Teraz jest środa, 16 lipca 2025, 14:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: NASZYWKA NASZEJ GRUPY - Grupa Śląsk
PostNapisane: niedziela, 9 czerwca 2013, 11:10 
Moderator
Moderator

Trocer, dlaczego zamiera??? Ludzie czekają na jakiś konkret. Sam napisałeś o poniedziałku, a zamieszczone przez Ciebie zdjęcie naszywki niewiele laikowi powie. Chyba tylko Tross mógłby rzecz ocenić.
Z mojej strony projekt został rozesłany do kilku wytwórni. Niestety, odpowiedziały tylko dwie (obie od haftu). Reszta widocznie jest zbyt obłożona zamówieniami, aby napisać proste "tak" lub "nie". Do nich zalicza się labelsystem.com.pl (to ci od gumy).

Proces zamówienia jest dosyć złożony, ponieważ najpierw trzeba zatwierdzić wizualizację haftu (ułożenie nici). I to powinienem mieć w poniedziałek. Potwierdzić wstępnie należy również kolor. Później wytwórnia wykonuje dwie, różne kolorystycznie naszywki (jedna wersja z orłem żółtym, druga ze złotym) w formie płatnej próbki i przysyła pocztą dla ostatecznego potwierdzenia. Zamieszczę na forum zdjęcia.
Jeśli wszystko jest ok, zaczynają haftować całą serię. Nie będziemy zbierać kasy, bo trwałoby to strasznie długo. Po prostu zapłacę za wszystko i naszywki będą u mnie do nabycia po kosztach.
Wytwórnia z najbardziej profesjonalnym, jak na razie, podejściem do tematu, to HAFTDEKO z Goczałkowic. Życzą sobie 10 zł za sztukę, co wydaje się sumą racjonalną, przy tak szczegółowym,pokrywającym całą powierzchnię naszywki hafcie. Ale zobaczymy, co im wyjdzie.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem sytuację. W każdym razie, zróbmy najpierw naszywki, a koszulki , kubki itp :) też damy radę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 czerwca 2013, 00:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

trocer1 napisał(a):
Witam
Firma podesłała mi przykładowy haft oceńcie sami

Renald napisał(a):
zamieszczone przez Ciebie zdjęcie naszywki niewiele laikowi powie. Chyba tylko Tross mógłby rzecz ocenić.

To akurat dosyć mało skomplikowany haft... ;)
Szkoda, że ten "labelsystem" od gumy milczy... byłoby to coś oryginalnego i z pewnością idealnie odwzorowanego..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 czerwca 2013, 00:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

Renald ja wiem że cała procedura trwa, sam jestem zniecierpliwiony tym faktem, jutro a w zasadzie dzisiaj będę atakował firmę co do odpowiedzi i konkretów na temat naszywki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 11:36 
Pułkownik
Pułkownik

Koledzy,a w sprawie naszywek wiadomo coś??? jakaś taka cisza w temacie :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 11:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bodzio czekam na telefon co do ceny za haftowaną i gumowaną – głupio mi jest tam co chwila dzwonić , dzisiaj już 2 razy dzwoniłem – także jak tylko będzie wiadomo jaka cena to myślę że ruszy to z grubej rury, tak wstępnie zamówiłem około 70 sztuk, myślę że to wystarczy a jak nie to domówimy. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 12:07 
Pułkownik
Pułkownik

No to mi ulżyło :) a już myślałem że projekty znowu poszły do kosza z powodu braku wykonawcy ;)
Już nie mogę się doczekać efektu końcowego :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 12:34 
Moderator
Moderator

Szperacz, a miałeś okazję przeczytać, co powyżej, 2 dni temu, wytłuszczonym drukiem napisałem ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 12:48 
Pułkownik
Pułkownik

Renald napisał(a):
Szperacz, a miałeś okazję przeczytać, co powyżej, 2 dni temu, wytłuszczonym drukiem napisałem ?

Czytałem,czytałem :)
Renald ja parę lat temu zamówiłem sobie naszywki własnego projektu i u gościa początkującego,który dopiero zaczynał przygodę z naszywkami.
Nie wiem na jakich maszynach to robił, ale moim zdaniem wykonanie jest rewelacyjne jak na tamte czasy ;)
Kto widział moje,to niech oceni,czy czegoś im brakuje????
Nie jestem wymagającym człowiekiem i wcale nie muszą to być perfekcyjnie wykonane naszywki ;) ale żeby tylko były ;) :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 13:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bodzio i pozostali proszę jeszcze o cierpliwość, tak jak wcześniej pisał Renald wymaga to czasu ( ja sam mam problem wytrzymać ) ale dołożę wszelkich starań i doprowadzę do tego że naszywka naszej grupy będzie :) , myślę że kolega Renald również :) , jeszcze raz proszę wszystkich o cierpliwość - pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 13:49 
Moderator
Moderator

Szperacz napisał(a):
Nie jestem wymagającym człowiekiem i wcale nie muszą to być perfekcyjnie wykonane naszywki ;) ale żeby tylko były ;) :1
:) Niestety, ja jestem wymagającym człowiekiem i to co robię, lub firmuję musi być perfekcyjne. Bezwzględnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 13:57 
Pułkownik
Pułkownik

Renald napisał(a):
Szperacz napisał(a):
:) Niestety, ja jestem wymagającym człowiekiem i to co robię, lub firmuję musi być perfekcyjne. Bezwzględnie.

Wiem Renald że jesteś wymagający i perfekcjonistą,widać to po projekcie naszywki jaką dla nas wszystkich zaprojektowałeś :1 :h
I za to właśnie Cię szanuję :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 22:12 
Szeregowy
Szeregowy

Szperacz napisał(a):
Witam.
Super sprawa z tymi naszywkami ;) pamiętam że już kiedyś była taka propozycja,aby zrobić naszywki dla całego Naszego Forum.Do dnia dzisiejszego nic z tego nie wyszło :( no ale jeżeli chodzi tylko o Grupę Śląsk,to moooooże coś z tego będzie ;)
Jestem całkowicie za tym,aby nosić właśnie takie naszywki identyfikujące nas jako grupę na różnych zlotach,czy wypadach.
Ja piszę się na co najmniej 3 sztuki.
Posiadam już naszywki z moim loginem i awatarem ;) :1
Pozdrawiam i czekam na efekty.

Szperacz - jeśli już zamawiasz naszywkę to pamiętaj o mnie - też się piszę na to cudo. Niestety ostatnio trochę krucho z czasem ale tej kwestii nie pominę.:)

Tak więc gdybyście mogli Panowie to miejcie mnie także na uwadze :)

Z góry dzięki :) :1

Ostatnio edytowano wtorek, 11 czerwca 2013, 22:16 przez Fazos, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 22:15 
Pułkownik
Pułkownik

Nie ma sprawy ;) masz u mnie jak w banku :lol:
A ile chcesz? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 czerwca 2013, 22:18 
Szeregowy
Szeregowy

2 sztuki na pewno - jeśli się coś zmieni to dam znać, ale na chwilę obecną 2 sztuki :)

Wielkie dzięki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 czerwca 2013, 13:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witajcie
Dostałem odpowiedz odnośnie naszywki, z haftowanej zrezygnowałem firma zażyczyła sobie prawie 20złotych za sztukę , natomiast zamówiłem na razie po jednej sztuce aby zobaczyć jak to będzie wyglądało.
1. Będzie wykonana metodą „sublimacji na flocku” można wpisać na wujka gogle i zobaczycie przykłady tej metody, przy zamówieniu 70 sztuk to koszt około 8złotych
2. Gumowana na filcu, każdy powinien wiedzieć jak to wygląda koszt takiej też nie powinien przekroczyć 8złotych
Obiecali najpóźniej do wtorku dostarczyć, jak będą to zaraz robię fotki i wam pokaże jak wyglądają w realu - pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 305 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]