Teraz jest piątek, 4 lipca 2025, 19:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 57  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dolnośląska Grupa Cysterska
PostNapisane: wtorek, 18 sierpnia 2015, 22:12 
Szeregowy
Szeregowy

Wiem,że Ojciec się czasowo ,,zawiesił",ale przykro,że tak tu ,,wieje nudą".Wykradłem mu z aparatu zdjęcie weekendowych fanciorów :D :ang .Wrzucę więc tak dla pokrzepienia ducha i co by tu tak pusto nie było(czasem zaglądam na Wasz wątek).Pozdro. :h

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 sierpnia 2015, 20:40 
Pułkownik
Pułkownik

Młody dostał już z łokcia,za wtrącanie się w nie swoje sprawy oraz zakaz samodzielnego odwiedzania forum :) .Przy okazji kilka informacji dla osób,które chciałyby wybierać się na Cysterskie Ziemie,w bliskości opactwa.Teren przy fermie ,,skażony",lepiej nie wchodzić bo od razu :cop .Pole naprzeciw TK dziś zostało obsiane,jeśli pojawią się na nim ,,Pasjonaci",właściciel (porządny chłop),zabroni wchodzić w przyszłości.W obecnym czasie,doradzam raczej,poszukać czegoś w większej odległości od opactwa,zwłaszcza,iż to też były ziemie Cystersów.Mam nadzieję,że będzie jeszcze gdzie pojechać,po resztki :lol: .Pozdrawiam.Ps.Pozdrowienia dla Cadzika i jego Pani. :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 22:18 
Pułkownik
Pułkownik

Na prośbę osób zaprzyjaźnionych,fanty z wczoraj i ,,gościnnego" wypadu dziś.Dziękuję za wspólny czas i pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2015, 13:47 
Pułkownik
Pułkownik

Drogi Przemysławie,oko jak zwykle masz naj. :1 .To z pewnością Krystian,a nie ,,Poldek",jak na szybko pomyślałem.Tak jak prosiłeś wrzucam fotki.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2015, 14:12 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki za fotę Piotrek. Piękna i głęboko wybita monetka no i co najważniejsze to "nasz" Piaścik :h Szkoda, że nadszarpnięta. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 22 sierpnia 2015, 17:03 
Pułkownik
Pułkownik

Wszystko fajnie niby wygląda,liczyłem iż Ty i Andrzej wrzucicie swoje(dla potomnych ;) ).Po wczorajszej rozmowie z kolegą,który jest właścicielem pól na ,,małej Cysterce",stwierdziłem,iż wypada chyba zrezygnować z dalszych poszukiwań na moim terenie.Będę musiał ograniczyć się chyba do dalszych wypadów.Powodem jest to ,iż zamyka się na moim terenie coraz więcej pól,z powodu ,,bydła" jakiego dopuszczają się od jesieni zeszłego roku,nawiedzający te tereny ,,Hunowie".Kolega mój mówił mi,iż tu to jeszcze nie jest tak źle,jak pod Wrocławiem,gdzie jamy i to w obsianym,są większe niż leje po bombach.Przy takim działaniu ,,Hunów",nie ma szansy na dalsze ,,wykopkowanie",ponieważ nawet jeśli rolnika się zna,to argumenty jego są nie do podważenia....,,jeśli pozwolę tobie ,ponieważ cię znam,zobaczą inni i wejdą mi na pole bez pytania".Jest w tym dużo racji,w obecnym czasie rolnicy zaczęli siać rzepak dość wcześnie,przez wzgląd na dopłaty.Niektórzy z nas myślą,iż są to przygotowane do zasiewu,zbronowane pola.Nic bardziej zdrożnego.Tak działo się ubiegłorocznej jesieni,gdzie bandy wygłodniałych fantów ,,Hunów",narobiły spustoszenia na Cysterskich polach (Cysterskie tereny,to nie tylko pola przy miejscowości ,,L").Skutki tych działań odczuwamy w obecnym czasie.Jak tak dalej będzie,to zacznie się nagonka i samo wyciągnięcie z samochodu wykrywacza,spowoduje,że chłop złapie za widły albo na :cop zadzwoni.Chyba czas powrócić do wędki,albo jak niektórzy z tych terenów,pobawić się w fotografa(prawda Jarku :luv ).Smutne to ale prawdziwe.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 sierpnia 2015, 13:40 
Pułkownik
Pułkownik

Wyskoczyłem dziś rano na spacer.Jak widać bieda straszna :( .Chyba się wyprowadzę do ościennego województwa :lol: .Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 sierpnia 2015, 19:15 
Sierżant
Sierżant

Wezwany do tablicy już się poprawiam, pokaże jednak tylko sreberka - niestety czyszczone co Sasowi pomogło ale półtoraka zabiło. Za wypad do............... bardzo dziękuję a oto znajdki (PS moje zdjęcia są chyba "coraz lepsze"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 sierpnia 2015, 22:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

witam to może i ja dorzuce coś od siebie z ostatnich dni

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 22:17 
Pułkownik
Pułkownik

Witajcie.Widzę Mateusz,że wygrzebujesz już resztki,resztek :lol: .Ale ,,gratki" :1 ,ponieważ fant,jest fant i świadczy o naszej determinacji w poszukiwaniach.U mnie dziś fantów nie będzie i to z dwóch powodów.Po pierwsze zacząłem malowanko w domu,więc praca zarobkowa i domowa pochłania cały mój czas.Drugim powodem jest to,iż sprzedałem Argo.Być może to Was zdziwi,ale mam taki mały plan,który to pozwoli mi w najbliższym czasie,na dobrą zabawę.Z pewnością powiadomię Was o tym,na czym polegać ma moja zabawa,ale dopiero w momencie kiedy ją rozpocznę.Z tego co wiem Przemysław ,,zassał napoleonkową 33",być może pochwali się nią.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 sierpnia 2015, 23:53 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

:luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 23:32 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

"33" wraz z dzisiejszym urobkiem :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 6 września 2015, 22:32 
Pułkownik
Pułkownik

No tak,Wy wyciągacie fanty,a ja maluje w domu.Cóż rodzina jest najważniejsza.Ale jutro odbiorę kolejny sprzęt do testów,i od wtorku zabawa zacznie się na nowo.Mam nadzieję,iż następny sprzęt ze średniej półki nie okaże się nieporozumieniem,jak to było w przypadku Whitesa (obszerniej zrelacjonowałem w dziale detektory).Po teście tego sprzętu też będzie można przeczytać moją opinię o użytkowaniu go w terenie.Co niektórzy już w środę,będą mogli zobaczyć go w akcji ;) .Pozdrawiam i gratuluję znajdek :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 7 września 2015, 12:23 
kapral riese1968
kapral riese1968

ALNAR napisał(a):
... jutro odbiorę kolejny sprzęt do testów,i od wtorku zabawa zacznie się na nowo... ...Co niektórzy już w środę,będą mogli zobaczyć go w akcji ;) ...
... georadar w Wałbrzychu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 8 września 2015, 17:09 
Pułkownik
Pułkownik

Eh!Nie georadar ,mój drogi Jareczku.Szybciej jakiegoś tłustego Pentaxa ;) .A do Wałbrzycha nie będę jechał,ponieważ ,,pociągi" wyciągam u siebie co chwilę :lol: .W kwestii wyjaśnień,odnośnie mojej zabawy.Wymyśliłem sobie,że po testuję trochę sprzętu dla niezamożnych.Chciałem coś udowodnić sobie i przy okazji trochę się pobawić.Ponieważ pewien miły Pan umożliwił mi takie działanie,jako pierwszy poszedł na testy Whites Treasure Master,a obecnie bawię się Xp Adventis 2.Mam nadzieję,iż pod koniec tygodnia,będę mógł napisać coś więcej o nim w dziale detektory.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 57  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]