej reprezentatywnych dla naszego kręgu kulturowego monet: 5 marek srebrne, duże śr. 38 mm, 2 zł obiegowe, 1 gr obiegowy (dający taki sam zasięg jak typowa boratynka).

5 marek - 41 cm
2 zł - 34 cm
1 gr - 28 cm

Ja chyba nie mam nadprzyrodzonych własności, ale przeprowadzone przeze mnie testy prawie zawsze dają większe wartości niż uzyskiwane przez innych i to niezależnie od marki wykrywacza. Może taki test powinien być przeprowadzony i zatwierdzony w obecności komisji niezależnych ekspertów?
Uzyskany dźwięk był, moim zdaniem czysty i wykazuje gigantyczne różnice w porównaniu z tamtymi wynikami, podawanymi raczej w proscanach i herussach, a nie w centymetrach.
Nie chcę niczego nikomu udowadniać, w końcu jest sporo użytkowników Vaquero i każdy może sam sprawdzić, prawdopodobnie niewielu uzyska takie zasięgi jak ja, bo ja nie jestem w sprawie oczywiście całkowicie obiektywny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 19:34 
Moderator
Moderator

Widziałem Tesoro w akcji i wiem, że to dobry wykrywacz. Ale jeśli Proscan firmuje test to ja osobiście jestem przekonany , że test został przeprowadzony rzetelnie. A stwierdzenie, że
Denar napisał(a):
prawdopodobnie niewielu uzyska takie zasięgi jak ja, bo ja nie jestem w sprawie oczywiście całkowicie obiektywny
utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że lepiej polegać na testach Proscana niż dystrybutora sprzętu, który "oczywiście nie jest obiektywny."

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 20:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Co do rzetelności proscana mam diametralnie inne zdanie, oparte niestety na wieloletniej współpracy.
Wzorzec metra jest jeden, więc centymetry także; czy jestem obiektywny czy nie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 20:30 
Chorąży
Chorąży

Denar ze swoją auto promocją przechodzi sam siebie….podając takie piękne osiągi to mamy właśnie najlepszy na globie wykrywacz do kupienia w Gdyni
Z jednym mogę się zgodzić że testy jak to testy nigdy nie są obiektywne zarówno Twoje Denar jaki i Proscana…. A przy kupnie sprzętu lepiej kierować się opinią użytkowników niż dystrybutorów czy serwisu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Tesoro Vaquero test.
PostNapisane: poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 23:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Denar napisał(a):
Nie chcę niczego nikomu udowadniać, w końcu jest sporo użytkowników Vaquero i każdy może sam sprawdzić, prawdopodobnie niewielu uzyska takie zasięgi jak ja, bo ja nie jestem w sprawie oczywiście całkowicie obiektywny.

Jest to naprawde pieknie napisane.Grunt to "wywazona" dyplomacja :h
Czy mozliwe zebys dokonal ponownie pomiarow na tych "jankeskich" monetach co Proscan?
Jestem niezmiernie ciekawy wynikow.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 kwietnia 2008, 07:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pod ręką mam 1 cent z 1994 r (budowa warstwowa 97,6% cynk i 2,4% miedź) oraz 25 centów z 1967 r (budowa warstwowa 75% miedzi i 25% niklu).
Te same ustawienia:
1 cent - 29 cm
25 centów - 33 cm
Sygnalizacja czystym dźwiękiem.

Odsyłanie do psychiatry, epitety i pomówienia na forum proscana pozostawię bez komentarza, i nie będę ani straszył pozwami sądowymi, ani pozywał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 8 kwietnia 2008, 10:53 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

A ja poproszę nie wchodzić z takimi treściami na forum.

Konflikt pomiędzy obydwiema firmami mnie nie interesuje, za to interesuje mnie, by nie wchodził na forum i nie przeradzał się w burzliwą dyskusję.

Kwestię autopromocji jedynego i jakże aktywnego dystrybutora Tesoro jak już wiadomo pomijam miejscami milczeniem. Folklor i tyle. Jednak kiedyś miarka może się przebrać, a wtedy wyciągnę konsekwencje.

Temat zamykam, wkrótce zniknie też z forum.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]