Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 14:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: ACE 250 - czy aby to jest to?
PostNapisane: wtorek, 9 czerwca 2009, 12:48 
Szeregowy
Szeregowy

Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum także witam wszystkich forumowiczów. Od jakiś paru lat zbieram amatorsko monety i postanowiłem nie tylko kupować na allegro, czy zdobywać od znajomych, ale samodzielnie wyyruszyć w plener w poszukiwaniu nowych zdobyczy. Zdecydowałem się kupić wykrywacz ACE 250 (przeczytałem wszystkie posty na jego temat i wychodzi, że jak dla początkującego jeśli chodzi o monety i inne kolorki jest idealny). Jednak doczytałem się kilku postów nie schlebiających temu wykrywaczowi. I czy wykrywa coś innego niż metale kolorowe?Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat i ewentualne przełamanie moich dylematów. Na allegro znalazłem go z całym wyposażeniem do 1000 zł!Czy gdzieś mogę go kupić taniej? :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 czerwca 2009, 20:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Na początek "to jest to" :) tylko pomyśl ile byś za ten tysiąc monetek kupił ;) używany kupisz za 600zł ,więc jak byś czasem nie złapał bakcyla to byś odsprzedał bez straty ,a na nowym to się zawsze traci.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 czerwca 2009, 20:37 
Weteran
Weteran

miałem kanarka - nie zachwycił (lecz w sumie poszukiwania to mieszania wielu czynników w których szczeście odgrywa niebagatelną rolę) ale rzeczywiście odsprzedałem bez większej straty

szukasz nowego to mozesz np skorzystać z baneru na głównej stronie tego forum :) a może coś innego znajdziesz :)

powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 czerwca 2009, 20:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja już drugi rok latam z kanarkiem i na wyciągał fanciorów :o .Na początek polecam bardzo łatwy w obsłudze ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2009, 23:51 
Szeregowy
Szeregowy

No już chyba się zdecyduje na kanarka!Możę uda mi sie używkę trafić!Dzięki za rade :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2009, 20:47 
Specjalista
Specjalista

Jak dla początkujących jest rewelacyjny sam na takim zaczynałem i powiem szczerze jest nie źle choć przychodzi taki czas że szuka się czegoś lepszego. Ja nadal nie pozbyłem się swojego kanarka mimo kupna nowego sprzętu choć rozważam taka opcje ( jest roczny kupno styczeń 2008 i nie jest styrany a i gwarancja do stycznia 2010 myślę że w kwocie 650 zdołam go zbyć )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2009, 00:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

jest pewna granica w sprzęcie używanym do poszukiwań monet, której przekraczać się nie powinno (chińskie produkcje , inne wynalazki) ACE tej granicy nie przekracza :) nastepny krok , docelowy w monetkach Tesoro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2009, 09:54 
Chorąży
Chorąży

Hej!

ACE150/250 ta seria Garrettowi się udała (zarabia dużo pieniędzy i chyba nie ma zamiaru zrobić czegoś lepszego od GTI2500 :( ) tanie proste skuteczne wykrywacze mają pełno zadowolonych użytkowników z odsprzedaniem nie ma problemu!
prosty lekki wygląda jak zabawka hehe ale jest wart Polecenia na początek jest ok!

ale w Polsce coś innego można kupić chyba zapominamy że można jeszcze kupić używanego Rutusa Solaris- jest na pewno głębszy i to o dużo ma znakomite namierzanie tryb dynamiczny statyczny nawet posiada "mixerka" :1 dostrajanie jest banalnie proste mamy 4 pokrętła które są pod naszą kontrolą wyświetlacz dostarcza też informacje o celu:)

na pewno lepszy od kanarka w podobnej cenie jak jeszcze nie kupiłeś to się zastanów.. jeszcze raz co kupić

:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2009, 11:52 
Plutonowy
Plutonowy

Albo pójść o krok dalej i kupić PROximę :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 czerwca 2009, 18:40 
Generał Broni
Generał Broni

Taaaak, zakup dwa razy droższego sprzętu nazywać krokiem w przód ?? Solaris jest jeszcze w tej cenie, ale Proxima ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 czerwca 2009, 18:25 
Porucznik
Porucznik

reglass napisał(a):
Hej!
ACE150/250 ta seria Garrettowi się udała ...

ACE 150 jest sporo tańszy od 250, ale całkowicie go odradzam. Ja popełniłem ten błąd i za poradą kolegów z tego forum kupiłem właśnie 150.
250 jest wykrywaczem o klasę wyższym i nieproporcjonalnie do różnicy cen lepszym-skuteczniejszym od 150.

ACE, nawet mój (150) jest rewelacyjny na plażę i na pewno go nie zamienię. Ale poza plażą przydał by się nieco lepszy bo dyskryminacja rozdziela sygnały jedynie na 5 kategorii. Efekt jest taki, że musisz kopać wszystkie sygnały ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 czerwca 2009, 23:21 
Generał Broni
Generał Broni

Ja miałem Ace 150 i akurat w tym przypadku kopanie wszystkich sygnałów to jedno dziabnięcie łopatką w ziemi, więc nie ma z tym chyba większego problemu. Brak tylko "ping-ponga", bo czasami trzeba dziurę poszerzać i uporczywie machać garścią gleby przed cewką. Tu właśnie Ace 250 tak jak w obecnie przeze mnie posiadany Fisher F2 ma przewagę w dokładnym namierzaniu. Ale kolejna przewaga Fishera to odrobinę większy zasięg więc tutaj się jakoby opłaca. Ale czy Ace 250 przy 150 to taka rewelacja ?? Śmiem bardzo wątpić. Opowieści o klasie wyższej to chyba w tym przypadku kolego to bzdet.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 czerwca 2009, 23:44 
Główny Administrator
Główny Administrator

Wszystko zależy od tego czy chcesz się bawić czy szukać ?
Ta seria wykrywaczy jest na pewno łatwa w obsłudze lecz działa jedynie w systemie dyskryminacji sygnalizowanej jednotonowymi dźwiękami.
Tonów jest tylko kilka więc w porównaniu z innymi wykrywaczami wyposażonymi w sygnalizację cyfrową o skali od 1 do 99 pozostawia go daleko z tyłu. Dlatego rozróznienie śmiecia od monety jest praktycznie niemożliwe.
Efekt jest taki, że identyfikacja w tej serii sprawdza się tam gdzie sygnał jest czysty niczym nie zakłócony inne zazwyczaj sa pominięte.
Ostatnią niedoskonałością jest brak trybu all metal z sygnałem wiodącym co pozbawia szukającego mozliwości wyłapywania sygnałów na granicy zasięgu.
Jednym zdaniem wykrywacz łatwy w obsłudze ale nie rozwija użytkownika :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 czerwca 2009, 23:48 
Moderator
Moderator

Polecam czerwcowy numer Odkrywcy, gdzie Proscan (dla przypomnienia wybitny elektronik i serwisant wykrywaczy) wraz z Saperem (chyba jedyny w kraju nie poszukiwacz a znajdywacz i do tego oficjalnie pracujący wykrywaczem) opisują profesjonalnie przeprowadzone badania ACE150 i ACE250 z dużą i małą cewką. Zresztą gdybyście sięgali czasami po ten miesięcznik, to byście wiedzieli, że od kilku numerów są zamieszczane artykuły tej spółki odnośnie róznych wykrywaczy. Odnośnie ACE to artykuł Was zaskoczy-in plus. Pozdrawiam, Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 09:36 
Generał Brygady
Generał Brygady

Grzebiuszka napisał(a):
Odnośnie ACE to artykuł Was zaskoczy-in plus. Pozdrawiam, Grzebiuszka
No to może skończy się pogardliwe "obsikiwanie" ;) kanarka przez posiadaczy minelaba,tesoro, fishera...Pozdr. :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]