Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 11:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grupa Wrocław-wypady/znaleziska
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 20:58 
kapral riese1968
kapral riese1968

... chłopaki zakopały się chyba na amen w tym gruzie więc korzystając z okazji zanim wstawią następne cuda zamieszczę pamiątkę z zeszłego sezonu, którą się troszku pobawiłem dzisiaj ;)

Cadzik??...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 16 marca 2013, 23:35 
Podporucznik
Podporucznik

A oczywiscie, ze pamietam. To byl zdaje sie pierwszy wypad na to niewielkie poletko ;)
W tym roku tez tam troche pokopiemy, niech sie tylko pogoda zrobi ;)
Reszta priv ;)

A orzełek wyszedl świetnie, te swoje też muszę poczyścić, bo jakoś się jeszcze nimi nie zająłem....

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 marca 2013, 13:31 
Pułkownik
Pułkownik

Z uwagi na to,że piszę na tym forum ostatni raz - oznajmiam,że wszelkie informacje na temat zlotów oraz kontakt ze mną będzie na forum ,,Inne Oblicza Historii,, lub bractwo7gwiazd@vp.pl W związku z licznymi pytaniami o mój blog dla poszukiwaczy - oznajmiam,iż będzie on dostępny już wkrótce i tam najczęściej będziemy się spotykać - pisząc oraz wklejając nasze znaleziska ... Do każdego znajomego wyślę zaproszenie :1
Pozdrawiam i do zobaczenia w terenie
Miro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 20 marca 2013, 23:19 
Chorąży
Chorąży

Witam kolegów z Wrocławia. Ja pochodzę z pod Wrocławia i to ciekawych terenów. Działy się tu różne ,,cuda'' historyczne, wojowali niemiaszki z rusakami. Sporo okopów znalezisk przypadkowych bez wykrywki przez ludków pracójących w polu! A ja chodzę po okopach nastawiony na pewne miejsce z armandem i tylko łuskę trafię po godzinie penetracji! Dołek na dołku wykopany. Pewnie wszystko odkryte :h A po polach nie daleko okopów znalazłem połówkę jakiegoś medalu odznaczenia a tak nawet moneta się nie pojawi. Teren ciekawy a żadnego efektu. Doradzcie coś jak możecie. Dzięki i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:27 
Szeregowy
Szeregowy

Witam wszystkich. Jestem tu nowy :) ale od razu wale z takim pytaniem. Mieszkam od kilku a nawet kilkunastu lat w Niemczech i tylko jak mam okazje rozmawiania ze starymi ludzmi to zawsze rozpytuje o druga wojne. Nie ukrywam ze jestem bardzo zainteresowany historią i genezą II wojny. Podczas kilku rozmów ze starszymi ludzmi , jak sie okazało ich ojcowie byli w Wermachcie albo SS a wiem bo pokazywali zdjecia. Otrzymałem dosyc ciekawe informacje na temat kilku miejsc w polsce, gdzie podczas wycofywania sie wojsk niemieckich Ich ojcowie byli przy ukrywaniu broni i innych cenniejszych rzeczy. U dwóch z nich mogłem nawet ogladnąć mapy które ojcowie im zostawili. Jedna z map była to staraniemiecka mapa z niemieckimi nazwami dosc dobrze zachowana, a druga namalowana recznie i opisana recznie z tyłu jakiegos obrazu. Z ta mialem maly problem bo nie mogłem odczytac miejscowosci tylko duze miast zaznaczone obok.
Dodam ze dostep do tych dokumentów mam przez cały czas bo wykonuje przace drobne remontowe i ogrodnicze u tych ludzi. Powiedzieli ze nic oni niechca i jak bedzie trzeba to pozwola na zrobienie zdjec tych map. Jak myslicie czy warto zając sie bliżej tym czy olac bo juz dawno tego nie ma i szkoda czasu na szukanie tego i czy mozna cos na tym zarobic. Dodam ze nie chodzi mi o wyrok !!! A jesli by juz bylo warto podjac sie tego przedsiewziecia to co jest potrzebne i czy to robic oficjalnie czy nie? Pozdrawiam .
Piszczie na priv. bandziortomasz@wp.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 13:00 
Szeregowy
Szeregowy

witam ponownie
w poprzednim poście zapomniałem dodać iż jestem z okolic wroclawia i z chęcią sam dolaczyl bym do kogoś z kim można pochodzić z wykrywką. Jestem jeszcze laikiem, mam Gareta i kamerę inspekcyjna do przeszukiwania szczelin i dziur. Jak już pisałem mieszkam w Niemczech ale jak ktoś by mnie poinformował o terminach poszukiwań to z chęcią bym przyjechał i się poduczył ok kogoś kto ma więcej pojęcia ode mnie.
bandziortomasz@wp.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 14:33 
Chorąży
Chorąży

Jak wspominałem mieszkam pod Wrocławiem więkrzość gospodarstwa. Jesienią sąsiad postanowił zacząć budowę podpiwniczonego budynku gospodarskiego. Zabudowa jego posesji to dom po niemiecki z wielką stodołą (jak więkrzość posesji w tej wsi) Wynajoł koparke i zaczeli kopać dół pod piwnice właśnie za tą stodołą. Wykopali sporą jamę gzie w trakcie kopania okazało się że natrafili na skład niemieckiej amunicji. Mieli szczęście że w porę dostrzegli zalegające w ziemi pociski. Jest sporo takich miejsc jak opisuje ,,bandziortomasz"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 14:52 
kapral riese1968
kapral riese1968

bandziortomasz priv
bronek79 priv

Ostatnio edytowano niedziela, 24 marca 2013, 15:01 przez riese1968, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 20:21 
Szeregowy
Szeregowy

Witam.
Czy w grupie Wrocław posiada ktoś Georadar, czy tylko wszyscy chodzą z wykrywkami.
Pytam tak z ciekawości gdyż sam dzisiaj widziałem na allegro i zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia. Słyszałem ze to wykrywa nawet 25 m w głąb ziemi i nie tylko. Można nawet podłogę betonową i mur prześwietlić a poza tym dyskryminuje metale oraz odróżnia pcv i drewno głęboko pod ziemią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 20:37 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

bandziortomasz napisał(a):
Witam.
Czy w grupie Wrocław posiada ktoś Georadar, czy tylko wszyscy chodzą z wykrywkami.
Pytam tak z ciekawości gdyż sam dzisiaj widziałem na allegro i zastanawiam się nad kupnem takiego urządzenia. Słyszałem ze to wykrywa nawet 25 m w głąb ziemi i nie tylko. Można nawet podłogę betonową i mur prześwietlić a poza tym dyskryminuje metale oraz odróżnia pcv i drewno głęboko pod ziemią.

Kolego a czytałeś na czym polega szukanie georadarem ,bo zapewniam Ciebie że nie jest to takie proste .Widziałem jak znajomi używali geo,i same wykresy już mnie zastanawiały o co w tym chodzi ,ale wież mi że to nie jest takie proste a zamiast kupować georadar to wole kupić coś innego w podobnej cenie ale niestety pracuję w Polsce i nie jest mnie stać na takie cudo :1 hahahah

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 marca 2013, 10:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

A Olawe albo Jelcz-Laskowice to koledzy reprezentuja?
Wybieram sie na tydzien po swietach pod Jelcz i milo by bylo nawiazac nowe polne znajomosci... B+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 marca 2013, 20:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam cży szukał ktos w okolicach Góry Śląskiej? i w okolicznych wioskach ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 13:10 
Szeregowy
Szeregowy

Witam ja jestem z okolic jelcza i jest tam jeden temat do ruszenia ale nie dla jednego. Po za tym myślę że bez georadaru nic nie zrobimy. Z opowiadań ludzi sądzę że mogło by coś tam być.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 13:13 
Szeregowy
Szeregowy

Dodam że teraz jest to teren prywatny i nie wiem jak to obejść

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 marca 2013, 13:26 
Szeregowy
Szeregowy

Czy słyszał ktoś o starym domu i studni gdzie była ukryta broń i kosztowności. Później ten dom został wysadzony, coś tam było z partyzantką związane. Przypomnę że chodzi o okolice jelcza.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 279 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]