|
Witam,
mam kilka pytań odnośnie ustawień tego wykrywacza. Z góry dziękuje za podpowiedzi i odpowiedzi ;)
1. Strojenie do gruntu i Threshold.
a. czy to normalne, że "pompując", tuż przy samej ziemi (4-0 cm) sygnał całkowicie cichnie? od +- 4 do 30 cm sygnał wydaje się być właściwy, jednostajny, dostrojony do gruntu.
b. "ledwo słyszalny", właściwy do podjęcia strojenia, ton wiodący znajduje się u mnie na ok. 12 tej. Czy jeśli zacznę stroić na np. 14 tej (znosząc jakoś wyższe natężenie dźwięku) to stroję niewłaściwie?
c. jeśli już "nastroję" na progu słyszalności (czyli u mnie na 12 tej) a potem podkręcę threshold na np. 15 tą to coś ulegnie rozstrojeniu, uzyskam większy zasięg, czy to już będzie superstrojenie?
d. co bardziej powiększa zasięg, podkręcenie threshold, czy sensitivity?
e. co bardziej stabilizuje wykrywacz zmniejszenie nastaw threshold czy zmniejszenie sensitivity?
f. pokrętło nastaw gruntu lekko się chwieje na boki LEKKO inne pokrętła są stabilne w osi, czy to standard?
g. Słuchawki UR 29 Kossa dają efekt lekkiego trzeszczenia mimo to że dzwięk sygnalizujący np. miedziany krążek powinien być idealny nie skrzekliwy, wina słuchawek, czy np. regulacji głośności?
h. mimo wprowadzenia w życie rady "na kamienie magnetyczne, lekko w prawo grunt", niczego tak wdzięcznie się mi dziś nie szukało jak właśnie tych kamieni :)
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
pozdrawiam
|