Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 21:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dolnośląska Grupa Cysterska
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 10:50 
Generał Broni
Generał Broni

Siemka Cystersi wczoraj jadąc do wołowa zauważyłem grupę około 5-6 osób penetrującą z wykrywkami łączkę z mapki czy to ktoś z waszmościów kopał?stało tam audi na zagranicznych blachach ale nie zdążyłem zauważyć dokładnie skąd.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 10:58 
Pułkownik
Pułkownik

Nie byliśmy tam wczoraj.Jednakże coraz więcej osób zaczyna odwiedzać nasze strony.Cysterskie ziemie zaczęły ostatnio być modne,choć fantów tu nie przybywa,za to dołków pozostawionych przez ,,odwiedzających" na pewno :( .Cysterskie ziemie są jednak specyficzne i osoby,które ze mną je przemierzają mogą to potwierdzić,iż naprawdę potrzeba dużych starań żeby cokolwiek jeszcze wyciągnąć.Przeczesywane od wielu lat niewiele mają już do zaoferowania poszukiwaczom.Pozdrawiam.P.S.Cystersi w składzie Michał i ja poszukiwali wczoraj Celtów(jak już pisałem wcześniej)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 11:08 
Generał Broni
Generał Broni

Aha i jeszcze spotkałem Caktusa z grupy Sudety z kolegą na występach u was,tak że gęsto się robi tam :) na marginesie ja byłem w pracy i wszystko to dostrzegłem zza szyby ciężarówki :czo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 11:17 
Pułkownik
Pułkownik

To miło,iż koledzy z grupy Sudety nas odwiedzają ;) .Niestety tereny fantodajne są w obecnym czasie zamknięte(uprawy).Mam nadzieję,iż odwiedzający nas nie łamią powszechnie znanych praw poszukiwaczy i nie zabierają ludziom chleba(myślę tu o rolnikach).U nas rolnicy są bardzo sympatyczni i jeśli nie łamiemy zasad bezproblemowo pozwalają uprawiać nasze hobby.Mam nadzieję,iż odwiedzający(nie myślę tu tylko o członkach grupy Sudety),okażą się ludźmi honoru i pozwolą nam na dalszą eksplorację bez wideł w plecach :lol: .Ponieważ sam odwiedzam inne tereny ,,łowieckie",życzę dobrej zabawy odwiedzającym nas Pasjonatom.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 11:21 
Generał Broni
Generał Broni

Święte słowa Alnarze moje pola w koło Jawora tak zgwałcili przyjezdni oraz nowi poszukiwacze że ostatnio rolnik chciał mnie zabić w napadzie wściekłości za dziury i tym samym po siedmiu latach moja symbioza z rolnikami się skończyła prze takich h......i :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 18:26 
Pułkownik
Pułkownik

Nocno-poranna ulewa pokrzyżowała nasze plany wyjazdowe.Nie umiem jednak siedzieć bezczynnie w domu(chyba,że pada).Ponieważ deszcz przestał padać,wybrałem się na przedobiedni spacer w moim ulubionym lesie(znanym co niektórym Cystersom :) ).Las ten był niegdyś przywioskowymi polami,przez które biegła droga z młyna.Teren ten choć mocno oddalony od Cysterskiej siedziby,jak najbardziej do przebiegłych mnichów należał,z racji tego,iż wioska liczyła w tamtych czasach około 300 mieszkańców,posiadała młyn wodny i stawy rybne.Z racji tego musiała do nich należeć,i tak też się stało.Bardzo lubię ten teren,i nie tylko po fanty tam jadę.Odpoczywam w tym jodłowym lesie,i mam czas przemyśleć to i owo ,a fakt,iż zawsze coś wydłubię i to nie ze współczesnego śmietnika,tym bardziej cieszy.Jak widać i tym razem bez szaleństw,ale zawsze coś wydłubałem.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 22:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Guziczki urzędnicze i wojskowe do tego esculap??! i......co to za monetka tam na dole czy to aby nie sreberko? Widzę Piotrek że czasu nie marnowałeś :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2015, 22:31 
Major
Major

Alnar :) byliśmy u Was ale każdy dołek zakopany i urobku też nie tknęliśmy bo tylko lasy. Fajne macie tereny a i moja wyczekiwana monetka wpadła ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 05:37 
Pułkownik
Pułkownik

I to się niezmiernie ceni drogi Cactusie :1 .Wycieczki w inny teren to rzecz nader normalna. .Wdzieczny więc Wam jestem niezmiernie,iż zachowaliście się godnie :1 .Cieszę się,iż udało się trafić poszukiwanego fanta.Być może kiedyś uda nam się spotkać w terenie,czego Wam i sobie życząc pozdrawiam :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 06:10 
Pułkownik
Pułkownik

Sebastian585 napisał(a):
Guziczki urzędnicze i wojskowe do tego esculap??! i......co to za monetka tam na dole czy to aby nie sreberko? Widzę Piotrek że czasu nie marnowałeś :1

Próżnowanie.......to na pewno nie ja.Jednak przez ten deszcz miałem zupełnie inną niedzielę.Spanko do 9-tej,sniadanko z rodzinką :D .Jednak jak tylko przestało kapać musiałem wyskoczyć choć na chwilkę.Fanciki standard,a monetka zajechana,choć wygląda na jakąś krajcarowkę,ale to na pewno miedziak.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 08:55 
Chorąży
Chorąży

ALNAR napisał(a):
Sebastian585 napisał(a):

Próżnowanie.......to na pewno nie ja.Jednak przez ten deszcz miałem zupełnie inną niedzielę.Spanko do 9-tej,sniadanko z rodzinką :D .Jednak jak tylko przestało kapać musiałem wyskoczyć choć na chwilkę.Fanciki standard,a monetka zajechana,choć wygląda na jakąś krajcarowkę,ale to na pewno miedziak.Pozdrawiam.

Co do monety Piotrek to raczej obstawiałbym 1 grosz polski z miedzi krajowej:) Link poniżej

http://wcn.pl/shop/details/15360

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 09:07 
Pułkownik
Pułkownik

Dzięki Rafał za podpowiedź,nawet jej dobrze nie oglądałem,z uwagi na nieczytelny zupełnie awers,odpuściłem.Cieszy mnie ciekawa nabijka z weżem wokoło pala,jeszcze taka mi się nie trafiła.Pozdrawiam.P.S.Podobno szykuje się jakaś pożegnalna bibka :D :luv .Jeśli tak to trzeba będzie dobrą miejscówkę znaleźć,co by się działo ;) .Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 09:45 
Chorąży
Chorąży

W przeciągu najbliższych 2-3 miesięcy opuszczam Dolny Śląsk, wracam w rodzinne strony;)
Zorganizujemy coś na pewno na cysterskim gruncie, jakieś piwko, ognisko, kiełbaski. Jak będziesz w każdym razie zjeżdzał do rodzinki na Podkarpacie na urlop to nie będziesz się musiał zastanawiać nad miejscówkami;p

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 22:04 
Podporucznik
Podporucznik

Sebastian585 napisał(a):
Jest srebro jest impreza :1 Ciekaw jestem tego Michałowego zdjęcia z szabrowania czereśn :lol: i

Witam,

Na wspólnym z Piotrkiem sobotnim wypadzie dreptaliśmy po bardzo przyjemnym piaskowym ugorku. Fant może nie powalał ale dobrych sygnałów nie brakowało więc można powiedzieć, że byliśmy tam jako pierwsi :)
Sebek specjalnie dla Ciebie wrzucam fotkę z konsumpcji celtyckich czereśni. Najlepiej smakują prosto z drzewa :) Piotrek obiecał, że na następnym wypadzie wydoi pasąca się krowę także trzymam za słowo i na pewno nie omieszkam zrobić dobrej fotki :D Jak widać u nas atrakcji i ciekawych plenerów nigdy nie brakuje. Dzięki za wspólne wykopki i pozdrawiam wszystkich Cystersów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 czerwca 2015, 22:22 
Pułkownik
Pułkownik

Z tą krową to lekka przesada,ale byka na pewno wydoję :lol: .Pozdrawiam.P.S.Zapomniałem dodać dorgi Michałku,iż znów możesz mieć s.........ę po Celtyckich czereśniach,ponieważ zamierzam znaleźć wiadomy Ci kosciółek.Może jakiś byczek się po drodze trafi ;) .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 57  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]