Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 07:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Taktyk PI
PostNapisane: czwartek, 7 października 2010, 13:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pojawiły się na Allegro (cena dziwna bo oficjalnie miał kosztować 1200zł), ktoś już zdążył testować?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Taktyk PI
PostNapisane: czwartek, 7 października 2010, 14:58 
Generał Broni
Generał Broni

Do tej pory brak jakichkolwiek ocen i wypowiedzi nt tego nowego cuda.
W sprzedaży od początku września - do tej pory ani jednego tematu z nim związanego.
Ciekawe....

PS> Cena podawana była na forum Odk na poziomie 1059.00 zł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 października 2010, 17:49 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Niestety z powodu wiatru nie udało się nam dzisiaj nakręcić sensownego materiału, który moglibyśmy wam przedstawić. Przedsmak materiału tutaj:

(link do materiału usunąłem)

Zasięg dla pudełka metalowego o średnicy 70 mm to dobre 90 cm. w trybie motion.

To wszystko w warunkach dużych zakłóceń, bez nich można uzyskać znacznie lepsza czułość, 2-3 stuki na sekundę – zasięg jest wtedy o 5 -10 cm lepszy.

W weekend planujemy mała eskapadę na łęgi w naszej okolicy, a w przyszłym tygodniu na kilka obiecujących miejscówek „oder-warten-bogen” w Polsce – jeśli pogoda pozwoli zamieścimy materiał na YouTube, na naszym adresie.

Pozdrawiam

Taktyk

Ostatnio edytowano sobota, 9 października 2010, 09:00 przez Taktyk, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 października 2010, 18:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Zasięg dla pudełka metalowego o średnicy 70 mm to dobre 90 cm. w trybie motion.

Teraz to już wiadomo dlaczego cena została tak wybita w góre.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 października 2010, 19:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Z filmiku niewiele wynika, czekamy na coś lepszego. Czy ciągłe resety to wynik zakłóceń panujacych w pomieszczeniu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 października 2010, 05:24 
Moderator
Moderator

Taktyk, życzę Ci dobrze. Naprawdę.
Ale przy takiej "reklamie" pociągniesz jakieś pół roku i Twój wykrywacz zacumuje obok Hardego, w Zatoce Zapomnienia.
Nie dość, że znacznie przekroczyłeś deklarowaną wcześniej cenę, to jeszcze topisz swój projekt wysyłając w świat taki mierny filmik. Po co? Przecież z tego filmu niczego się nie dowiadujemy.
Nawet oferta na Allegro podana jest w sposób absolutnie nierynkowy. Opis przekopiowany ze strony WWW, wrzucony na surowo w wielkie, trudne do przeczytania bloczysko.
Strasznie to zalatuje amatorszczyzną.
Zastanawiałem się nad kupnem Twojego wykrywacza, bo nie ukrywam, podobało mi się solidne podejście do tematu. Ale teraz to wrażenie znacznie osłabło. Dlatego poczekam, poobserwuję.. I myślę, że nie tylko ja.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 9 października 2010, 08:59 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam,

Tak jak już gdzieś pisałem to była cena promocyjna – teraz jest ta właściwa i nadal dobra.

Film usunąłem – jak nakręcimy jakiś sensowny materiał instruktażowy to podam linki.

Co można napisać więcej na aukcji internetowej poza tym co zostało już napisane na stronie internetowej?

Postaramy się nie zniknąć jak Hardy – choć z tego co wiem on ciągle aktualizuje swoją stronę.

Pozdrawiam
Taktyk

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 października 2010, 21:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

tara napisał(a):
Nawet oferta na Allegro podana jest w sposób absolutnie nierynkowy

Dokładnie, czytać się tego nie da. Przeciętniego użytkownika (kupca) interesuje jaki jest zasięg na typowe przedmioty (bagnet, klamra), a nie jakie ekranowanie ma cewka. Poza tym jaka promocja, od kiedy i kiedy się skończyła? Wykrywacz jest dostepny od niedawna więc chyba bardzo to była szybka i cicha promocja.
Z Hardym walczyliśmy bardzo długo by pokazł swój sprzęt. Sprzedał jeden na próbę, dał namiary do kogoś kto to ma w naszej oklicy itp. Nie było opcji, nie dało sie dogadać... Sprzęt do stestowania tylko pod Warszawą, gdzie jest zgoła odmienna gleba niż u nas i do przejechania 400 kilometów. Strona aktalizowana i bardzo ładna, ale to chyba tylko tyle jeśli chodzi o ten wykrywacz... Dziwne podejscie marketingowe, albo po prostu nastawił się na rynek saperski, który nie marudzi jak poszukiwacze i ma trochę inne wymagania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 08:04 
Moderator
Moderator

Haha!
Hardy to było to... walczyłem kilka dni z kupnem wykrywacza i już prawie sie udało, już miałem przelać pieniądze już go prawie miałem...ale zadzwoniłem i zadałem jedno niewygodne pytanie...nie było żadnej możliwości zwrotu zakupionego towaru - ŻADNEJ! Brak gwarancji, rękojmi czegokolwiek. Nie mogłem odesłać nawet nowego nieużywanego wykrywacza (gdyby mi się np wygląd nie spodobał) nawet dzień po zakupie. Pan uprzejmie (bardzo) odparł że jak chcę sobie wszystko sprawdzić to zaprasza pod Warszawę, a jak się nie podobają warunki sprzedaży to mogę przecież kupić każdy inny wykrywacz. Rewelacyjny marketing i podejście do klienta ;) Ale że trochę zbaczamy z toru bo nie o Hardym przecież tu mowa chciałem napisać że nie ma dobrego PI w Polsce i jeśli Taktyk zawali sprawę jak wspominany Hardy może sporo stracić na starcie. Niby sprzęt w sprzedaży od 1,5 miesiąca ale nie ma testów, opinii itp. Reklama także kiepska, między innymi wspomniany tragiczny film z testowania czułego wykrywacza w domu na biurku w silnym polu elektromagnetycznym i "okrutna" aukcja na allegro nie przyciągnie klientów... O cenie nie wspomnę, rynek sam wyceni. Chciałbym aby to naprawdę DZIAŁAŁO, ale jak np Renald patrzę na to wszystko trochę sceptycznie.

Trzymam kciuki i pozdrawiam! :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 12:43 
Podporucznik
Podporucznik

Maciek, to musiało być dawno, bo w UE masz prawo odesłać towar zakupiony zdalnie (zamówienie telefoniczne lub internetowe), do sklepu w ciągu 10 dni od zakupu. POD WARUNKIEM że nie nosi jakichkolwiek śladów używania. A więc na dobrą sprawę nie możesz wykrywacza wypróbować w terenie, bo każda ryska powoduje że tracisz prawo do zwrotu, nie mówiąc już o usuwaniu zabezpieczeń transportowych czy rozrywaniu fabrycznie zapieczonych blistrów. Sprzęt musi wrócić do sprzedawcy dokładnie w takim stanie w jakim go odebrałeś, aby następny klient dostał go bez żadnych wad.
Tak więc, jeśli sprzedawca Ci odmówił tego prawa, to znaczy że złamał prawo ALBO sprzedawał swój towar na lewo (zadanie bojowe dla US). Do każdego towaru musi być dołączona faktura lub rachunek uproszczony, ewentualnie w postaci wydruku z kasy fiskalnej. W przeciwnym razie jako nabywca nie masz żadnych praw i nikomu nie udowodnisz, że od niego kupiłeś, a sam sprzedawca staje się wdzięcznym obiektem postępowania karnego skarbowego.

Żaden sprzedawca lub sklep NIE MOŻE zmniejszyć Twoich praw jako konsumenta. Czyli, możesz przystać na warunki, że "nie przyjmujemy zwrotów" a potem i tak odesłać, i racja jest po Twojej stronie. Sprzedawca lub sklep może jedynie podnieść standard świadczeń, np przez wydłużenie gwarancji, co się często dzieje.
Warto też pamiętać, że producent w UE ma OBOWIĄZEK zapewnienia serwisu pogwarancyjnego przez 7 (SIEDEM) lat od chwili sprzedaży urządzenia. Odmowy czegoś takiego, bo np producent istniał tylko 3 lata, albo się znudził i zajął czymś innym, można skutecznie dochodzić na drodze sądowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 13:23 
Moderator
Moderator

Brzęczyszczykiewicz to co napisałeś doskonale wiem gdyż często poruszam się w tym temacie. Żeby ciebie zdziwić sytuacja miała miejsce na początku roku : :roll: tak więc zostawiam to bez komentarza, ale nie będę wnikał w szczegóły. Jaka jest sprzedaż tego wykrywacza to każdy kto choć trochę siedzi w temacie sam widzi...Sprzęt istnieje tylko na stronie www, a na 38 milionowy kraj widziało go na oczy i podzieliło się opinią od jednej do dwóch osób w przeciągu czterech może pięciu lat. Słowo "dramat" w tym wypadku jest bardzo delikatnym określeniem. Nie zbaczajmy z tematu. Dowiedzmy się czegoś więcej o Taktyku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 października 2010, 21:10 
Podporucznik
Podporucznik

Ja już straciłem nadzieję, że uzyskam konkretną odpowiedź na moje "kłopotliwe" pytanie, kilka razy powtarzane. Choć brak odpowiedzi też jest wymowny... :8)

Myślę, że wiedza o 7 letnim obowiązku serwisowym, nie jest powszechna wśród użytkowników różnych urządzeń.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 października 2010, 11:29 
Moderator
Moderator

A mam pytanie bo nie bardzo mogę sobie z tym poradzić. Po co w wykrywaczu na militaria typu PI tryb ruchomy Motion?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 października 2010, 15:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zastanawiam się jak duży jest spadek zasięgu przy dyskryminacji wielkościowej gdy wycinane są łuski. Wiadomo, że są pobojowiska w naszym kraju gdzie nie da się wykopywać praktycznie każdego sygnału. W Pi, które znam spadek ten jest drastyczny i myślę, że jakaś prymitywna identyfikacja w stylu kolor-nie kolor była by w tym przypadku niezbędna. Lubię wiedzieć kiedy mam łuskę pod cewką i w moim prymitywnym Piku się to sprawdza. Nadal czekamy na konkrety, niech coś się ruszy w końcu w temacie, zima idzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 10:12 
Generał Broni
Generał Broni

Kiedy będą zamieszczone te filmy ?? Już tydzień minął i nic...
Testów z plaży również jak nie było tak nie ma już ponad 1 i 1/2 miesiąca...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]