Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 00:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Lokalny - zasyp dołek!
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 12:36 
Sierżant
Sierżant

Artas napisał(a):
P.S. Znajomy leśniczy opowiadał mi jak przyłapał kiedyś w lesie "poszukiwaczy", którzy wjechali do lasu koparką i zaczęli rozkopywać kurhan... słabo?

No cóż..."Polak Potrafi" :lol: Ciekawe jak się tłumaczyli :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 15:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

nemesis747 napisał(a):
W weekend spotkałem gościa z wykrywką pod Iganiami ,który rzekomo od 12 lat chadza sobie i kopie...

Po krótkiej rozmowie, przez którą facet kopał cały czas i nie zasypywał dołków ,że tak powiem opieprzyłem go za to...

Na co on odparł,że nie zakopuje dołków bo dziki i tak ryją i nikt nie pozna ,że to on kopie :(

Aż mnie szlag trafił, no to mu mówię ,że jak mnie w tym rejonie zobaczy jakiś leśnik lub ktoś inny to od razu będzie na mnie całość pozostawionego po nim syfu.

A on na to , że nie interesuje go to i ma to głęboko w d...

Facet ma około 60 lat i jeździ landroverem, i mówi że on już ma swoją reputację jako poszukiwacz..

Miałem ochotę zasypać go razem z jego dołkami, ale przyszli koledzy, takie same sępy jak on .. a ja byłem sam.

Więc się powoli zwinąłem niestety..

Przestrzegam szukających w okolicach Siedlec i Igań o tej grupce podstarzałych amatorów nie zakopujących po sobie dołków, i mam nadzieję ,że ktoś ich w końcu dopadnie i przywali jakąś konkretną grzywnę czy coś podobnego.

Ja niestety muszę znaleźć sobie inne miejscówki, bo takiej wpadki nie mam ochoty zaliczyć.
:(

Jednym słowem "buraki", też mam nadzieję że jakiś leśnik dopierdzieli im jakąś "nagrodę" . (szkoda tylko że to odbija się na wszystkich).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 22:45 
Porucznik
Porucznik

Jednym słowem wali wóde razem z leśniczymi, strażą leśna i Bóg wie z kim jeszcze, jest na układzie z wywozem drewna, nagania zwierzyne dewizowcom, żona pewnie w nadleśnictwie w księgowości i ogólnie nie do ruszenia :zb. Nie walcz z takim . Rozeznaj sie po okolicy co za jeden. Być może nosi głowe wyżej jak ma :cop . Nie warto na poczatku zdradzać swojej pasji konfliktem z okolicy mającym układy w gminie i okolicznym powiacie mam nadzieje iż nie obraźliwe chociaż nie do końca gramatyczne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 maja 2013, 21:25 
Chorąży
Chorąży

ramnad napisał(a):
nemesis747 napisał(a):
W weekend spotkałem gościa z wykrywką pod Iganiami ,który rzekomo od 12 lat chadza sobie i kopie...

Po krótkiej rozmowie, przez którą facet kopał cały czas i nie zasypywał dołków ,że tak powiem opieprzyłem go za to...

Na co on odparł,że nie zakopuje dołków bo dziki i tak ryją i nikt nie pozna ,że to on kopie :(

Aż mnie szlag trafił, no to mu mówię ,że jak mnie w tym rejonie zobaczy jakiś leśnik lub ktoś inny to od razu będzie na mnie całość pozostawionego po nim syfu.

A on na to , że nie interesuje go to i ma to głęboko w d...

Facet ma około 60 lat i jeździ landroverem, i mówi że on już ma swoją reputację jako poszukiwacz..

Miałem ochotę zasypać go razem z jego dołkami, ale przyszli koledzy, takie same sępy jak on .. a ja byłem sam.

Więc się powoli zwinąłem niestety..

Przestrzegam szukających w okolicach Siedlec i Igań o tej grupce podstarzałych amatorów nie zakopujących po sobie dołków, i mam nadzieję ,że ktoś ich w końcu dopadnie i przywali jakąś konkretną grzywnę czy coś podobnego.

Ja niestety muszę znaleźć sobie inne miejscówki, bo takiej wpadki nie mam ochoty zaliczyć.
:(

Jednym słowem "buraki", też mam nadzieję że jakiś leśnik dopierdzieli im jakąś "nagrodę" . (szkoda tylko że to odbija się na wszystkich).

kolego opisz dokładnej tego landrovera a najlepiej podaj numery rej. nawet na priv ja już kiedyś miałem do czynienia z podstarzałymi pasjonatami i byłem sam. na moim terenie mam na nich specjalny bat oni nie mieli czterech kół zapasowych :luv przy okazji pozdrawiam tych kolegów bo od tamtej pory ich już nie spotkałem. i wątpie zeby ten też tyle woził :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 maja 2013, 19:47 
Major
Major

u mnie tez to samo jak wchodze do lasu to widać pełno niezasypanych dołków trocie to wk.......ce!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 23 czerwca 2013, 17:34 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

u mnie co jakis czas widuje zielonego landrovera i ciekawe czy to nie ten gosc o ktorym piszecie, nigdy nie gadalem z nim bo z reguly na 2 auta przyjezdzaja i ryja jedno to samo pole, z tego co zauwazylem na polu to czesc dolkow byla zasypana a czesc nie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 lipca 2013, 22:12 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W okolicach Pęcic chyba wiem kto nie zasypuje dołków a kopie praktycznie co dzień. Jest dwóch takich panów jednego znam osobiście poznaliśmy się na polu typ jest nie reformowalny i raczej nic nie zmieni jego postępowania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 lipca 2013, 14:01 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

niestety buractwo trafia sie wszedzie , ja tam licze , ze taka menda wlezie w dolek polamie szkitke i troche sie pomeczy , Nemesis po 3 sierpnia bede w okolicach Broszkowa , mozna razem polatac moze spotkamy jegomoscia to mu sie wytlumaczy to i owo ;) , Picek szukales w okolicach Plochocina ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 lipca 2013, 11:55 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tak ,landrover zielonkawy, może z 2004-2005 rok, koleś siwy i troche grubszy, lata z wykrywką za 9 K.

Gdzię się nachapał burak pewnie jakiejś lewizny... echh szkoda gadać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 21:24 
Szeregowy
Szeregowy

Z tego miejsca serdecznie pozdrawiam niespełnionego fana misji Apollo tudzież Łunochod z okolic Kałuszyna, który ryje i nie zakopuje. Między innymi na terenie żydowskiego cmentarza(!). Mam nadzieję, że to nikt z miejscowych eksploratorów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 21:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

To już jest ... cmentarz rozkopywał ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 22:19 
Szeregowy
Szeregowy

Dołki są na terenie cmentarza funkcjonującego bodajże do likwidacji kałuszyńskiego getta. Macewy "rozeszły się" po gospodarstwach w okolicznych wioskach tudzież zostały w różnych celach użyte przez Niemców, ale jest to miejsce pochówku i dlatego zakładam, że to ktoś na gościnnych występach. Dołeczki tak po 5-10 cm głębokości, w północno- wschodnim krańcu cmentarza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 września 2013, 13:03 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam, znowu ja niestety :) Chciałem się zapytać kto z forumowiczów przekopał w ostatnich 3 tygodniach wszystkie pola w okolicy obwodnicy zaczynając od strony Igań ,dalej jadąc przez Białki aż do Zbuczyna.

Bo chciałem pogratulować wulgaryzm... fantazji, mam już dość patrzenia na takie rozpieprzone pola, jak zobaczę kogoś tam w tych miejscach to nie wiem co zrobię, dosłownie kur.. jak po gradobiciu, kilkanaście kilometrów dołków, i dodatkowo wiem ,że była to cała wataha detektorystów, ciekawe tylko z jakiego zadupia przyjechali, buractwo się zaczyna szerzyć.

Ludzie zakopujcie dołki po sobie !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 września 2013, 14:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

nemesis747 napisał(a):
Witam, znowu ja niestety :) Chciałem się zapytać kto z forumowiczów przekopał w ostatnich 3 tygodniach wszystkie pola w okolicy obwodnicy zaczynając od strony Igań ,dalej jadąc przez Białki aż do Zbuczyna.

Bo chciałem pogratulować <i>wulgaryzm</i>... fantazji, mam już dość patrzenia na takie rozpieprzone pola, jak zobaczę kogoś tam w tych miejscach to nie wiem co zrobię, dosłownie kur.. jak po gradobiciu, kilkanaście kilometrów dołków, i dodatkowo wiem ,że była to cała wataha detektorystów, ciekawe tylko z jakiego zadupia przyjechali, buractwo się zaczyna szerzyć.

Ludzie zakopujcie dołki po sobie !!!

Muszę się przyznać do dwóch rzeczy co jakiś czas wpadam w te rejony na domiar złego mam land rovera :1 ale mój czarny :lol: , co do dołków to szukaj raczej małolatów :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 września 2013, 14:08 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wiem ,że małolaty, ale było ich kilkunastu, bo w przeciągu 3 tygodni przeorali kilkanaście kilometrów pół i łąk, dokładni tyle trwało bo akurat przez ten czas malowałem samochód, i jak skończyłem wpadłem na reko i ukazał mi się krajobraz księżycowy... aż człowieka w ziemię wgniata.. echh

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]