Teraz jest wtorek, 13 stycznia 2026, 01:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Tesoro De Leon i złoto
PostNapisane: czwartek, 17 grudnia 2009, 11:51 
Podpułkownik
Podpułkownik

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tytułowego wykrywacza.Przed nastaniem mrozów i śniegów zdążyłem tylko sprawdzić go w ogrodzie i raz byłem na krótkim wypadzie w pobliskim lasku.Siedzę więc w domu ,czekam na odwilż podkładam Leonowi różne metale pod sondę i popatruję jak sobie z nimi radzi.I tu moje pytanie.Zauważyłem z przykrością że Leon kiepsko radzi sobie ze złotymi pierścionkami i drobnymi złotymi przedmiotami.To znaczy widzi je ale pokazuje dla nich zakresy tak jak dla żelaza(najczęściej 0-7 rzadziej 10-15).Ciekaw jestem czy wszystkie Tesoro tak mają czy tylko Leony czy tylko mój.Ustawienie dyskryminacji na żelazo sprawia że są dla wykrywacza niewidoczne.Jak to wygląda w terenie?Jak widzi złote monety i medaliki i ew. inne przedmioty złote?Jaki wpływ ma próba złota na odczyty.Czyktoś podzieli się doświadczeniami w tym temacie?Oczywiście próby w domu to nie w polu i może dlatego wskazania na złoto są takie niskie.Być może żelastwo, przewody i instalacje w domu zakłócają prawidłową identyfikację.
Dodam tylko że pod innymi względami Leon wydaje się być naprawdę świetny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2009, 03:51 
Podpułkownik
Podpułkownik

Sprostowanie!!!!
Niestety w wykrywacz znalazł się w "polu rażenia" sprzętu elektronicznego który przegapiłem choć był wielki jak stodoła i stąd błędne wyniki w identyfikacji złota.Po testach w bardziej sprzyjających warunkach wycofuję się całkowicie z tego co napisałem w poprzednim poście.Wskazania są jak najbardziej prawidłowe i poprawnie identyfikują złoto oraz inne metale.Proszę wybaczyć neoficie w temacie Tesoro.
Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Ze względu na dobro szanowanej przez wielu marki sprzętu i jego dystrybutorów proszę o usunięcie tematu.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]