Teraz jest poniedziałek, 29 czerwca 2026, 12:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 grudnia 2004, 12:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

I gdzie ten Spectrum ??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:00 
Zybinek laleczny

To przecież też jest SPECTRUM, lecz EAGLE dziadek XLT !

Na wiosną, na początku sezonu osiagnął by conajmniej ...... zł, ciekaw jestem za ile zostanie teraz sprzedany, zwłaszcza, że nie ma ceny minimalnej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:09 
Szeregowy
Szeregowy

zybinek napisał(a):
To przecież też jest SPECTRUM, lecz EAGLE dziadek XLT !

Na wiosną, na początku sezonu osiagnął by conajmniej ...... zł, ciekaw jestem za ile zostanie teraz sprzedany, zwłaszcza, że nie ma ceny minimalnej.

nie bardzo rozumiem o co chodziło z tym gdzie te spectrum - dałem link do aukcji.

spectrum to tato a nie dziadek xlt. szczerze powiedziawszy 2 tygodnie temu bawiłem się xlt a kumpel miał mojego eagle spectrum, no i jestem zawiedziony xlt niestety. ustawiłem na program beach (1, później 2 od góry) i też czasem mi pokazywał rysunek gwoździa. często wykopywałem otwieracze od puszek ale to chyba normalka. jednak w spectrum na najwyższym programie nie pokazuje gwoździ (czyli po lewej skali). może coś źle robiłem - nie wiem, ale wolałbym nie tracić zaufania do teoretycznie lepszego modelu już na pierwszym spotkaniu. ostateczny wynik był taki, że kumpel znalazł dwa razy więcej drobniaków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:10 
Szeregowy
Szeregowy

RobertsW napisał(a):
I gdzie ten Spectrum ??

aha już jarzę - w temacie Eagle Spectrum, koledze chyba Spectrum kojarzy się wyłącznie z XLT tak?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:47 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

spec napisał(a):
spectrum to tato a nie dziadek xlt. szczerze powiedziawszy 2 tygodnie temu bawiłem się xlt a kumpel miał mojego eagle spectrum, no i jestem zawiedziony xlt niestety. ustawiłem na program beach (1, później 2 od góry) i też czasem mi pokazywał rysunek gwoździa. często wykopywałem otwieracze od puszek ale to chyba normalka. jednak w spectrum na najwyższym programie nie pokazuje gwoździ (czyli po lewej skali). może coś źle robiłem - nie wiem, ale wolałbym nie tracić zaufania do teoretycznie lepszego modelu już na pierwszym spotkaniu. ostateczny wynik był taki, że kumpel znalazł dwa razy więcej drobniaków.

a powiedz mi bo moze to moje wrazenie jak odbierasz szybkosc wyswietlania slupkow w trybie graficznym ? mam porownie eagle - xlt seria e i mimo ze xlt ma duzy wiekszy wyswietlacz to gro powierzchni jest zajete przez bzdetne ikony (mogly by byc 2 x mniejsze ) i mam dziwne wrazenie ze na eaglu szbciej chodzi wyswietlanie slupkow niz na xlt
pozdrawiam
gwene
ps
to nie to ze jestem przyzwyczajony do eagla bo chodze teraz z roznymi wykrywkami nie tylko whitesa :1
acha w spectrum tak samo jak w xlt (minelab nie jest lepszy rowniez ) programy fabryczne sa lekko powiedziawszy do D...:)

Ostatnio edytowano piątek, 31 grudnia 2004, 16:56 przez gwene, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:55 
Zybinek laleczny

Jeśli chodzi o genealogię to po SPECTRUM XLT pojawił się jeszcze Whites XLT Metal Detector Spectrum E-Series oraz WHITES DFX i MXT METAL DETECTOR a więc EAGLE jest co najmniej dziadkiem lub pradziadkiem tej serii wykrywaczy.

Nie umniejsza to jego parametrów, gdyż EAGLE to wyśmienity wykrywacz i w typowych warunkach w niczym nie ustępuje swoim następcą - co nie oznacza, że nie ma wad cechujących pierwsze modele każdej serii produktów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 16:57 
Szeregowy
Szeregowy

gwene napisał(a):
a powiedz mi bo moze to moje wrazenie jak odbierasz szybkosc wyswietlania slupkow w trybie graficznym ? mam porownie eagle - xlt seria e i mimo ze xlt ma duzy wiekszy wyswietlacz to gro powierzchni jest zajete przez bzdetne ikony (mogly by byc 2 x mniejsze ) i mam dziwne wrazenie ze na eaglu szbciej chodzi wyswietlanie slupkow niz na xlt

tego nie wiem - myślałem, że to jest do ustawienia (szybkość). tzn akurat to mi nie przeszkadzało aż tak bardzo. ikonki są całkiem fajnym pomysłem, ale jak się przyzwyczaiłem do napisów, to ciężko się było przyzwyczaić do ikonek. np. ikonka folii była jakaś taka nienaturalna - skapnąłem się dopiero jak faktycznie wyciągnąłem folie. poza tym w ogóle spodziewałem się ignorowania folii na tym programie - to chyba było najbardziej denerwujące - miałem ustawione na beach & jewelry (czy jak tam na xlt to sie nazywa), a pokazuje mi rzeczy jakby było ustawione na relic na eagle spectrum. większy wyświetlacz jest ok tylko jak dla mnie nie wykorzystali go zbyt dobrze.

pytanko - czasem spotykam się tak jak piszesz xlt seria e - czy są xlt innej serii? myślałem, że seria e to seria wykrywaczy profesjonalnych do których wchodzi również eagle spectrum, nie?

Pozdrawiam
Marek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 17:02 
Szeregowy
Szeregowy

zybinek napisał(a):
Jeśli chodzi o genealogię to po SPECTRUM XLT pojawił się jeszcze Whites XLT Metal Detector Spectrum E-Series oraz WHITES DFX i MXT METAL DETECTOR a więc EAGLE jest co najmniej dziadkiem lub pradziadkiem tej serii wykrywaczy.

Nie umniejsza to jego parametrów, gdyż EAGLE to wyśmienity wykrywacz i w typowych warunkach w niczym nie ustępuje swoim następcą - co nie oznacza, że nie ma wad <i>wulgaryzm</i>ących pierwsze modele każdej serii produktów.

najpierw był eagle spectrum, pózniej był xlt (pętla chyba nawet identyczna była), później zrobili pętlą tą brązowa czarną (to ten e-series?), a później był dfx. mxt nie bardzo czytałem jeszcze na ten temat. także jak dla mnie eagle jest dziadkiem dfx, a ojcem xlt. : :D
e-series to tylko nazwa serii wykrywaczy profesjonalnych white'sa - jak się mylę to powiedz. żeby sprzedawali jeszcze eagle to wchodziłby do tej właśnie serii.

co do ustępowania to nie próbowałem dfx, podobno ta podwójna częstotliwość jednak coś daje...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 17:07 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

e series to szybszy i bardziej kontrastowy wyswietlacz ale czy az tak duzo szybszy i kontrasowy od zwyklego xlt to mam mieszane uczucia (nie wiem czy proca jest inna( szybsza czy taka sama ?)
generalnie opcje sa te same poza chyba 2 ktorych eagle nie ma ale one z tego co wyczytalem i zaobserwowalem nie maja wplywu na zasieg
sonda ta sama , koncepcja ta sama i chyba bardzo dobra jesli tluka te modele z modyfikacjami od 15 lat
mxt to raczej bym nie porownywal bo to inna koncepcja i zupelnie inny wykrywka
pozdrawiam
gwene

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 17:16 
Pułkownik
Pułkownik

A to nie jest tak, ze DFX i MXT sa wykrywaczami o calkiem innej budowie w poruwaniu do spectrum eagle i xlt/e??
Z tego co czytalem to XLT i Eagle w niczym istotnym sie nie roznia jesli chodzi o dyskryminacje, zasiegi, itd. Roznica polega na typie obudowy, plytki PCB, wielkosci wyswietlacza, innego zasilania i nieznacznie wagą. "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! eagle ma szybszy wyswietlacz anizeli XLT, dopiero w XLT E poprawili te wade. Dla mnie Eagle, mimo zaawansowanego wieku jest bardzo dobrym wykrywaczem na monety, guziki i inne drobinki.
Pozdrawiam.
karas1979

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2004, 17:16 
Szeregowy
Szeregowy

gwene napisał(a):
e series to szybszy i bardziej kontrastowy wyswietlacz ale czy az tak duzo szybszy i kontrasowy od zwyklego xlt to mam mieszane uczucia (nie wiem czy proca jest inna( szybsza czy taka sama ?)
generalnie opcje sa te same poza chyba 2 ktorych eagle nie ma ale one z tego co wyczytalem i zaobserwowalem nie maja wplywu na zasieg
sonda ta sama , koncepcja ta sama i chyba bardzo dobra jesli tluka te modele z modyfikacjami od 15 lat
mxt to raczej bym nie porownywal bo to inna koncepcja i zupelnie inny wykrywka
pozdrawiam
gwene

no i wszystko już jasne - dzięki.
również się zgadzam, że modyfikacje są minimalne. jednak postaram się spróbować tego dfx'a. korcą mnie te dwie częstotliwości.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 stycznia 2005, 05:27 
Szeregowy
Szeregowy

ktoś może zna odpowiedź na to pytanie?
viewtopic.php?t=9276

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 4 stycznia 2005, 09:43 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
A to nie jest tak, ze DFX i MXT sa wykrywaczami o calkiem innej budowie w poruwaniu do spectrum eagle i xlt/e??

Tak właśnie jest. Z tego co wiem DFX powstawał swoim torem (nie jest kontynuacją XLT) , a MXT (oraz podobny do niego w jakimś sensie GMT) powstawały swoim torem (niezależnie od XLT i DFX).

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]