Teraz jest niedziela, 11 stycznia 2026, 19:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: przesiadka z Rutus solaris na coś nowego
PostNapisane: sobota, 26 grudnia 2009, 12:11 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam wszystkich postanowiłem się przesiąść z Rutus solaris na coś nowego z wykrywek głównie chodzi mi o monetki bo nie zbieram grubszej militarki co polecacie do zmiany biorę pod uwage sprzęt minilab , fisher oraz Tesoro może byc sprzęt z używki lub nowy .Kwota jaka mogę wydac na wykrywkę 3 tyś lub trochę więcej .Pozdrawiam czekam na jakieś fajne propozycje wydaje mi się że obecnie jest dobry okres na zakup wykrywki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 grudnia 2009, 12:31 
Generał Broni
Generał Broni

Za te pieniadze z latwoscia kupisz SE Pro, (ja proponuje EXII - wazna dobra kondycja, co mysle w PL nie bedzie problemem i dokupic Pro Coil - taka jak w SE Pro i Etracu), mozesz sie pokusic na F75 badz T2 (bardziej preferowany sprzet), i tyle majac do dyspozycji taka gotowke bralbym tylko te sprzety pod uwage, no jest jeszcze GoldMaxx Mk1 badz Power no i Troy Shadow X5 (bardziej preferowany sprzet) - jesli chodzi o sprzet bez wyswietlacza. Wymienilem tutaj najlepsze monetkowce na rynku i z kasa 3 tysiaczkow kazdy z nich jest w twoim zasiegu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 grudnia 2009, 19:00 
Chorąży
Chorąży

Jak masz dużo siły, to kupuj EX SE Pro :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 grudnia 2009, 19:59 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No właśnie zastanawiam się właśnie nad SE Pro lub F75 i nie moge się do końca zdecydować powiem że nie chodzę za często z wykrywką ale chce mieć dobry sprzęt oże jakies większe szczegóły co do tych wykrywek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 27 grudnia 2009, 20:49 
Chorąży
Chorąży

Z Exem kopiesz duuży dołek, stąd potrzeba siły, myślisz już że duży śmieć, a tu z dna wyskakuje guziczek. Jedno co mnie przeraża to identyfikacja, niby 2 wymiarowa, ale trzeba się wiele nauczyć, poza tym nie wiem jak rozpoznać sreberka od folii, identyczne sygnały. W kwestii szybkości exa to nie ma tragedii.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2009, 00:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No i poczytałem sobie trochę o wykrywkach rożnych producentów i tak mi się wydaje że w moim przypadku nailepszym rozwiązaniem na kolorową drobnicę i monetki będzie zakup Minelab Explorer II z cewką Pro Coil jak doradzili koledzy powyżej tylko trochę boję się z nastawami tego sprzętu czy dam rade myślę że ktoś pomoże .Powiem szczerze że miałem chrapkę na fisherka F75 lub Tesora no ale jakoś mało to popularny sprzęt.No nic będę szukał na allegro EXII z w/w cewką lub jak ktoś ma na zbyciu to proszę na PM.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2009, 00:59 
Generał Broni
Generał Broni

EXII z Pro bedzie ciezko dostac - nikt tego Tobie nie sprzeda. Jedyne co mozesz zrobic to znalezc EXII i dokupic Pro osobno. Z ustawieniami sie nie martw, jak dozyje to pomoge.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2009, 01:43 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

cehaigrek napisał(a):
EXII z Pro bedzie ciezko dostac - nikt tego Tobie nie sprzeda. Jedyne co mozesz zrobic to znalezc EXII i dokupic Pro osobno. Z ustawieniami sie nie martw, jak dozyje to pomoge.

no to jeszcze jedno pytanko czym się różni SE Pro od starszego EXII po założeniu że posiadały by te same cewki?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2009, 02:08 
Generał Broni
Generał Broni

marcelxbox napisał(a):
cehaigrek napisał(a):

no to jeszcze jedno pytanko czym się różni SE Pro od starszego EXII po założeniu że posiadały by te same cewki?

Roznica tkwi w jednym malym szczegole (bardzo istotnym i waznym dlaczego preferuje EXII) , w SE Pro ustawienia Response (ang. "odpowiedz" -ktos kiedys na innym forum przetlumaczyl to jako tryb dokladnej lokalizcji :roll:) "dziela" sie na Response>Normal, Smooth, Long i Pitch Hold. W EXII R>Normal, Audio I, Audio II i Audio III, gdy mozemy mowic o PEWNYCH podobienstwach miedzy nimi to PH i Audio III to zupelnie inne tryby. Ktos kto pracowal z SE wie co sie dzieje w poszczegolnych trybach i jestem w 100% pewien, ze 9/10 poszukiwaczy w kraju uzywa najgorszej opcji tj. Normal. W EXII tryby Audio juz daja odczyt podobny do Smooth (ale znacznie latwiej sie pracuje) na dodatek w Audio III cewka lapie rantem.

OK teraz chwila prawdy o co tak naprawde chodzi:
Procesor w EXII jest wolniejszy, co oznacza wolniejszy w uzyciu, ale daje znacznie lepsza analize celu. I tak jak mowilem Response :ups: :luv . Jak teraz tu siedze przed tym monitorem, moge stanac w szranki (i konkury) z kazdym uzytkownikiem Etraca. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 grudnia 2009, 18:57 
Chorąży
Chorąży

witam, potestowałem 2 dni Ex SE Pro i (nie wiem czy mam rację) ale szybkość reakcji ma tu chyba znaczenie tylko w momencie przesłaniania innym maskującym obiektem. Jeśli przedmiot pożądany leży samodzielnie, jako jeden na ileś metrów^2 to nawet przy dość szybkim przemiataniu złapiemy go. Co innego gdy obok złapiemy na moment jakiegoś gwoździa, sygnał progowy cichnie a czas powrotu do poszukiwań jest dość długi. Nie wiem czy dobrze rozumuję. Proszę o dokładniejsze naświetlenie trybów audio. Jak się to ma w przypadku różnic gdy mamy cienki drucik, folię po cukierku lub minimalną monetkę, cieniutką - sreberko. Wiem że ogólnie dla monetki powinien być bardziej jednolity, stabilny i wyraźniejszy dźwięk, jednak w moim przypadku na razie nie odczuwam żadnych różnic. Jeśli mogę prosić do rozmowy na gg: 4659317, to by było miło.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 3 stycznia 2010, 02:59 
Kapitan
Kapitan

mam pytanko to jaki tryb response jast najodpowiedniejszy do polskich warunków w exII????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 08:26 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dla kogoś,kto ma EXII i z nową cewką faktycznie przesiadka na E-traca może być mało uzasadniona,bo sprzeda tanio i sporo musi dolożyć...ale dla kogoś,kto się nie "przesiada" bez sensu jest szukać EXII...te ustawienia Audio to tylko i wyłącznie kwestia osłuchania i przyzwyczajenia...co do wolniejszego procesora EXII,to faktycznie ma on wielu zwolenników...tyle,że na Zachodzie,a to ma sie nijak do naszych warunków...generalnie wolniejszy procesor to wcale nie zaleta,a E-tracowi wcale nie przeszkadza zarówno szybsze jak i wolniejsze przemiatanie przy odpowiednich ustawieniach....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 12:39 
Generał Broni
Generał Broni

Dla jasnosci ja przesiadlem sie z SE potem Etraca (sprzedane tanio) na EXII (za ktorego dosc duzo zaplacilem) i w tym wypadku watek ekenomiczny nie mial znaczenia ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:08 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

No cóż jest to dowodem na tezę,że to jest dobre dla nas,co nam najbardziej odpowiada :) ...co wcale nie musi oznaczać,że to co pasuje nam jest dobre dla innych :) I o to chodzi...każdy podąża własną drogą kierując się swoimi indywidualnymi preferencjami...Pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]