Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 17:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki wykrywacz na militaria??
PostNapisane: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 10:47 
Szeregowy
Szeregowy

Wiem że na formum wiele razy powtarzało sie te pytanie. Mam około 1000zl naszych polskich i chce kupic wykrywacz . Mam sprecyzowane dwa typy Bartek 2 lub bounty hunter lone star. Chciałbym usłyszeć jakie sa opinie wasze na te wykrywacz (raczej opinie ludzi ktorzy je mieli i uzytkowali a nie co tych tylko słyszeli :) ). Za wszelkie opinie bardzo dziekuje . Pozdrawiam początkujący poszukiwacz z Grudziądza Szymon

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 16:57 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

witaj
Bartak 2- jest statykiem i mimo że raz go tylko w ręku miałem to obserwując właściciela mile byłem zaskoczony efektami tego wykrywacza :D

Lone Star- nie nadaje się na militaria a na monety jest taki sobie - w każdym bądż razie moim zdaniem jeżeli chodzi o B.H. powyzej Lone Star bym wykrywki nie kupował ( ponieważ miałem Q.D i LAND S. i się zawiodłem :n :kill )
Tylko nie wiem czy pan A. jeszcze sprzedaje Bartka 2 :que
pozdr.shadee :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 lipca 2004, 14:08 
Szeregowy
Szeregowy

No ale i tak zrobiłem jak chciałem, jak to mówią frycowe trzeba zapłacić. Każdy radzi coś innego dla kazdego inny jest lepszy. Ja w poniedziałek kupiłem Lone Star firmy Bounty Hunter były pierwsz próby (dodaje że jestem początkujący) i jak na razie nieżle łuski ściąga tak z 15-20 cm jak dla mnie nieźle. Jeszcze nie mam swoich miejsc wiec nie wiem jak z innymi fantami , ale jest dobrze. No a dla niezdecydowanym na zakup wykrywki polecam to na co pierwsze sie zdecydują :)
Pozdrawiam szykan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 31 lipca 2004, 23:09 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja i tak polecam Rutusa First+ jest to moim zdaniem najlepszy wykrywacz w okolicach 1000zł. Nie polecam Bounty Hunter-a nie lubie tej firmy, "poza tym" piszemy oddzielnie! - błąd ortograficzny!!! słyszałem o nich wiele złego. Szkoda że nie kupiłeś rutusa :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 11:51 
Szeregowy
Szeregowy

Mam do was wielka prosbe mam niewielka kwote a zamierzam kupic jakas wykrywke wiec prosze doradzcie ktora jest cos warta.Na oku mam dwie Rutusa First (http://www.rutus.com.pl/index.php?d=3) i Geo Skan Pulser 3(http://www.geoscan.glt.pl/ ) na ktora sie zdecydowac?.Dodam ze chcialbym poszukiwac zarowno monet jak i militariow.Jesli ktos posiada RF niech napisze na ile godzin pracy starcza 12 paluszkow ?!Osoby ktore maja wieksze doswiadczenie w tej dziedzinie z pewnoscia po zerknieciu na linki powiedza cos konkretnego a moze doradza inny wykrywacz.Dodam ze to bedzie moj pierwszy wykrywacz stad wielka prosba.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 12:23 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Powiem tak ja mam Rutusa First Plus i jestem zadowolony, polecam ci oczywiscie Rutusa najlepiej tego z +, a co do tego bez plusa to jest nie na 12 baterii lecz na 4 bateriie, ten co miał 12 baterii juz został zastąpiony tym z czterema bateriami. Trzyma gdzieś około 10 godzin spokojnie, moj trzyma też koło tego. Tylko że ja mam na myśli najtańsze baterie po 1zł Philipsa. Jak założysz sobie np. akumulatorki z większą pojemnościa to i na 4 dni ci starczy jak nie więcej. :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 14:07 
Specjalista
Specjalista

shadee napisał(a):
Lone Star- nie nadaje się na militaria a na monety jest taki sobie - w każdym bądż razie moim zdaniem jeżeli chodzi o B.H. powyzej Lone Star bym wykrywki nie kupował ( ponieważ miałem Q.D i LAND S. i się zawiodłem :n :kill )

Nie wiem dlaczego tak uwazasz.Moze za krotko go uzywales zeby sie z nim oswoic. Moim zdaniem LandStar zdecydowanie nadaje sie wlasnie na monety i militaria. Jest prosty w obsludze, latwy w ustawieniach,ma bardzo precyzyjny pinpoint, 3 tonowe rozroznianie metalu i nie zamienilbym go na zaden inny. Jedni lubia ogorki a drodzy ogrodnika corki.Nie zaleznie jakiego wykrywacza sie uzywa trzeba z nim troche pochodzic i nauczyc sie z nim pracowac.Nie mozna oceniac sprzetu po pobieznym kontakcie lub parodniowym posiadaniu- te slowa szczegolnie do Snajpera!! zwlaszcza zes Snajper ostatnio sam pytal co jest dobre i co ci mozna polecic a Bounty Huntera nigdy raczej nie uzywales (a jak wiemy z poprzednich twoich postow na ten temat swoja wiedze o BH uzyskales od nie wymienionego z nazwiska sprzedawcy w sklepie)wiec po raz kolejny mowie ci: Najpierw zapoznaj sie ze sprzetem i sprzetem alternatywnym a potem wyglaszaj opinie.Nie znaczy to oczywiscie ze rutus jest zly.Bawilem sie Rutusem (krotko co prawda) i nie mam co do niego zastrzezen jak na ta klase cenowa.Ale zdecydowanie majac wybor na militaria i monety zabralbym Land Stara lub Lone Stara.
Po raz kolejny bronie BH bo po 3 latach uzywania moge cos na temat jego dzialanie i efektow tego dzialania powiedziec.Mierzi mnie wiec krytyka wypowiadana pod jego adresem bez podania konkretnych powodow tej krytyki.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 14:39 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

a ja propunuje cos takiego moze Ktos na zlocie cos takiego zorganizuje
pare dni przez zlotem w miejscu gdzie bedzie on przeprowadzony zakopac pare fantow w roznych dolkach i roznych glebokosciach w typie monet i pare w typie militarnym (duze zelazo i niezelazo) plus np z 3 puste dolki bez fantow (ale tak zeby tylko jedna osoba lub bardzo scisle zaufane grono wiedzialo co i w ktorym dolku jest )
wiadomo na zlocie ludki raczej "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! przyjada z wykrywkami
po przyjezdzie gosc dostaje blankiet z np. 10 dolkami gdzie ma swoja wykrywka wyczaic bez kopania co siedzi w dole lub w ktorym wcale nic nie ma (dlatego puste dolki imitujace fanty )
grono ogranizujace zlot dostaje potem kartki od wszytskich i przeprowadza klasyfikacje wedlug zbierznosci tzn wielkosc glebokosc kolor nie kolor i tym podobne
to tylko propozycja moja bo temat "ten lepszy ten gorszy" ciagle sie przewija przez forum
da to mikle bo nikle ale jakies realne wyniki wyjdzie wtedy ktory rutus z tak duzej grupy rutusow na forum jest najlepszy lub ktory operator rutusa jest najlepszy i to samo sie tyczny innych wykrywek
pozdrawiam
gwene
ps
to tylko moja propozycja bo juz mi sie flaki przewracja jak slysze ciagle o rutusie i wyzszosci jego na czymkolwiek innym
wyglaszanych przez ludzi ktorzy maja i mieli jedna wykrywke w swojej przygodzie z wykrywaczami metalu :P
i zaznaczam nie mam nic przeciwko rutusowi (tez go polecam )ale jak widze tego typu tematy to wiem ze zaraz las rak bedzie pisal o rutusie i jego lepszosci nad czymkolwiek innym

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 15:04 
Specjalista
Specjalista

Dobrze to ujales Gwene. Pomysl bardzo dobry z tymi zawodami. Chetnie zapisze sie na liste uczestnikow :=

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 21:46 
Szeregowy
Szeregowy

Dziekuje wszystkim za szybka odpowiedz .
Ja tez przychylam sie do tego pomyslu z zawodami choc wykrywacza jeszcze nie posiadam ale uwazam ze ogloszenie wynikow tych zawodow na forum,na pewno rozwialo by wiele watpliwosci błąd ortograficzny!!! wsrod osob ktore zamierzaja kupic wykrywke a i denerujacych pytan i odpowiedzi "jaki wykrywacz"byloby mniej.Choc z pewnoscia wiele tu zalezy od obslugujacego wykrywacz a nie od samego wykrywacza ale zawsze to cos.Pomysl jest swietny.
Raczej zamowie GeoSkan pulser 3 wiec niedlugo dolaczy do was kolejny poszukiwacz -) Pozdrawiam !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 23:14 
Weteran
Weteran

witam

pomysł z zawodami jest ok - zupełnie jak na motocyklowych zlotach.

nie myślcie jednak, że rozsądzicie , która wykrywka jest najlepsza :)

nie ma takiej i nie będzie !!!

być może dla każdego jest ta dla niego najlepsza? ale jak się o tym przekonać?

poza tym wykrywka to tylko zwykłe narzędzie pracy i jak każdym narzędziem można sobie pomóc lub sprawę spartolić

z mnogością wypowiedzi na temat RF jest po części tak, że jako sprzęt polecany i ogólnie ok, jest kupowany przez nowicjuszy (ale nie tylko), a Ci mają jeszcze tyle zapału, że piszą o każdym nawet najmniejszym znalezisku. tak, tak to piękny wiek, kiedy cieszy nawet znalezienie łuski, a nawet fałszywy sygnał :).... i historia się powtarza ...
ktoś już napisał ... "czy to jest forum Rutusa?"

więc z mojej strony dla dobra Rutusa - cisza na temat wykrywki przez dwa miesiące ( na priva mogę coś odpowiedzieć)

pozdrawiam wszystkich posiadaczy wykrywek w kolorze czarnym

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2004, 23:42 
Moderator
Moderator

111-cisza...mowisz.... jest cisza przed burza.
a te wywola "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! kolejny detektor Rutusa.
Sporo osob wiem ze czeka na niego-szkoda ze przeciaga sie z zaczeciem produkcji.

Mam pewne poufne informacje i wiem ze bedzie ....hmm...sami zobaczycie.

Zawody-mowicie...beda-juz w [url]http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=6070]napisalem[/url]ze Rutus obiecal nagrode-detektor-Plusa lub nowy/o ile zdazy/.

Jednak nie tak jak Gwene mysli-troche klasyczniej-damy szanse porownac efekty pracy tym i innymi sprzetami-fanty beda zakopane-specjalne w mieciutkim piaseczku ale na roznych glebokosciach.

A efektow-sam jestem bardzo ciekaw.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 08:43 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cześć,

JMS, bedziesz miał jakieś wykrywki w Bytomiu? Chciałbym wreszcie błąd ortograficzny!!! polską produkcje do rąk :666

:pa
proscan

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 09:15 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Zauważyłem, że to u nas zaistniała moda, że nowe wykrywki które mają być wprowadzone na rynek owiane są mgłą tajemnicy i mają zaskoczyć wzystkich. Tylko po co? Jeżeli ja np. chcę kupić nowy sprzęt to chciałbym wiedzieć mniej więcej czego się mam po nim spodziewać. Nie mówię bynajmniej o jakichś tam zasiągach itp. tylko o samym sprzęcie, czy wskazanie na monetki czy militaria, tryb pracy statyk: czy dynamik, czy dyskryminacja dwutonowa czy progowa czy jeszcze jakaś inna czy ma wskaźniki optyczne czy tylko głośnik itd. I wiedząc takie rzeczy mogę wstępnie zdecydować czy poczekać jeszcze np. miesiąc i kupić nowy (nie sądzę żeby nowa produkcja była gorsza od starszych - bo to byłby krach dla producenów) jakiś tam, który niebawem będzie w sprzedaży, czy dostępny w ofercie od zaraz.
To na tyle.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2004, 10:39 
Weteran
Weteran

...chciałem tylko dodać, że odjechaliśmy od tematu....bywa

nie ma takiego słowa w języku polskim !!!

111

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]