Teraz jest wtorek, 19 sierpnia 2025, 00:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GARRETT GTI 2500 osiągi na dynamiku??
PostNapisane: piątek, 12 marca 2010, 21:55 
Sierżant
Sierżant

Kto Wie jakie ma osiągi na standardowej cewce? głównie skierowane do posiadaczy.. . nie chodzi mi o monetki bo są już w internecie ale na większe znaleziska. ale tylko kolorowe np puszka garnek ..wazon cokolwiek większego od sprzączki od pasa .. na wyborczych parametrach też miło było... rozważam nad kupnem... mam kanarka 150 i go kocham..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 12:06 
Generał Broni
Generał Broni

witam.na dynamiku w gti2500,nie spodziewaj się,dużo większego zasięgu .zasięg będzie większy o zaledwie albo aż,kilka cm.natomiast tryb statyczny,to jest wielka sprawa.po namierzeniu fanta w trybie statycznym,przechodzę na dyskryminację,jeżeli nie ma sygnału to zbieram warstwę ziemi.powtarzam to aż do skutku.czym większy fant,tym głębiej można go zlokalizować.życzę głębokich dołów i czegoś na dnie wykopu. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 13:22 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Przez 2 lata śmigałem z ACE-250. Kupiłem GTI2500 i szczerze to się zawiodłem. Jeśli chodzi o zasięg na dynamiku to wg mnie różnica wynosi kilkanaście %. Jeśli cena GTI miałaby iść w parze z tym co "potrafi" w porównaniu z kanarkiem to GTI powinien kosztować nie więcej jak 1500zł.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 13:50 
Sierżant
Sierżant

a na statyku jaki ma zasięg jeżeli chodzi o większe przedmioty???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 16:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja nastawiam się na drobnicę i na statyku nie szukam. Szczerze to statyk w GTI to dla mnie czarna magia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2010, 21:09 
Generał Broni
Generał Broni

witam.f14-mówisz że statyk to czarna magia.jaka tam magia.włącz wykrywacz,dostrój do gruntu[instrukcja] i do roboty!zwracaj uwagę nie tylko na wyrażne sygnały,ale też na zanik dżwięku sygnału wiodącego[tresold],te zaniki dżwieku to znak że coś jest pod sondą.jest to albo mały fant lub coś na wiekszej głębokości. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 10:57 
Sierżant
Sierżant

ale w dalszym ciągu nie-znam jego możliwości jeżeli chodzi o zasięg :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 11:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

poproś kalege z forum, który ma gti 2500 i umie się nim posługiwać o wypodzik w teran. myślę ,że pisać można dużo, ale nie ma to jak praktyka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 12:57 
Podporucznik
Podporucznik

f14 napisał(a):
Przez 2 lata śmigałem z ACE-250.

Jeśli cena GTI miałaby iść w parze z tym co "potrafi" w porównaniu z kanarkiem to GTI powinien kosztować nie więcej jak 1500zł.

No i doskonale, za takie pieniadze spoko da sie kupic lekko uzywane GTI-1500 lub GTP-1350, ktore nie maja statyka i sa mocniejsze od ACE, a dodatkowo pokaza wielkosc znaleziska :1
Po co kupowales GTI-2500 jesli nie uzywasz statyka ?
Po prostu zaplaciles wylacznie za jego posiadanie, to juz rozsadniej bylo kupic cos z dwu pozostalych wymienionych przeze mnie Garrettow. Kupiles sobie, po prostu, sprzet ktory przerosl Twoje mozliwosci uzytkowania i stad to poczucie rozczarowania.
Ja po ACE wlasnie, przesiadlem sie na GTP- 1350, postep jest ogromny, i jesli wyraznie poczuje ze brak mi statyka to dopiero wtedy rozwaze zakup GTI-2500.
Tak na marginesie to GTP-1350 jest jakis malo znany w Polsce czemu sie dziwie bo to, jak z moich dotychczasowych doswiadczen wynika, bardzo zacna wykrywka nie az tak wiele wymagajaca od operatora. Zaczac, z dobrymi skutkami, mozna z marszu a potem juz tylko rozwijac wzajemne porozumienie.
Ale plusem tego ze malo znany sa wyjatkowo korzystne dla kupujacego ceny uzywek :)
Rozwaz powyzsze zanim zdecydujesz sie na zakup GTI-2500 zebys nie dolaczyl do grona "zawiedzionych" :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 13:23 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Cpt. Nemo napisał(a):
Tak na marginesie to GTP-1350 jest jakis malo znany w Polsce czemu sie dziwie bo to, jak z moich dotychczasowych doswiadczen wynika, bardzo zacna wykrywka nie az tak wiele wymagajaca od operatora. Zaczac, z dobrymi skutkami, mozna z marszu a potem juz tylko rozwijac wzajemne porozumienie.
Ale plusem tego ze malo znany sa wyjatkowo korzystne dla kupujacego ceny uzywek :)
Rozwaz powyzsze zanim zdecydujesz sie na zakup GTI-2500 zebys nie dolaczyl do grona "zawiedzionych" :)

Witam. Jako świeżo upieczony posiadacz GTP (wcześniej Kanarek) też się zastanawiam czy się na nim nie zawiodę, ale mam prośbę do Cpt. Nemo, o jakieś sprawdzone porady odnośnie ustawień oraz działania sprzętu w terenie. Fakt faktem, że jest to mało popularny sprzęt a fajnie by było posłuchać doświadczonych jego użytkowników zanim sezon rozpocznie się na dobre. Pozdrawiam. snorll:)

Ps. Przepraszam za offtopic.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 14:17 
Podporucznik
Podporucznik

snorll napisał(a):
ale mam prośbę do Cpt. Nemo, o jakieś sprawdzone porady odnośnie ustawień oraz działania sprzętu w terenie. Fakt faktem, że jest to mało popularny sprzęt a fajnie by było posłuchać doświadczonych jego użytkowników

Che, che :)
Mysle ze w tym watku to nie przeszkodzi. Ja mam kumpla ktory juz drugi rok chodzi z GTI 2500, tez przesiadl sie z ACE-250 i na poczatku narzekal ze nie moze sie polapac w sygnalach i wykrywka czasem "zyje swoim zyciem". Na spacerki chodzimy sobie razem zima/lato w mrozy tez. Ja GTP-1350 kupilem w srodku zimy kiedy byly najwieksze mrozy i najdluzej do wiosny za to ceny calkiem przyjemne.
Czemu GTP ?
Bo po pierwsze uznalem iz statyk mi nie potrzebny chwilowo, a po drugie obydwa wykrywacze serii GTI potrzebuja specjalnych ( drozszych ) cewek zeby prawidlowo okreslic glebokosc zalegania przedmiotu. GTP pojedzie praktycznie na cewkach ACE, na cewkach od rodziny GTA itp. co pozwala na nieco mniejsze wydatki. Kolejna i nie bagatelna sprawa byla bardzo atrakcyjna cena, za przyrzad z dwoma cewkami nieco uzywany, jedna cewka gantz nowka dalem 1250zl. co bylo dla mnie bardzo korzystne. Wczesniej moglem miec GTI-1500 za 1350zl. ale gole a poza tym ja chcialem jednak GTP, myslac o zebraniu biblioteczki cewek :)
Z racji pory zakupu doswiadczenia mam niewielkie ale jakies tam sa :)
W zime mroz mu w pracy nie przeszkadza, snieg tez go nie zabija, regulacja glosnosci i podswietlenie ekranu jest nie do pogardzenia i to byl jeden z wazniejszych powodow dla ktorych szukalem nastepcy ACE. Moja wykrywka pracuje stabilnie glebokosc wydaje sie wieksza niz w ACE i to w sposob zauwazalny, okreslanie rozmiaru, jak na razie, dziala bez pudla - wiem bo poczatkowo dla nauki kopalem wszystko. Dyskryminacja porzadna - nie mam zastrzezen. Tony powiadomien jakby smutniejsze i bardziej przygaszone niz w ACE ale pewnie idzie przywyknac.
Znakomita opcja przelaczania miedzy ostatnimi trybami pracy :) Czesto skaczę miedzy JEWELRY a ZERO za pomoca tylko jednego klawisza i to jest fajne. Szukam na niezasmieconych na zerze a jak znajde przelaczam na kolorek i patrze co to :)
Pierwsze dni warto pochodzic na fabrycznych ustawieniach, no moze z lekka regulacja czulosci. Do teraz nie mam pojecia czemu sluzy sygnal wiodacy wiec ustawiam go na granicy slyszalnosci ale specjalnej wiedzy on dla mnie nie niesie.
Pinpointer precyzyjny ale odnosze wrazenie ze lokalizacja celu idzie mi wolniej niz z ACE, moze to kwestia przywykniecia do troszke innych tonow i to zarowno w brzmieniu jak i czasie trwania. Warto pamietac ze z pinpointera wchodzi sie bezposrednio w graficzny profil celu i widac rozmiary oraz sygnalizacja tonowa sie zmienia na jednotonowa z roznymi dlugosciami trwania dzwiekow, do tej pory jeszcze nie wiem w jakim trybie wole szukac ? Jesli sie chce wrocic do "tone id" trzeba pinpointer raz jeszcze wcisnac.
Nie mialem jeszcze potrzeby wyprobowac duzej cewki DD, teoria i obce praktyki glosza ze znakomita na zmineralizowane grunty i zauwazalnie glebsza, przyjdzie pora to sprawdze.
Waga ?
Ja nie zauwazylem specjalnej roznicy w porownaniu do ACE a silaczem nie jestem lecz raczej kurduplem :) Znakomite wywazenie, i nawet tego zbiorniczka na baterie na pas nie przepinam choc wtedy wykrywka lzejsza os ACE.
Teraz zakupilem do wykrywki bezprzewodowe sluchawki za cale 25zl nowka sztuka :) wiec wyjdzie mi fajny kombajn.

Kolega od GTI-2500 poczatkowo sluzyl mi pomoca i odpowiedziami na moje pytania az wreszcie doszlismy do wniosku ze te wykrywki ( pomijajac tryb statyczny ) sa po prostu identyczne no poza tym ze moja wskazuje 3 rozmiary celu a jego piec z ktorych dwa nie bardzo przydatne w Polsce. Czyli drobinki mniejsze od najmniejszej monetki - w USA chodzilo o drobinki zlota. Oraz jeden rozmiar posredni nie niosacy istotnej informacji.
Glebokosci na ktora dzialaja obie wykrywki sa tez bardzo porownywalne, tam gdzie jeden z nas widzial slaby sygnal dostrzegal go i drugi. Maksymalne zasiegi ? Nie wiem, ani ja ani kolega nie mierzylismy, na polach i tak malo co jest glebiej niz 25cm. W zalesionych miejscach tez nie pora na glebokie wykopki, pomijajac fakt ze glebokie kopanie i militarka nas slabo interesuje, i kolega nawet "rame" czyli ten smieszny zestaw cewek odsprzedal po zakupie GTI-2500 i kilku probach uzycia :)

Wracajac do GTI-2500.
Mozliwosc szukania w trybie statycznym i dopiero po okresleniu miejsca znaleziska i przejscia na dynamik wydaje sie bardzo celowa metoda poszukiwania na GTI-2500 uzywana tez i przez mego kumpla, choc ja nie uwazam jej za szczegolnie powalajaca skutecznoscia, lecz jesli sie do niej przekonam podczas letnich wedrowek to bedzie to jedyna przyczyna dla ktorej moglbym zapragnac troche jednak ciezszego GTI-2500 i porzucil GTP-1350.

Ostatnio edytowano wtorek, 16 marca 2010, 04:00 przez Cpt. Nemo, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 15 marca 2010, 14:42 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam. Serdeczne dzięki Cpt. Nemo za info i poświęcony czas. Podsumowując oby do wiosny :). Pozdrawiam. snorll

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 marca 2010, 17:23 
Sierżant
Sierżant

no i dalej nic się w zakresie zasięgu nie ruszyłem...potrzebne mi tylko maksymalne zasięgi na standardowej cewce... nawet w powietrzu... chłopaki....wiem ze to trudny sprzęt..ja na swoim gareciku znajduje od topora średniowiecznego 13-14 wiek ozdoby z epoki brązu oddałem wszystko konserwacji zabytków i inne takie i dlatego dynamika głównie używał bym na polach i plażach a statyka na łąkach i lasach i w terenach zabudowanych gdzie nie ma posadzki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: zasięgi gti2500
PostNapisane: wtorek, 16 marca 2010, 20:02 
Generał Broni
Generał Broni

witam marwk1440.nikt kto ma gti,nie chce się wychylić,więc moze ja odpowiem.zaznaczam że to mój gti tak ma.na ustawieniach fabrycznych z sondą 9":1 grosz obiegowy-21cm,1 złoty obiegowy-23cm,5 złotych obiegowe-25cm.[tryb bizuteria].po założeniu sondy 12,5",zasięg wzrasta średnio o 5cm.pozdrawiam. :)tu gdzie wpisałem jedynkę,pojawił się kciuk.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 marca 2010, 05:53 
Podporucznik
Podporucznik

http://wwwdark.w.interia.pl/testy.htm#GTI25
Tu masz pewne zestawienie zasiegow, moze sie przyda ?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]