Piotr napisał(a):
... A teraz możecie użyć swoich argumentów żeby mnie przekonać.
Jestem zawsze otwarty na mądre głosy...
...
Piotrze, autor założył swój wątek w tej grupie bo prawdopodobnie liczy na szybką weryfikację zdobytych informacji w terenie a tu wszak ma najbliżej.
Krótko mówiąc jak na ten przykład kolega
Ryjec poleci jakieś widły czy łopatę a sprzęt nie będzie spełniał oczekiwań to w tych okolicach szybciej go będzie znaleźć i mu o tym "zakomunikować" niż szukać kogoś po Warmii i Mazurach
Poza tym
pisklaczek jak zauważyłem jako cel grupy podał "porady z różnych dziedzin" a jak wiadomo w tych trudnych nie tylko dla poszukiwaczy czasach wspierać się lepiej na żywo niż wirtualnie a kto wie?... może mimo wszystko znajdą się tu chętni by choć może tysięczny już raz, to jednak pokazywać i tłumaczyć wszystko na nowo
Osoby, które nie chcą, nie muszą nikogo wspierać a i czytać postów w tym wątku również. Wszak podobno każdy forumowicz ma do własnego wątku prawo... kolega
Alnar zbiera na przykład złom, nie kryje się z tym, chce o tym pisać w autorskim wątku a Ty
Piotrze dajesz mu do tego prawo.
pisklaczek ma inną wizję na swój własny ale czyż mamy prawo mu tego bronić? Jakże świat byłby nuuudny gdyby wszyscy byli tacy sami
Wystarczy, żeby
pisklaczek ustalił jakieś zasady np. że nie życzy tu sobie osób, które mieszkają daleko i ciężko by było je "zweryfikować". Raz, że uniknie tym samym porad hord rutusowców i watah deusowców a tym samym ograniczy się w ocenianiu do opinii namacalnych jednostek a wtedy być może będzie szansa, że strony forum będzie zamykał mądrzejszy niż głupszy, co jest rzadkim przypadkiem niestety.
Wykasować co zbędne, nie szanującym wyznaczonych przez autora zasad zagrozić kartkami i niech się wspierają... no może tytuł trochę niefortunny jak na moją interpretację ale zawsze przecież można to zmienić :)