mivanbazmeg napisał(a):
Znalazłem jak chodziłem z wykrywaczem obudowy od kabli, pomyślałem że można zrobić z nich osłonę. Pytanie brzmi czym to złączyć jak najmniejszym kosztem i żeby było dobre : pod temperaturą skleić, taśmą, klejem jakimś itp. same boki tylko zabezpieczyć, raczej wykrywacz nie będzie gorzej chodził ?
Witam,
Zanim podrzucę pomysł - przywitam się (mój pierwszy post - do tej pory tylko czytałem). Piotrek, od roku biegam z Ace 250 co daje mi sporo radochy. Reasumując: Witam wszystkich !!!.
Wracając do tematu. Ja wziąłem kawałek plexiglasu (grubość ok 2mm) postawiłem na nim cewkę i odrysowałem. Dodałem po obwodzie 2mm (po prostu zwiększyłem obrys) i wyciąłem wiertarką modelarską (końcówką do grawerowania) - chyba tak najszybciej. Na wyciętym obrysie podkleiłem kropelką 3 kawałki (1cm długości, 1-2mm grubości) opasek z tworzywa (takich zaciąganych). Chodziło o to aby piasek który dostanie się pomiedzy cewkę a "podstawkę" nie rysował tej pierwszej. Podstawke z podklejonymi "dystansami" przy pomocy "zaciąganych" pasków z tworzywa przymocowałem do cewki. W zasadzie chodziło mi o ochronę krawędzi zewnętrznej cewki - i tak przechodziłem już cały sezon a cewka jak nowa, natomiast na "osłonce" widać ślady użytkowania.
Pozdrawiam
Piotrek