stylu napisał(a):
Wiem Sid że nie miałem do czynienia z tyloma detektorami co Ty ,ale z tego co wiem to rutusy cię nie interesują "są za mało wyspecjalizowanym narzędziem" ;) ja miałem do czynienia z ultrą ,solarisem i promixą .Spostrzeżenia moje były takie ,solaris bardziej popierduje co jest winą gorszej dyskryminacji , nie jest go łatwo ustawić do gruntu na glebach silnie zmineralizowanych a mianowicie wydaje dżwięki i na wyświetlaczu pokazuje jagby coś znalazł ,na dobrych glebach i terenach nie zaśmieconych jest stabilny
Faktycznie, Rutusy mnie nie interesują, zostałem wprowadzony w błąd i dopiero teraz się zorientowałem, po Twoje odpowiedzi na moje pytanie. Temat brzmi "Xterra70 czy RUTUS PROxima?" Założyłem więc, ze Proxima jest stabilniejsza niż X70, ale tu porównania były z Solarisem, tak więc wycofuje postawione pytanie i przepraszam za pomyłkę. Po częsci to wina bałaganu, który tworzy się prawie w każdym wątku, po części mojej nieuwagi.
Poza tym w moim pytaniu nie było specjalnej złośliwości, pytałem, ponieważ takie zagadnienia jak porównywanie stabilność 2 wykrywaczy różnych firm są trudno uchwytne, regulacje "czułości" nie są skalibrowane tak samo i większą stabilność można osiągnąć obniżając maksymalne ustawienie czułości w stosunku do konkurencji, a nie przez faktyczne poprawienie stabilności.
SiD