Teraz jest sobota, 2 maja 2026, 00:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Przechodzi ludzkie pojęcie
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 17:21 
Major
Major

Aby być na fali, systematycznie przeglądam wszelkie dostępne bazy patentowe. Znalazłem parę kwiatków np. dwukołowy "wozik" do wożenia normalnej sondy nad siemią. Szelki do noszenia wykrywacza. Jeden kolega (świeżoupieczony właściciel Explorera) kazał nawet żonie uszyć coś w tym rodzaju. I co? Cały wieczór się męczyła i chyba będzie musiała w tym chodzić sama :)
Wszystko przeszedł jednak jeszcze inny patent. W pierwszej wersji polega on na tym, że wysięgnik sondy jest umieszczony na spiralnej sprężynie i wystarczy go rozmachać, a reszta działa na zasadzie wahadła. Tylko sobie idziesz a sonda to w lewo, to w prawo. Autor jednak na tym nie poprzestał. Zaproponował wersję rozwojową. Należy zamontować do przegubu motorczyk elektryczny wraz z mimośrodem. Wówczas wystarczy tylko trzymać wykrywacz a sonda sama się będzie machała. Nie zwróciłem uwagi czy jest regulator obrotów oraz śruba zmiany skoku mimośrodu.
Po prostu kawał patentu :jump
Mrand

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 17:45 
Major
Major

Od pół godziny nie mogę się uspokoić ze śmiechu gdy zobaczyłem ruską gasmaskę dla konia w dziale Militaria ! Mrand
:jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 18:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Parę z tych pomysłów pokazało się parę lat temu w Treasure Hunting i było to pół żarem pół serio. Jak życie uczy, najbardziej zwariowane wynalazki z czasem mogą stać się faktem, a najlepszy przykład to szkice Leonardo da Vinci. Wszyscy czekamy z niecierpliwością kiedy wykrywaczem nie będzie trzeba machać, a będzie sondował pas o szerokości np. 2 metrów.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]