MacRyba napisał(a):
[...]chcialbym zaproponowac usprawnienie tego forum - a o to chyba chodzilo autorowi poprzedniego tematu.
Chwala Ci za to, ze myslisz o usprawienieniach, ale ten pomysl to niebezpieczny niewypal.
Cytuj:
Wpisy do takiego watku bylyby tylko dozwolone dla posiadaczy tego konkretnego sprzetu i sluzylyby przedstawieniu doswiadczen w uzywaniu tego sprzetu. [...] Dla przykladu ja wiem ze moj wykrywacz na militaria sie nie nadaje i nie mam problemu z czytaniem czy pisaniem o tym na forum. Mam natomiast swoje zdanie o osobie, ktora twierdzi ze jego wykrywacz X jest lepszy bo uzywal explorera pare razy itp itd. Jak tak twierdzi niech sobie pieje na swoim forum.
Wybacz, ale dla mnie to wyglada, jak gdybys nie chcial dyskusji, tylko przyznania racji. Taki dzial bylby jednym wielkim polem walki, poniewaz jak sadzisz, jakie beda reakcje poszukiwacza, gdy przeczyta Twoja argumentacje "jak tak twierdzisz to piej sobie na innym forum"? Abstrahu.jac od faktu, ze natychmiast pojawi sie 4 innych uzytkownikow i kazdy bedzie mial inna wizje i ...osiagi. To bedzie jedna wielka tluczka.
Cytuj:
- nie bedzie ostrej wymiany zdan typu 'twoj sprzet jest do d..y'
O nie, bedzie "jesli nie masz takich osiagow, tzn. ze nic Ci do explorera, fuszerze, won do jednopokretlowego xxx"
Cytuj:
- aktywnosc na watku moze swiadczyc jak popularny jest to sprzet (ale nie musi)
... Albo jak bardzo uwazany jest za badziewie. Albo bedzie to dzielem przypadku. Albo...
Cytuj:
- watek bedzie ciekawy nie tylko dla poszukujacych sprzetu ale rowniez posiadaczy, bo bedzie sluzyl wymianie doswiadczen
O tak. A uzytkownik sprzetu XY wpadnie w dyskusje piszac "nie masz racji, bo wlasnie ta a ta funkcja jest do d..., mialem ten wykrywacz i nic nim nie znalazlem, a kolega ktory szedl za mna..." i bedzie znowu syf.
Cytuj:
- "chwalenie sie" bedzie swiadczylo o tym co posiadacz danego sprzetu uwaza za osiagniecie, co przez analize i porownania bedzie podstawa do nabycia opini o srednich osiagach, niekoniecznie ta opinina powinna byc prezentowana.
No to jak nie ma byc prezentowana...
Nie zrozum mnie zle, ciesze sie, ze myslisz nad rozwiazaniami, lecz ten jest w/g mnie nie najlepszy... :(
proscan napisał(a):
Na innych forach często widuję rozdział na podgrupy dotyczące konkretnego producenta a nawet konkretnego wykrywacza. Zapewne ogranicza to pyskówki, ale w naszych warunkach i tak ich nie unikniemy.
Mozemy zrobic taki podzial, lecz tak jak pisze ProScan, trudno mi sobie wyobrazic, aby zmienilo to cos...
Pozdrawiam serdecznie
Bacchus