Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Namierzanie w wykrywaczach XP
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2009, 23:02 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam,
Mam pytanie do ludzi którzy mieli kontakt z wykrywaczami xp lub wiedzą coś na ich temat. Jak wygląda sprawa namierzania celu w tych wykrywaczach? Nie ma on bowiem pinpointa ani trybu all metal. Czy nie jest to uciążliwe i czy w ogóle jest się w stanie określić wielkość obiektu?

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 09:53 
Chorąży
Chorąży

z tego co wiem XP nie ma pinpoitu i wielkość przedmiotu raczej ciężko będzie określić
ma za to bardzo szybki Recovery Speed więc z namierzanie nie powinno być dla Ciebie problemów
zwłaszcza jeżeli wcześniej biegałeś/biegasz na EX II (czytałem kilka wątków wyżej)
z reszta sam zobacz: http://www.youtube.com/watch?v=ntp6IRhXLac
To bardzo fajny sprzęt zwłaszcza Goldmaxx szkoda tylko że tak mało popularny w Polsce
jeżeli go kupisz będzie to raczej długie małżeństwo ostatnio chyba błądził taki po alledrogo (o ile pamiętam :zb )
pzdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 12:01 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dzięki za link, przy okazji oglądania wyświetlily mi się inne podobne między innymi ciekawy filmik o G-maxx2 http://www.youtube.com/watch?v=9IXrjRNC ... re=related i o to wlaśnie chodzi potrzebny mi detetektor z bardzo szybką reakcją który będzie dobrze sygnalizowal kolorki leżące przy żelaznych śmieciach. Martwi mnie tylko ten pinpoint bo przy przeklamujących na kolor celach w inych wykrywaczach kiedy widze na pinpoincie że obiekt jest za duży to odpuszczam a tu nie wiem czy będe w stanie ocenić wielkość :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 20:18 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

W XP bezproblemowo namierzamy środek celu metodą X, możma również zorientować się co do wielkości przedmiotu. Metoda X jest moim preferowanym sposobem, nawet jeżeli wykrywacz posiada przycisk Pinpoint to namierzanie nim jest dla mnie niepotrzebną stratą czasu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 23:15 
Chorąży
Chorąży

jakieś 3 miesiące temu mocno zastanawiałem się nad wyborem XPGoldmaxx jako wykrywacza rezerwowego
ostatecznie dostałem za niewielkie pieniądze sovereigna elite ale ciągle szukam XP

Jeżeli mówimy o sprzęcie na drobny kolorek szukałbym bardziej Goldmaxxa pracuje na 18 khz, G-maxx2 zdaje się że na 4,6 khz
Goldmaxxy mają bardzo dobre recenzje na forach z UK i są popularne za naszą południową granicą u nas jakoś ...... :roll: druga sprawa to czy Proscan podjąłby się naprawy???????????????
rzuć okiem na ten test http://www.youtube.com/watch?v=0OrLcMCC ... re=related to sprzęt z doskonałą separacją, bardzo szybki a jego sonda to DD więc jak pisał Denar nie ma problemów z namierzaniem, co do określenia wiekości przedmiotu to ciężko mi się wypowiadać ale raczej to będzie trudne a może to tylko odrobina wprawy :que
na angielskim ebay używki osiągają wysokie ceny tu jedna z aukcji które obserwuje http://cgi.ebay.co.uk/XP-gold-maxx-meta ... 240%3A1318 mam nadzieje że Moderator działu nie urwie mi głowy link ma charakter poglądowy

a może na forum jest jakiś Użytkownik Goldmaxxa??????? może się wypowie w temacie
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 23:21 
Generał Broni
Generał Broni

Chodzi pewnie o serwis - cóż że można kupić używany w przystępnej cenie a jak się zepsuje to niestety nie wiadomo do kogo się zgłosić po części zamienne czy naprawę...
Proscan mówi - Nie wszystkie modele i nie wszystkim. Proszę pytać. (chodzi o serwis)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 stycznia 2009, 23:55 
Moderator
Moderator

Znajomy robił u Proscana kiedyś swojego XPka, chodziło o cewke i mocowanie. Tak jak pisał kolega, nie wszystko robi jeżeli chodzi o mało popularne w polsce wykrywki, dlatego trzeba dzwonić. Z tego co wiem to jedynie w V2 we Wrocławiu można kupić detektory XP. Serwis jest tylko i wyłącznie we Francji, także jak coś się popsuje to i tak jedzie do Francji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 01:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Myślę raczej o G-maxx2 bo interesują mnie większe kolory, serwisem na zapas bym się nie przejmowal. Tylko zastanawia mnie to o co pytalem czyli możliwość określania wielkości celu poza tym reszta wygląda obiecująco. Chodzi mi tez po glowie e-trac który ma podobno nowszy szybki procesor, gdyby z nim na odpowiednich ustawieniach e-trac byl tak szybki jak XP na filmikach to wzialbym go od razu ale mam obawy że e-trac może nie różnić się zbytnio od SE, za malo na razie opini na ten temat.

pozdrawiam,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 12:11 
Chorąży
Chorąży

Litościwy napisał(a):
Chodzi mi tez po glowie e-trac który ma podobno nowszy szybki procesor, gdyby z nim na odpowiednich ustawieniach e-trac byl tak szybki jak XP na filmikach to wzialbym go od razu ale mam obawy że e-trac może nie różnić się zbytnio od SE, za malo na razie opini na ten temat.

na to że e-trac będzie tak szybki jak XP raczej nie ma co liczyć :(

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]