Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 21:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wyrywacz ANTICUS - "solidny" opis
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 14:20 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam!
Znalazłem na allegro: http://allegro.pl/item332445608_nowosc_ ... logow.html
Nie znam tego wykrywacza a tym bardziej jego możliwości, ale irytuje mnie nieuczciwość opisu sprzedawcy, który o ile wiem jest uczestnikiem tego forum. Otóż w opisie znajdują sie odniesienia do "żółtej konkurencji". Domyślam sie, że chodzi o "kanarka" - wątek o delikatnej sondzie upewnił mnie w tym. Zasięgów nie porównywałem, natomiast ace słynie z prostoty obsługi i tu uważam, że sprzedawca przesadził. Dostrojenie do gruntu i ustawienie dyskryminacji na odpowiednim poziomie (tak jak to się robi w tym konkretnym polskim wykrywaczu) jest dla początkującego poszukiwacza bardzo trudne - wiem, bo sam miałem z tym kłopoty i dlatego zakupiłem ace . W kanarku nie ma tych problemów - włącz i szukaj Nie twierdzę, że ANTICUS to zły wykrywacz, ale nie wiem też czy jest dobry. Uważam jednak, że reklama tego typu jak na w/w aukcji jest po prostu poniżej pasa i wprowadza w błąd kupujących.
Pozdrawiam
Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 14:23 
Generał Broni
Generał Broni

Dwa tematy niżej:
viewtopic.php?t=52641

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 14:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ooops - no tak się podkręciłem, że nie poszukałem forum - przepraszam za powielenie tematu :sciana :sciana :sciana

Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 21:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

W instrukcji jest opis szybkiego ustawiania wykrywacza, Dyskryminacja na 5, Grunt na 0.
I początkujący nie muszą mnie wsadzać do więzienia za nieuczciwość.
Obsługa 2 pokręteł, jest o wiele prostsza niż obsługa np. 4 czy 5 pokręteł. I dlatego uważam, że obsługa jest prosta. I dlatego również, nie muszę zostać recydywistą.
A jak się posiada ACE, to najwyższa pora zrozumieć jego podstawowe działanie, to się nie będzie miało kompleksów w stosunku do 2 pokręteł.
Określenie mojej nieuczciwości za nieradzenie sobie z pokrętłami wykrywacza..., tego nie komentuję, autor tego postu sam się skomentował. Potem napiszecie, że nie szanuję klientów, wycinając moje stwierdzenia z całości wątku.
Zastanawiam się, czy w ogóle odpowiadać na taki niski poziom postów i wcześniejszą agresję moderatora działu w stylu "Unitra". W 1972 nr każdy chciał mieć Unitrę, FDJ też :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 22:15 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Chce tylko powiedzieć że tak jak seria Ace ma swoich zwolenników i to liczba zadowolonych użytkowników jest reklamą dla garretta , Tak samo liczba sprzedanych sprzętów oraz liczba zadowolonych użytkowników jest reklamą i renomą dla ... Armanda

Pozdrawiam

P>S> a czas , fanty , i opinie innych użytkowników będa najlepszą reklamą dla Armanda

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 22:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano sobota, 3 maja 2008, 15:02 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 22:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam

A tu dwa filmiki :

http://pl.youtube.com/watch?v=aqoP8Ob7h ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=K82o6Hy55 ... re=related

pozdrawiam NORTAL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 22:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano sobota, 3 maja 2008, 15:00 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 22:39 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawe czemu Armand wyłączył możliwość dodawania komentarzy do własnych filmów? :) Prawdziwa cnota krytyki się nie boi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 23:31 
Główny Administrator
Główny Administrator

Oczywiście ponad 30 lat temu chciałem mieć unitrę, a dziś pewnie też ale raczej jako eksponat z dawnej epoki.
Nie wiem gdzie doszukał się Pan wycinanych swoich postów bo nie należę do osób, które to robią.
Nie wiem natomiast kiedy Pan zrozumie, że klient ma prawo wypowiadać się na temat produktu producenta chwalac go lub wytykając jego wady.
Jaka jest prawda o jakości Pańskich wyrobów wie Pan sam najlepiej.
Znam setki poszukiwaczy z całego kraju i niech Pan wierzy, że nie znalazłem ani jednej pochlebnej opinii o Pańskich wyrobach.
Sposób, w który Pan reklamuje swój najnowszy produkt wzbudza tylko ironiczny uśmiech.
Proszę się przyjrzeć opiniom poszukiwaczy o innych polskich producentach, przez Pana zwanych "ikonami" W jaki sposób podchodzą do krytycznych uwag o swoim sprzęcie.
Radzę brac z nich przykład bo obrażanie się na klienta to samobójstwo producenta.
Być może "chołota" poszukiwawcza nie dorasta wiedzą Panu do stóp ale to oni wydadzą swoje pieniądze na wykrywacz.

FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 23 marca 2008, 23:37 
Generał Broni
Generał Broni

Armand napisał(a):
W instrukcji jest opis szybkiego ustawiania wykrywacza, Dyskryminacja na 5, Grunt na 0.
I początkujący nie muszą mnie wsadzać do więzienia za nieuczciwość.
Obsługa 2 pokręteł, jest o wiele prostsza niż obsługa np. 4 czy 5 pokręteł. I dlatego uważam, że obsługa jest prosta. I dlatego również, nie muszę zostać recydywistą.
A jak się posiada ACE, to najwyższa pora zrozumieć jego podstawowe działanie, to się nie będzie miało kompleksów w stosunku do 2 pokręteł.
Określenie mojej nieuczciwości za nieradzenie sobie z pokrętłami wykrywacza..., tego nie komentuję, autor tego postu sam się skomentował. Potem napiszecie, że nie szanuję klientów, wycinając moje stwierdzenia z całości wątku.
Zastanawiam się, czy w ogóle odpowiadać na taki niski poziom postów i wcześniejszą agresję moderatora działu w stylu "Unitra". W 1972 nr każdy chciał mieć Unitrę, FDJ też :)

Ja bym "tego" nie odważył się porównać do "żółtej konkurencji" nie mówiąc o sprzedaży za 800 "zetełów"... W ocenie jestem bezstronny, bo takie "wynalazki" to (jak dla mnie) coś w stylu "pędnika Łagiewki"... :) Producentowi życzę wielu sprzedanych egzemplarzy natchnionym archeologom :lol: :he :rotfl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2008, 01:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

"ANTICUS jest odpowiedzią polskiego rynku na zalew tego rynku przez żółte wykrywacze. W stosunku do nich wykrywacz ANTICUS ma większy zasięg maksymalny oraz posiada oprócz pracy dynamiczną pracę statycznej. Jest ponadto prostszy w obsłudze." To dosłowny cytat z opisu aukcji . Moim zdaniem nie jest. Nic tu nie wyrwałem z kontekstu. Nie komentuję ani instrukcji, ani możliwości wykrywacza, ani jego ceny. Odnoszę się do prostoty obsługi ponieważ wg mnie łatwiej jest ustawić zdefiniowany tryb niż kręcić pokrętłami w poszukiwaniu odpowiedniego poziomu gruntu i dyskryminacji. Podkreślam, że to jest moje zdanie ale wg niego opis (dotyczący prostoty obsługi) mija się ze stanem faktycznym. Zaś na działaniu wykrywaczy znać się nie muszę i jak dotąd nie miałem wrażenia, że to jakowaś ujma.

Pozdrawiam
Witek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2008, 10:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

Eeee Witek, bez przesady!!! ;) Ustawienie dyskryminacji i dostrojenie do gruntu to żadna sztuka!!! Bez problemu byś sobie poradził!!! Ten Anticus jest prosty w obsłudze jak cep!!! To nie jest Minelab EXII na przykład!!! :1

Pozdrawiam!!! :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2008, 11:53 
Moderator
Moderator

Nie rozumiem tej dyskusji, przecież w opisie aukcji jest wyraźnie zaznaczone dla kogo jest ten sprzęt ;) w komplecie powinny jeszcze być szpachelki i pędzelek. Dla hobbystów są inne produkty na które popyt i cenę kształtuje rynek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 kwietnia 2008, 21:16 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

widze że armand niebumeluje, działa bardzo aktywnie. ale gdyby wyszedł by na przeciw swoim potencjalnym klientom. juz kiedy pisałem klient domaga sie bardziej czytelnej instrukcji, niekazdy klient jest elektronikiem i niezna niektórych terminów. armanda wykrywacze kupuja nowicjusze, więc trzeba ich traktowac jak dzieci które zaczynaja edukacje. armand wytyka że cos tam uczyli w szkole podstawowej ,albo odsyła do lekarza. wykrywacze armanda sa dobre ale do pewnego pułapu cenowego. rozumie dobrze armanda, lepiej sprzedac 5 wykrywaczy za 1000 zł miesięcznie, niz 10 wykrywaczy za 500 zł. mniej pracy ta sama kasa.rozumie że sa koszty utrzymania firmy, ale jakie maja zdanie klienci o armandzie?gratulacje bo chciałbym tak miec wszystko i wszystkich gdzies i drzec kase ile wlezie i miec wszystkich gdzies.ja tak niepotrafie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]