|
Witam Tego dnia później trafiłem w nowe miejsce, tak ,ze już przy pełni księżyca wychodziły mi fanty i to tylko przy jednym podejściu na długości ok100m i szerokości machnięcia piszczałką .Pewnie jest ich tam więcej ale to na następny weekend I tak : 1-10pf – Niemcy -1925 2- 5pf-Niemcy-1874 3-guzik brązowy – 4-otworowy /otw. wybijane ręcznie/ 4-medal-plakietka „Dzień pracy 1934”- Niemcy 5-fragment naczynia z ołowiu?/ 6,7- guziki aluminiowe trzyotworowe 8- guzik aluminiowy czterootworowy 9-miedziany fragment organek 10,10 a- głowica żelazna /miecz/?/ 11-fr. naczynia w kolorze turkusowym 12-fr.obejmy miedzianej 13-pierścień z brązu o średnicy 18mm 14- fragment naczyńka/?/ z ornamentem liniowym z brązu 15-fr. obejmy stalowej 16- fr. haczyka stalowego kutego 17- fragment ceramiki grafitowej ręcznie lepionej/pradzieje/-znalezione razem z 13 i 14 18—fr. miedzianego elementu Najciekawsze dla mnie to 13,14,17 bo to chyba najstarsze elementy tego zespołu Ponadto wystąpił tu ciekawy kamień nie ujęty w tym spisie ,który opisze w kolejnym poście
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|