Denar napisał(a):
Używam Tejona tylko dlatego, że po paru latach użytkowania potrzebne są zmiany (...) Mój kolega ma i Tejona, i Cortesa, ma wyniki i nie widzi większej różnicy między nimi.
To znaczy, ze nowa technologia H.O.T. w wykrywaczach Tejon, Vaquero, Cibola to tylko ściema, chwyt marketingowy? Dobrze dowiedzieć się czegoś od lokalnego dilera, co całkowicie zaprzecza informacjom producenta, rzetelne informacje to rzadkość w internecie...
Denar napisał(a):
(...) bo dwa Tejony obok siebie bardzo się zakłócają.
To też jest ważna informacja, bo inne sprzęty posiadające regulację częstotliwości na której pracują (czasami w 7 i więcej zakresach) nie mają takich problemów między sobą, nwet jeżeli mowa o 5 takich samych wykrywaczach pracujących obok siebie.
Skąd się bierze moja uszczypliwość?
Przypomina mi się taka historyjka - dowcip. Facet sprzedaje dom nad rzeką i opowiada o nim zainteresowanemu klientowi:
- Wie Pan, rewelacja, piękny dom i to tuż nad rzeczką, no jak słowo daję, tu dom a tu rzeczka. Idealny do wypoczynku, na upalne dni i na wędkowanie.
- No wygląda interesująco. Ciekawi mnie tylko jak rzeczka wyleje na wiosnę, to mi domek zaleje i ogródek zniszczy.
- No panie ale gdzie dom a gdzie rzeczka. Toż to przecież nie sięgnie nawet choćby powódź była.
Denar - ja to biorę z przymrożeniem oka, Ty będziesz się denerwował i argumentował, ze ja na niczym się nie znam i to co piszę nie jest warte funta kłaków. Rozumiem, w końcu z tego żyjesz, Tesoro to Twój chleb. I ja wiem, ze Tesoro to dobry sprzęt. Ale dobrze i szczerzę Ci radzę, nie sprzedawaj swoich wykrywaczy tak jak facet swojego domku nad rzeczką bo sam pod sobą dołki kopiesz. Cortes nie może być lepszy od Tejona a jednocześnie Tejon od Cortesa. Takie same również nie są. Tejon to najlepszy sprzęt ze stajni Tesoro i tego zalecam Ci się trzymać :1
Bo już nie jeden raz widziałem, jak ktoś pisze coś dziwnego którymś z for internetowych po czym ktoś, kto nie zna osoby zadającej pytanie, pisze "i co, pewnie Denar Ci to powiedział", po czym zaskoczona osoba potwierdza to przypuszczenie. Widziałem to kilkakrotnie, za każdym razem osoby które brały w tym udział były inne.
SiD
PS.
Gdybyś mnie nie sprowokował już bym się w ogóle w tym temacie nie odezwał...