Teraz jest piątek, 9 stycznia 2026, 11:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Detektor na początek do 300 zł
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 18:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
Poszukuję wykrywacza do 300 zł na allegro jest trochę sprzętu w tym przedziale cenowym lecz niestety nie mam zielonego pojęcia który będzie najlepszy. Jeszcze nigdy nie pracowałem z wykrywaczem. Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc. CoNe

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 18:55 
Kapitan
Kapitan

Proponuje nie odpowiadać :usta Wyszukiwarka jeszcze działa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:01 
Podporucznik
Podporucznik

VCBV napisał(a):

Coz zapewne napisałbym tak jak ty. ale wiem jak czasem ciezko jest samemu cos znalezc. ale chyba lepiej ze ktos napisze posta niz kolega miałby sobie kupic jakiegos zloma bo "niech sobie poszuka w wyszukiwarce".
Tak wiec za ta cene to za bardzo wyboru nie ma. Ale ja bym ci proponowal ktoregos z Garretow ace 150 albo 250. Mylse ze uzywany 150 za 300 kupisz a podobno jest niezly a juz o niebo lepszy od wszelkich MD i SX
POZDRO

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

VCBV napisał(a):

Przeglądałem forum, szukałem poprzez wyszukiwarkę lecz niestety nic nie znalazłem w tym przedziale cenowym, owszem były podane modele wykrywaczy, opisy, recenzje lecz niestety wszystko powyżej kwoty 300zł ...

jakubo01 napisał(a):
Ale ja bym ci proponowal ktoregos z Garretow ace 150 albo 250.

Patrzałem na ace 250 lecz niestety cena bodajże coś koło 700 zł (nie pamiętam dokładnie). Używki nie chciałbym kupować najlepiej nowy wykrywacz z dyskryminacją oraz żeby "mało wiele" się sprawował. Wiem, że w tej kwocie coś dobrego będzie ciężko dostać ale po prostu nie chcę na początek wydawać jakiś kokosów zważywszy na to, że jeszcze nie miałem styczność z tą formą spędzania wolnego czasu ;-).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:14 
Kapitan
Kapitan

Nowy, dobry, 300zł :) wybacz ale to śmieszne. Jak nie masz co robić z wolnym czasem, proponuję ryby :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:22 
Moderator
Moderator

hm, ryby? karta wędkarska- sto parę zł, nowy dobry kij (tani) - coś koło 150- 200 zł, kołowrotek to samo, łojej a linka, przynęty i insze dupsy? nie stykło... 3 stówki?- może siatka na motyle albo nożyk, koszyk, rower i grzyby?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:27 
Generał Broni
Generał Broni

CoNe napisał(a):
Wiem, że w tej kwocie coś dobrego będzie ciężko dostać

Nie tylko ciężko - ale WCALE !
Nie znajdziesz kolego NOWEGO sprzętu za tą kwotę.
No chyba że chcesz coś ze stajni " Made in China " :n
Powodzenia :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:27 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

pitbull napisał(a):
Nowy, dobry, 300zł :) wybacz ale to śmieszne. Jak nie masz co robić z wolnym czasem, proponuję ryby :1

Użyłem zwrotu "mało wiele" a nie że ma być nie wiadomo jakie cudo ;-) a na rybki chodzę - spinninguję i to na pewno nie jest tańszy sport od tego tutaj opisywanego na forum wręcz przeciwnie ;-) .

Pierwszy post
CoNe napisał(a):
Witam
Poszukuję wykrywacza do 300 zł na allegro jest trochę sprzętu w tym przedziale cenowym lecz niestety nie mam zielonego pojęcia który będzie najlepszy.

Także chyba wszystko wiadomo, po prostu na allegro do 300 zł jest trochę wykrywaczy i dlatego poprosiłem was o pomoc w wybraniu najlepszego z tego grona... Pozdrawiam

Ostatnio edytowano piątek, 8 stycznia 2010, 19:42 przez CoNe, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:39 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

eme5 napisał(a):
hm, ryby? karta wędkarska- sto parę zł, nowy dobry kij (tani) - coś koło 150- 200 zł, kołowrotek to samo, łojej a linka, przynęty i insze dupsy? nie stykło... 3 stówki?- może siatka na motyle albo nożyk, koszyk, rower i grzyby?

Sama karta to wydatek prawie 400 zł na sezon ;-) Widzę, że według Was najlepiej kupić wykrywacz za 5 tys zł nie mając żadnego rozeznania w tym "sporcie" Panowie spokojnie, na początek po woli zobaczymy czy się spodoba "hobby" - wyrobimy sobie jakieś zdanie o wykrywaczu i przerzucamy się na jakiś lepszy... Ale widzę, że większość tego nie rozumie, jakieś plujące jadem odpowiedzi, ludzie ja Wam wszystkiego z ziemi nie wykopie... Po prostu chcę zobaczyć "jak to jest" pobiegać z wykrywaczem. Ale widzę, że na tym forum nie uzyskam pomocy. Mimo wszystko pozdrawiam i życzę najlepszego ;-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 19:43 
Podpułkownik
Podpułkownik

A ja odpowiem.Głównie dlatego że nowa osoba bez doświadczenia może po prostu nie zrozumieć specyficznego nazewnictwa i slangu panującego na forach(np. kanarek,piszczałka,statyk,dynamik itp.).
A jeśli chodzi o meritum sprawy to dobrze by było gdybyś określił z grubsza co cię bardziej interesuje.Czy np.guziki,monety,biżuteria i wszystko co nazywamy ogólnie kolorową drobnicą czy też bardziej militaria i żelastwo?
Niestety 300 zł. to trochę mało na jakiś solidny sprzęt a chińskiego badziewia radzę nie kupować.Według mnie minimalna kwota jaką trzeba zainwestować w sprzęt który nie zrazi do szukania 500-700 zł.
Możesz wtedy pomyśleć np. o
Garrett ACE150 lub lepiej ACE250 nawet używane bo to sprzęt mało awaryjny oraz prosty w obsłudze i skuteczny posiada bardzo potrzebną dyskryminację .Przy ograniczonym budżecie na początek świetny wybór.Głownie na kolorową drobnicę ale nie tylko.
Do 300 zł alternatywą wg. mnie jest tylko złożony i gotowy do użycia Jabel.Prosty o dość dobrym zasięgu ale bez dyskryminacji ,słaby na kolorową drobnicę,głownie skierowany na żelastwo.Nie polecam na początek bo nakopiesz się dziur za każdym żelaznym gwoździkiem,śrubką,kawałkiem rdzy.
W cenie do 700 zł są jeszcze chyba jakieś wykrywacze Armand ale w przeciwieństwie do wyżej opisanych nie miałem z nimi do czynienia.Może ktoś z kolegów je poleci.
I tu właściwie kończy się wybór bo wszystkie oferty typu PROFESJONALNY WYKRYWACZ METALI MD-3006 możesz sobie od razu odpuścić.Polecam przeczytanie działu Sprzęt i zapoznanie się z podstawową terminologią.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 20:11 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki SynGolluma za przejrzystą odpowiedź. Przede wszystkim wykrywacz miałby głównie służyć do poszukiwania monet oraz innego typu drobnicy choć wiadomo jak trafi się coś innego fajnie byłoby to również wykopać ;-) Na wykrywaczach się nie znam dlatego poprosiłem Was o radę, do dzisiaj rana byłem zdecydowany na ten wykrywacz http://www.allegro.pl/item866028125_wyk ... cd_fv.html
rozmawiałem telefonicznie ze sprzedawcą i zapewnił mnie, że to jest dobry sprzęt co się okazuję najwidoczniej bzdurą niestety... Także raczej zdecyduję się na sprzęt proponowany przez Was czyli Garrett ACE 250 http://www.allegro.pl/item875090731_wyk ... atisy.html chyba że macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam CoNe

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:06 
Moderator
Moderator

za 400 kupisz Rutusa Ultre2 to lepsza alternatywa niż ac150,sprzęcik prosty ale niezawodny i bardzo przyzwoity :1 i co najważniejsze uniwersalny(radze Ci poczytać o nim na forach)Wszelkiej maści chińskie"wykrywacze" można sobie wsadzić w......wiesz gdzie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:07 
Moderator
Moderator

Wybacz, ale złośliwości pojawiły się chociażby dlatego że wystarczyłoby dokładnie przejrzeć ten dział (choćby podklejone viewtopic.php?t=44759&postdays=0&postorder=asc&start=0 ) a miałoby się już jakiekolwiek rozeznanie co do rynku. Również na temat chińskich wynalazków, w tym właśnie dziale pojawia się co najmniej kilka postów pytających o to to w miesiącu.
Karta PZW za 400? A, chyba że na odc. górskich.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:18 
Podpułkownik
Podpułkownik

Słuszny wybór CoNe.Jeśli się zdecydujesz na tego ACE to zwróć uwagę aby w komplecie była osłona sondy.To taka plastikowa nakładka chroni przed uszkodzeniem jak rąbniesz przypadkiem w kamień lub pniak.Nie jest niezbędna ale bez niej trzeba o wiele bardziej uważać (baner tego samego sklepu co na Alledrogo masz na stronie głównej PS). Do tego polecam nawet najprostsze słuchawki z regulacją głośności (ja używałem takich za 12zł na kabłąku) bo odgłosy wykrywki są słyszalne nawet w sąsiednim województwie :) Zresztą jak ją będziesz miał to się szybko zorientujesz o co chodzi.
Na forach jest mnóstwo na temat ACE 150/250 czyli popularnego kanarka więc właściwie wszystko co na ten temat można napisać już zostało napisane.
Od siebie dodam że ze swojego ACE250 jestem bardzo zadowolony i dopiero niedawno przesiadłem się na coś lepszego a kanarka przygarnęła żona i też go bardzo lubi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 stycznia 2010, 21:26 
Moderator
Moderator

Sorry za :offf ale dodatki do tego ac250 z linku mnie wywaliły :jump cytat"W zestawie: baterie, instrukcja obsługi w języku polskim, miarka, płaszcz przeciw deszczowy, znaczek Garrett i klips do papieru z magnesem, długopis i duży klips do papieru"Bardzo przydatne zwłaszcza klip do papieru.....hahaha

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]