Teraz jest czwartek, 5 lutego 2026, 06:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: no i wybrałem rutusika
PostNapisane: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 20:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Po długich godzinach spędzonych na forum i kilku minutach przy telefonie zdecydowałem się na nowego Rutusa First +. Zwykłego firsta już nie ma w produkcji, jeżeli ktoś ma chęć niech dzwoni do warszawskiego przedstawiciela(tel na stronie), ma jeszcze egzemplarz. Chyba tafiłem na jakąś promocję , bo kosztuje ze zniżką poniżej 1000 zł (pewnie pozbywają się wybrakowanych ;P, ale jako początkujący odkrywca i tak nie zauważę różnicy). No i zapisałem się 'na listę'. Oczekiwać będę koło tygodnia. To się nazywa rynek producenta, a już chciałem powiedzieć o swoim patriotyzmie gospodarczym. Ogólnie kontakt bardzo miły, zarówno z panem Arkadiuszem jak i z małżonką, jedynie mam zastrzeżenia co do kontaktu mailowego, ale mam nadzieję że to przejściowe. Jako człowiek młody i niecierpliwy musiałem oczywiście po prostu zadzwonić zadzwonić. Tak czy inaczej z zadowolony jestem bardzo i z niecierpliwością czekam na paczkę. Za reklamę jeszcze mi nie płacą. Pozdrawiam Błażej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 20:51 
Generał Broni
Generał Broni

Hmm co do Rutusów First to zostały one wycofane na zawsze z produkcji czy tylko tymczasowo?? Wiesz może dlaczego? Jestem w szoku że p.Arkadiusz zrezygnował z produkcji bardzo dobrych i cieszących się poipularnością oraz "wzięciem" wykrywaczy przeznaczonych dla dosyć szerokiego grona wymagających, ale niezbyt zamożnych użytkowników. Czyżby ignoracja segmentu "low-end". Nie zdziwie się gdy teraz ceny używanych Rutusów First będą przekraczać nawet cenę fabryczną. Wprawdzie Rutus First+ ma żeczywiście o wiele większe możliwości, ale dla wielu początkujących poszukiwaczy(błąd ortograficzny!!! dlamnie też) różnica kilkuset zł w cenie może być nie do przeskoczenia. :cry:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 21:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czyżby to nawiązanie do tego rutusa z allegro za 550 zł? Negocjowałem z człowiekiem, ale absolutnie nie chce zejść z ceny. I założę się że go sprzeda za tyle ile chce, bo rutusiki jakoby znikają. O ile się nie mylę zaprzestanie produkcji firsta wiąże się z wprowadzeniem nowej gamy wykrywaczy, być może pod nową nazwą, całkiem prawdopodobne że też w tej samej klasie cenowej. Ale to tylko moje przypuszczenia, na razie pani Wioletta nie chciała zdradzać telefonicznie szczegułów pracy męża. Pewnie firsta + też czymś zastąpią, bo promocja chyba ma jakiś związek z pozbyciem się (no dobra, szybkim sprzedaniem) pozostałych egzemplaży. Co nie zmienia faktu że jest to bardzo dobry wykrywacz jak za tą cenę. I założę się że w najbliższym czasie zostanie zastąpiony co najmniej tak samo dobrym. Zresztą w sumie nie ma co gdybać, Rutus na pewno w najbliższym czasie wszystko wyjaśni. Pozdrawiam Blażej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 23:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Taka mała dygresja:swoją drogą na zakup takiego a nie innego wykrywacza zdecydowałem się w zasadzie tylko z powodu jego pozytywnych ocen na forum. Założę się że nie tylko ja. Gdyby nie to pewnie byłbym teraz 'szczęśliwym' posiadaczem np 3010. I wciąż nie mogę powiedzieć który jest lepszy, mogę się tylko domyślać, ponieważ żadnego nie sprawdziłem w praktyce.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 23:33 
Moderator
Moderator

Mial sie tu wypowiedziec sam Rutus-nie wiem czemu nie zrobil tego... "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! nie wszystkie sprawy sa zamkniete "do konca" wiec nie chce mowic o czyms co moze sie zmienic.

Peys-nie kupiles "wybrakowanego" Plusa-Rutus ze wzgledu na wstrzymanie produkcji Firsta obnizyl ceny Plusa by troszke zatrzec roznice.Obecnie cena wynosi 1.050 zl /minus upust/
Macie racje ze szykuje nowa serie wykrywaczy...ale to juz on sam niech opowie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 czerwca 2004, 10:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Moje zdanie o wybrakowanym egzemplażu wypowiedziane zostało reczej żartobliwym tonie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 czerwca 2004, 20:12 
Kapitan
Kapitan

Witam,
Mogę tylko potwierdzić to co zostało napisane wyżej.
Powód jest dla mnie oczywisty: wreszcie zdecydowałem się przed 2 dniami zamówić wykrywkę... Firsta... Ale takie już moje szczęście, że akurat pan Arek zakończył jego produkcję :) Trzeba będzie się szarpnąć zatem na Plusa (na szczęście ze wspomnianym upustem), może i wyjdzie mi to na dobre?

pozdrawiam, M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 czerwca 2004, 20:42 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

hehe,dokładnie jak u mnie... czyżby z tym zaokończeniem produkcji to tylko dobry chwyt marketingowy?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 czerwca 2004, 23:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam!
JMS - piszesz,że obecna cena RF+ wynosi 1050zł.
SKĄD TE WIADOMOŚCI?
Właśnie w zeszłą środę (09.06.04) odebrałem wykrywacz RF+ za który zapłaciłem 1250zl.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 czerwca 2004, 00:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Teraz jest zniżka ze wzgledu na to iż nie ma w ofercie zwykłago rutusa. 1050 zł kosztuje - zniżka dla użytkowników tego forum 5% to powinno być poniże 1000 zł + koszty przesyłki, 1030 powinno zamknąć cały zakup.Też nie wiedziałem ale pani Weronika mi powiedziała :afr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 czerwca 2004, 16:12 
Podporucznik
Podporucznik

Witam
Panie Arku niech pan nie da się prosić i napisze cos więcej
o swojej nowej linii wykrywaczy. Słyszałem od ponformowanych,
że prace są już na ukończeniu i lada moment ma się ukazać
nowy wykrywacz Pańskiej produkcji.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 czerwca 2004, 19:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Chciałem przeprosić wszystkich za zamieszanie związane z brakiem informacji na stronie i utrudnionym kontaktem mailowym, ale składam "serdeczne podziękowanie" mojemu dostarczycielowi internetu za bubel, który nazywa dostępem do netu. W każdym razie mój kontakt się poprawi chyba już niebawem.
Zaprzestanie produkcji Firsta nie jest absolutnie złośliwością z mojej strony tylko musiałem tak zrobić aby wreszcie znaleźć czas na dopracowanie projektu nowego detektora, natomiast aby nie zostawiać kolegów poszukiwaczy "na lodzie" obniżyłem cenę Plusa aby moje detektory były dostępne dla zainteresowanych zakupem. Nie jest to wyprzedaż - wszystkie detektory są w pełni wartościowe i "normalne".
Nowy wykrywacz jest już po testach terenowych i jest to konstrukcja całkowicie nowa . A ponieważ testy wypadły b.dobrze to na pewno niebawem wejdzie do produkcji. W każdym razie wszelkie szczegółowe informacje pojawią się na stronie w chwili gdy wykrywacz będzie już dostępny.
Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 czerwca 2004, 02:49 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

!cicho! I tak plus jest debest!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 19 czerwca 2004, 17:24 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmmm , może jakiś przeciek ? uzdbierałem te 600 zyla i tak je ściskam że orzełki popuściły , miał być rutusik ale sie skończył , więc błąd ortograficzny!!! co będzie za nowy wynalazek , wszyscy w tej cenie kwalą rutusika mam nadzieje ze jego następca ? , zastępca ? , "również" pisze się przez "ż" - błąd ortograficzny!!! będzie tak udany i w podobnej cenie, gdyby coś ktoś wyniuchał niech krzyczy dużymi literami .

pozdrówko

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]