Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 00:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Lokalny - zasyp dołek!
PostNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 09:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

bylem teraz na dzialce okolice wegrowa , ekipa latajaca busem zostawila dolki krowa sie zalatwila miejscowemu , panom z busa wspolczuje juz sie mnie nawet pytano czy kupie ewentualnie sprzet , jako ze znaja sie tam wszyscy to albo ta ekipa zmieni rejony poszukiwan albo trafia ich bardzo szybko tak czy siak dla mnie do przodu bo na widok obcych z wykrywaczami reaguja alergicznie . Nemezis wyslalem Ci nr. tel jak bylem na dzialce , teraz tez za 2 tygodnie przylatuje na 8- 10 dni jak masz wolne pisz na prv . to moze polatam razem. [ bylem na rekonesansie w fajnym miejscu pod Wegrowem mysle ,ze warte ponownego odwiedzenia - malo mialem czasu na dokladne szukanie bo zona z dzieciakiem i rodzina byla nad zalewem ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 11:54 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Spoko jak coś to się odezwę wcześniej , to może się poleci koło Sokołowa, a co pod Węgrowem tak ganiają ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 16:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

pod samym wegrowem nie to troszke dalej ;) , Sokolow tez chetnie odwiedze przyjade sam bez rodziny tak , ze caly dzien bede lataljak pogoda pozwoli oczywiscie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 17:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ok , to bardzo chętnie polatam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 września 2013, 17:38 
Generał Broni
Generał Broni

Czy możecie czytać tytuły wątków?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 grudnia 2013, 19:43 
Plutonowy
Plutonowy

witam panowie z tym zasypywaniem dołków różnie bywa starzy zwalają na młodych,młodzi na starych ale to nie ma znaczenia głupota bywa w różnym wieku. Ja chodzę w okolicach twierdzy modlin teren pewnie znany większości poszukiwaczy z mazowsza i reszty polski, wydawało by się że przekopany wzdłuż i wszerz ale czasami miło zaskakuje. Mowa w tym wątku o zakopywaniu dołków po sobie u mnie jest grono osób które lata z wykrywkami w celu zarobkowym po sobie zostawiają takie doły i czasami rozrywki różnej maści że aż strach jak by dostało się w ręce jakiś dzieciaków ,nie raz z kumplem mieliśmy starcia z nimi osoby takie nie mają żadnego szacunku do naszego hobby i odkrywania historii na nowo liczy się tylko szybki zarobek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 grudnia 2013, 23:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Niestety temat rzeka. Jak grochem o ścianę.
To jak by napisać: Ludzie nie wyrzucajcie śmieci w lesie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 grudnia 2013, 23:48 
Porucznik
Porucznik

Panowie to zależy od człowieka cześć kopie z pasji cześć dla pieniędzy szkoda ze w śród nas są tacy ludzie . Najsłabsze ogniwo łańcucha psuje cały. Więc trzeba tępić takich

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 grudnia 2013, 10:15 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

wczoraj będąc w polu też zauważyłem nie zasypane doły i to na obsianym :evil: ,Myślałem że jestem sam z takim sprzętem,ale się zdziwiłem że jest ktoś jeszcze i to w dodatku jakiś baran.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 grudnia 2013, 12:05 
Plutonowy
Plutonowy

o tym mowa dołek dołkiem pogania, a najgorsze to że następnym razem będąc w tym samym miejscu właściciel pola może nam naubliżać w delikatnym tego słowa znaczeniu. W maju chodziłem po polach w okolicy szczypiorna nad wkrą wysiadłem z auta myślę super łąka parę hektarów i żywego człowieka brak,tylko ja i moja psina rozłożyłem rutusa słuchawki na uszy i ruszam a tu nagle wyrasta przede mną straszy gość z wielkim kaukazem pyta co ja robię na jego łące,ja odp że szukam skarbów, on mi na to że byli już tu tacy że pozwolił im na chodzenie oprowadził gdzie warto po kopać a oni w po dziękowaniu na kopali dołów i tak naśmiecili że jak by ich dorwał to strach. Ja grzecznie zapytałem czy mogę i że zostawię porządek po sobie w pewnym stopniu trochę mi pomogła legitymacja członkowska Muzeum Kampani Wrześniowej 1939 i Twierdzy Modlin że zbieram dla nich eksponaty jak się okazało trafiłem na gen.na emeryturze który kupił 10h po pgr i sobie trochę po gadaliśmy. Po rozmowie jeszcze kilka razy powtarzał żebym zostawił po sobie porządek więc pseudo koledzy którzy byli wcześniej zostawili zajebiste wrażenie o nas wszystkich tylko takiego :mg: i w dołek jaki po sobie zostawili.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 stycznia 2014, 19:22 
Generał Broni
Generał Broni

Jak się jest niechlujem i nie chce się po sobie dołka zakopać to i czasami kawałek srebra można zostawić! Patrz na dole wątku
viewtopic.php?f=1&t=119316&p=777490#p777490

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 15:54 
Major
Major

ja dzisiaj byłem w lesie na utracie i pod lasem natrafiłem na takie dołki około 70cm głębokie rece mi opadły kilka zasypałem

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 22:38 
Major
Major

Nie często ale zdarza mi się trafić na nie zasypane dołki , jak bym spotkał takiego co po sobie nie zasypuje dołków to nie odpowiadam za swe czyny , czarno go widzę . Szkoda słów , kończę po na samą myśl , to normalnie krew mnie zalewa .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 22:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W moich okolicach też kopie jakiś chyba niezbyt rozgarnięty i ślepy osioł bo inaczej nazwać chyba będzie ciężko tego osobnika. Doły głębokie na około metr. Po głębokości wnioskuję że to jakiś poszukiwacz militari.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 15:28 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ja właśnie tego nie rozumiem - przecież wiele nie trzeba poświęcać, a tak to się samemy zmniejsza liczbę miejsc, gdzie spokojnie mozna przeczesywać. Ale są dobre przykłady, byłem dwa tygodnie temu z ekipą z okolic Otwocka i warunkiem wstępnym było "sprzątanie po sobie". Po ans śladów wiele nie zostało, mimo, że po ugorach chodziliśmy - a więc, da się!!!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]