Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 13:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Reakcja Explorera se na złoto
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2009, 23:54 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć, czy ktoś z kolegów ma doświadczenia w terenie (nie testy powietrzne w domu) z wykrywaniem złota: monety (duże, małe) obrączki - jaki sygnał, gdzie na wykresie, numer. Czytałem w jednym z postów że na standardowej dyskryminacji wycina Ex se małe złote monetki. Obrączki oraz 10 koron FJII Ex se normalnie pokazał - środek dół wykresu. Jak odróżnić na allmetalu - śmieć od czegoś złotego? janhus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 01:54 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

..

Ostatnio edytowano niedziela, 15 lutego 2009, 11:50 przez lutek15, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Reakcja Explorera se na złoto
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 12:03 
Porucznik
Porucznik

janhus7 napisał(a):
Jak odróżnić na allmetalu - śmieć od czegoś złotego? janhus

To jest dla mnie troszkę skąplikowane? :que ( czy srebro to w tym wypadku śmieć ? :que

np; Jak to jak ,po dzwięku ;) ;)
All metal -to nie wycięcie np; złota bedzie ono sygnalizowane tak jak inne kolorki .
Iron mask ustawisz bardzo wysoko wycina ,ustawiasz na 0 i jest All metal .
Ale jak odróżnic na all metalu- jest tylko jeden problem na All metal jest troszkę więcej dzwięków, ale po jakimś czasie się osłuchasz.
np;Aluminium ,mosiądz są bardzo podobne do złotka dla SE

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 18:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cześć
- dzięki za link do tematu u prosc.
Sorry za skróty myślowe - śmieci chodzi mi na all metalu o różne kawałki blach, gwoździ, mniej lub bardziej zardzewiałych. Nie mam doświadczeń z chodzeniem na allmetal, znam ludzi którzy tylko tak chodzą - ale mają ace 250, a tam dość cicho w ogóle. Dla mnie ze standardową dyskryminacją i tak na bardziej urozmaiconych żelazem miejscach jest dyskoteka. Wiem że złoto pokazuje podobnie jak aluminium - ale może jest coś w dźwięku innego?Inne numerki pokazuje na digital? Dysponuje tylko swoją obrączką i 10 koronami FJII, które nigdy nie były w ziemi więc mogą nie być w testach wiarygodne. To co zauważyłem że gdy przeszedłem na pogram trzech 6(z minelabowners i sounds - ferrous)to sprzęt stał się czulszy na grubsze zardzewiałe żelazo ale czy na złoto też? Tu trochę o tym piszą ale o goldzie nie : http://www.odkrywca-online.com/pokaz_wa ... ?id=642546 (mam nadzieję że nie potraktują modzi tego linka jako konkurencji tylko głosu w temacie). Jak pisał proscan to wyciągał on malutkie złote money na iron mask 20% - czyli około 26 i to były urywane sygnały. Też parę razy czytałem, że złotka ludzie wyciągali z miejsc wcześniej 10 razy przeczesanych - bez sygnałów. Może ktoś kto ma dostęp do minelabowners strony - ma jakiś program na złoto dla exa se? janhus

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 03:12 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Można użyć symulatora EX i do niego zarzucić jakieś zipy ze złotem czy to w monetach czy w pierścionkach różnej maści i zobaczyć jak to reaguje...
Dodałbym te ZIPy z ringami i złotymi monetkami z usa, ale... "rozszerzenie zip" jest niedozwolone :( więc nie mam jak zapodać tych dodatków do symulatora :(

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]